Sari la conținut

IronFx Blog

  • intrări
    22
  • comentariu
    1
  • citiri
    113.035

Imaginea de ansamblu 13.05.2013


scuturicip

1.571 citiri

• După ce joi a rupt bariera de ¥ 100, USD / JPY a continuat să urce! Vedem de multe ori o creştere accelerată după o mișcare mult-așteptată de genul ăsta, însă dimpotrivă, perechea a crescut în mod constant vineri. Reuniunea G7 din week-end nu a dat nici un motiv de vânzare, grupul semnalând acceptarea politicii monetare a Japoniei.

• Cât de sus poate ajunge USD / JPY? Potrivit OCDE, paritatea puterii de cumpărare (PPP) pentru USD / JPY este de aproximativ ¥ 106. De multe ori, moneda este subevaluată până la 25% înainte de corectare din cauza fluxurilor comerciale, etc. Această regulă ar sugera că nivelul de ¥ 130 este posibil. Acest lucru nu e atât de extrem, de la Plaza Accord în 1985, yenul a fost în medie 37% supraevaluat faţă de USD, deci o abatere de 25% în cealaltă direcție este cu siguranță posibilă. Valutele se pot muta departe de valorile PPP și să rămână acolo pentru perioadă considerabilă de timp, oricine care a fost în Elveția putând confirma. Japonia este acum o ţară cu "dublu deficit", atât din punct de vedere comercial cât și al deficitului bugetului de stat, iar Banca Japoniei doar ce a început lansarea programului celei mai agresive relaxări cantitative pe care am văzut-o până acum. Ieșirile de portofoliu s-au reluat abia recent. Vremurile s-au schimbat.

• Mă aștept ca dezbaterea asupra temperării QE să se încingă din nou și yenul să slăbească atât de decisiv, încât vom vedea sfârșitul "risk on = vinde dolari", și în loc să vedem revenirea yenului ca ţintă în tranzacţionare. Asta ar trebui să facă USD mai puternic faţă de majoritatea monedelor. Rețineți că USD a câștigat mai mult faţă de CHF ieri, decât a făcut-o chiar împotriva JPY. USD poate fi noua monedă de refugiu.

• Miniștrii de finanțe din zona euro se vor întâlni astăzi la Bruxelles. Discuțiile se vor concentra pe dezvoltarea unei uniuni bancare europene, dar o decizie clară nu este probabilă. Pot, de asemenea, verifica situaţiile din Slovenia și Cipru, și să semneze pe două din plățile pentru Grecia. Singurul indicator de astăzi este vânzarea cu amănuntul din SUA. Excluzând elementele volatile reprezentate de maşini şi benzină, este de așteptat ca numărul să arate o creştere de +0,3% de la -0.1%. Creșterea săptămânii de lucru poate compensa creșterea impozitelor pe salarii.

 

EUR / USD

EUR / USD a scăzut, vineri, ca urmare a producţiei industriale italiene mult mai rele-decât-așteptată, ceea ce a întărit ideea că zona euro ar trebui să caute modalități alternative de stimulare a economiilor regionale, mai degrabă decât doar bazându-se pe austeritate. Perechea a găsit suportul trendului la 1.2935 înainte de revenirea la nivelurile de supravânzare, găsind rezistenţa la 1.2985. O rezistență pentru astăzi pare să vină la 1.2980, nivelul de retragere de 23.6% din declinul februarie - martie și 200 de zile MA, cu suport iniţial la 1.2930. Un suport mai puternic poate veni în zona 1.2855 - 1.2875 care vede nivelul de retragerea de 50% din mișcarea din a doua jumătate a anului 2012 și neckline din formaţiunea head-and-shoulders. Rezistența suplimentară poate veni la 1.3055, dacă vânzările cu amănuntul din SUA vor arăta astăzi a doua lună consecutivă de declin.

USD / JPY

USD / JPY a câștigat substanțial, vineri, cu evoluţia ascendentă de după spargerea nivelului de 100 continuând, cu perechea găsind rezistenţa la 101.65, nivelul maxim din ultimii 5 ani, care a acționat ca un suport final de două ori în perioada 1995 - 2007, cu pereche atingând 101.98. Peste noapte, o creștere mai mare decât se aștepta în oferta de bani japoneză a adăugat la pierderile de yeni cu perechea spărgând nivelul de 102, atingând 102.15. 101.50-101.65 este zona unde va acționa ca suport acum, cu urmatorul nivel de rezistenţă important la 103.90.

 

AUD / USD

• Străpungerea AUD / USD a nivelului important de suport de la 1.0150 a continuat vineri, perechea găsind suportul aproape de linia de trend, în pantă, care rezistă din octombrie 2011, înainte de revenirea din ultimele ore ale sedinţei de tranzacţionare din cauza slăbirii dolarului american, găsind rezistenţa la nivelul de retragere de 61.8% din raliul din a doua jumătate a anului 2012. Perechea şi-a continuat scăderea în această dimineață, în ciuda unei creșteri mai mari decât cea prognozată a creditelor ipotecare australiene pentru luna martie, cu încrederea mediului de afaceri deteriorându-se în aprilie. Suportul iniţial pare să vină la 0.9940, cu suport suplimentar la 0.9900, nivelul de retragere 23.6% din raliul martie 2009 - aprilie 2011, cu rezistenţa venind la 1.0020 şi 1.0060.

 

Aur

• Spargerea nivelului de $ 1450 a aurului, nivelul de retragere 38,2% din evoluţia crizei post-financiare, a declanșat o vânzare tehnică, prețul ajungând în zona de suport 1423 dolari - 1431 dolari datorită aprecierii dolarului. Slăbirea dolarului a condus, ulterior, prețul din nou la 1450 dolari, unde a găsit o rezistență remarcabilă, scufundându-se din nou în timpul sesiunii asiatice în zona de suport notată anterior. Suport suplimentar poate veni de la $ 1400, cu 1,385 dolari fiind nivelul de retragere de 23.6% din evoluţia descendentă a lunii aprilie.

 

Petrol

• WTI a scăzut, vineri, după spargerea nivelului de 95.60 dolari nivelul de suport semnificativ și a continuat declinul pe consolidarea dolarului american. Suportul a venit în zona 93.20-93.50 dolari care vede Fibonacci precum și suportul trendului. Dolarul a slăbit în timpul sesiunii din SUA, ceea ce duce la o revenire care recuperat aproape toate pierderile, dar vestea că OPEC a crescut ieșirile la maximum ultimelor cinci luni a adăugat la presiunea descendentă asupra mărfii. WTI este probabil să se găsească rezistenţa la 95.60 dolari, cu rezistenţă mai puternică la 96.60 dolari, în timp ce suportul vine de la 94.50 dolari și 93.20 dolari, care vede linia de trend, precum și suportul mediei mobile la 50 de zile.

0 Comentarii


Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat

Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.