Sari la conținut

IronFx Blog

  • intrări
    22
  • comentariu
    1
  • citiri
    113.065

Imaginea de ansamblu 26.04.2013


scuturicip

3.267 citiri

• Ieri a fost o zi care a bătut toate estimările, cu PIB-ul Marii Britanii (an la an) la o creştere de 0,6% față de anul precedent, dublu faţă de cât era de așteptat, cu cifra trimestrială preliminară care arată că țara a evitat de puţin o recesiune triplă cu o creștere de 0,3%, în ciuda unei scădere de 2,5% în construcții, în general atribuite vremii nefavorabile. Cererile de şomaj din SUA, în mod surprinzător, au pus piața în mișcare ieri, cererile arătând cea mai mică cifră din aprilie 2008, un minim al crizei post-financiare, cu cereri inițiale fiind la a patra scădere din ianuarie 2008. În primele ore ale zilei Noua Zeelandă a bătut, de asemenea, estimările cu un excedent comercial surprinzător de puternic. CPI-ul Japoniei exclusiv alimentele proaspete a fost o excepție de la regula datelor de obicei mai bune decât anticipate, deoarece a fost raportat un maxim deflaționist de 2 ½ ani.

• În prezent, creșterea M3 a zonei euro se estimează că va scădea la 3,0% față de anul precedent de la 3,1% în martie, cu media la 3 luni urmărită îndeaproape care a scăzut la 3,2% de la 3,3%. Încă îi mai pasă BCE de agregatele monetare? Nu se mai aude prea mult despre ele. Datele vor fi, de asemenea, examinate pentru ritmul de scădere a creditelor din sectorul privat (-0,9% față de anul precedent, în februarie), în timp ce datele despre depozitele bancare pot dezvălui ieșirile din Cipru. Oficialii BCE au remarcat că ei nu pot face prea multe pentru creditarea sectorului privat de la periferie, cu creditarea și alte probleme care împiedică politica monetară de a fi transmisă în mod eficient în toate colțurile imperiului.

• Estimarea PIB-ului pe Q1 din SUA este ştirea principală pentru astăzi. Este de așteptat să arate o creștere trimestrială de 3,1% anualizată, o accelerare solidă de la +0,4% în Q4 anul trecut. Indicele cheltuielilor de consum de bază, estimarea preferată de Fed a inflației, este prevăzut să rămână cu mult sub ținta de 2% la +1,2% faţă de +1,0% in trimestrul 4, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să împiedice Fed pentru a continua cu programul său de relaxare cantitativă.

• Deși cifra PIB-ului ar fi trebuit lăsată în urmă, cu rapoartele PMI pentru aprilie deja publicate, ea este urmărită îndeaproape și afectează piața. În prezent, o economie puternică a SUA, de obicei, tinde să însemne "risk on" care, uneori, este interpretată ca "vinde USD", deci nu este sigur ce impact ar trebui să aibă o cifră îmbunătăţită a PIB-ului. În măsura în care acest lucru ar putea face mult mai probabil ca Fed să înceapă să erodeze relaxarea cantitativă, aceasta ar trebui să sprijine dolarul. Într-adevăr, modelul din ultimele zile pare a fi că indicatorii din SUA mai buni decât preconizaţi sunt USD-bullish aşa că vom păstra această presupunere referitoare la acest indicator.

 

EUR / USD

EUR / USD a pierdut o parte din câștigurile din Asia de ieri dimineață, după lansarea ratei şomajului din Spania mai rău decât aşteptat care a egalat recordul negativ al zonei euro reprezentat de Grecia cu a sa rată de 27.2%. Perechea a lovit rezistenţa la 1.3075, până la 1.3090 înainte de raportul privind cererile de şomaj din SUA, dar a găsit suportul trendului la 1.3000 în urma cererilor de şomaj din SUA. Vârful suportului trendului si MA la 200 de zile poate veni la 1.2935, cu o cifră PIB puternic a SUA conducând perechea spre 1.2875, nivelul de retragerea de 50% din evoluţia iulie 2012 - februarie 2013. O cifră dezamăgitoare pe de altă parte, este de natură să conducă rezistenţa la 1.3190, aproape de maximele recente și banda Bollinger superioară.

 

USD / JPY

• Yenul a crescut ieri deoarece Japonia a raportat cea mai slabă cifră deflaţionistă (an la an) din august 2010, cu CPI exclusiv alimentele proaspete surprinzând economiștii, arătând nivelul de -0.5%, cel mai slabe din noiembrie 2010, ratând cifra de consens de -0.4%. Deflația persistentă, cu toate acestea, este ceva ce BoJ se aşteaptă să continue pentru o anumită perioadă de timp până ce pachetul de stimulare restructurat va avea un efect tangibil asupra economiei. Suport pentru pereche a venit din nou la 98.80, cu un vârf la 98.60. 99.35 este, de asemenea, un suport / rezistenţă cheie, cu 100 fiind punctul de rezistență crucial.

 

NZD / USD

• Kiwi a câștigat ieri, prin trecerea la valutele cu randament ridicat, dar nu a reușit să susțină câștigurile sale față de dolar în urma raportului cererilor de şomaj din SUA mai mici decât previzionate. Kiwi, cu toate acestea, a revenit în primele ore cu lansarea surplusului său comercial, care a fost de două ori mai mult decât cel prognozat inițial. Acest lucru a fost impulsionat de o creștere de 32 la sută a vânzărilor în China, cu exporturile din Noua Zeelandă în China fiind pentru prima dată mai mari decât cele din Australia. O rezistenţă pare a veni la 0.8565, care vede intersecția a două foste linii de trend de suport și nivelul de retragerea de 23.6% din evoluţia martie-aprilie, cu nivel ulterior de rezistenţă a trendului venind la 0.8625. Un suport poate veni la 0.8480, nivel retragerea de 38.2% și un nivel de rezistenţă testat, cu un suport puternic la nivelul Fibonacci de 50%, la 0.8425.

 

Aur

• Aurul şi-a continuat revenirea, în ciuda axării pe risc, spărgând domeniul notabil de $ 1448 - 1555 care concentrează două niveluri de retragere notabile. Impulsul a fost ajutat de creșterea cererii fizice și speculațiile că BCE va face o reducere a ratei săptămâna viitoare. Rezistența în această dimineață a venit la $ 1485, nivelul de retragerea de 61.8% din recenta scădere, cu o evadare de la acest nivel deschizând calea pentru o întoarcere la $ 1530-1535, zona de suport semnificativă anterioară, care este, de asemenea, nivelul de retragerea de 23.6% din piaţa bullish din 2001-2011. 1463 dolari vede un oarecare suport, cu un suport mai puternic în jurul valorii de 1450 dolari.

 

 

 

Petrol

• WTI a fost din nou un câștigător mare ieri, profitând de ansamblul fundamental mai bun decât era de așteptat. Spargerea nivelului de 92 $ inițial și, ulterior, 92.50 dolari, a declanșat o mișcare majoră în sus, cu rezistenţa venind la nivelul de retragere de 50% din abruptul declin martie-iulie 2012. O linie de trend solidă şi rezistenta Fibonacci acum vine la 95.60, cu suportul în domeniul 92-92.50, care vede linia de trend, Fibonacci și suport la MA la 200 de zile.

0 Comentarii


Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat

Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.