Sari la conținut

qinvest

Traders
  • Număr mesaje

    12
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    1

Postări postat de qinvest

  1.  

    Multumesc foarte mult pentru informatii. Eu am reusit totusi sa ies din toate tranzactiile deja cu un  Loss total de aproape 7 usd fata de starea contului la deshidere. Acum cred ca ma retrag mai mult pe demo caci cel putin acolo pot face greseli care nu costa. Vreau sa incep sa testez o strategie pe demo. Cu ziceti cu ce ar trebui sa incep? Sun atitea strategii pe internet dar cind le citesc citi indicatori implica ma face sceptic ca o sa reusesc cu ele. Abia acum incep sa observ cum funtioneaza tehnic Forex. Vad ca nivelurile de pret funtioneaza foarte bine. Am observat de exemplu cum Eur/Usd tot face "Touch me again" pe 1.3650. Spor la treaba tuturor !

    Eu te sfatuesc sa te joci cat vrei pe demo, si sa cam stai potolit pe real pina pe 9 iunie. Pe 5 si 6 iunie sunt 2 evenimente majore, anume Decizia ECB si Conf de presa, iar pe 6 avem NFP. Daca nu stii ce inseamna fiecare, poti sa cauti pe net ce impact are o rata de dobinda scazuta sau un QE pe de o parte, si ce inseamna NFP la Americani.

     

    In acest moment EURUSD are inclus in cotatie o scadere la 0 a dobinzii ecb sau un QE european, care totusi e putin probabil; iar NFP-ul ar iesi bine.

     

    Eu personal nu cred ca ECB va actiona, ci doar, poate, va mai da un mesaj ca totul e ok, si ca nu ii sperie deflatia (daca nu stii economie, e un pic complicat sa iti explic efectele opusului inflatiei), lucru care va creste eurusd. Iar la americani, mi se pare că  un NFP dupa un rezultat precedent de 288K, adica maximul ultimilor 4 ani va fi mai slab. Daca media anului se mentine la peste 200k, avansul de PIB pe SUA va fi aproape de 3%, lucru pe care nu il prea cred verosimil, desi nu e exclus. Eu cred ca NFP va iesi mai slab ca data trecuta, poate chiar sub 200, iar dolarul va face un spike in jos, adica eurusd urca. Eu stau la pândă, și îl shortez de pe la 1.384 cel putin. Daca nu ajunge.....regandesc strategia.

     

    Let me get this straight... astepti o crestere de 200+ pips ca sa shortezi de la 1.384 si sa marchezi la 1.382-3? Din printscreen-ul pus, pari a fi scalper, nu?

    • Upvote 1
  2. Offtopic

    Daca avem un restaurant, care ne-a acoperit salariile si marja de profit propusa pt 1 luna, inca in prima saptamana, il inchidem restul lunii?

    Mi-am adus aminte de un studiu facut de Khaneman si Tversky (sau citat de ei, nu mai stiu). N-are legatura cu restul discutiei.

     

    Da, decizia perfect rationala a unui homo economicus ar fi sa nu inchida restaurantul. La fel te-ai gandi ca ar face si un taximetrist care isi propune in fiecare zi o marja de profit nu? Adica daca a prins curse in 2 ore cat in alte zile ar tine-o tot asa pentru restul zile pentru a scoate cat mai multi bani, no?

     

    Ei, studiul facut de baietii aia de mai sus a aratat ca o mare majoritate a taximetristilor muncesc 10-12 ore in zilele foarte proaste si 3-4 ore in zilele bune. In capul lor taximetristi tin fara sa stie un cont virtual unde pun castigurile din fiecare zi. Nu au insa si un cont lunar unde sa faca o medie. Sau un cont anual. Astfel ca daca si-au facut intr-o zi buna profitul repede se duc acasa. Nu realizeaza ca ar fi mult mai castigati atat ca timp cat si ca bani daca ar lucra 12 ore in zilele bune si 5-6 ore in zilele proaste.

     

    Si nu e vorba numai de taximetristi. Se aplica tutuor. Nu de putine ori ne concentram numai pe situatia curenta fara a face o medie si a vedea cum stam per total. Am mai scris despre astea prin alte topice. Pentru cine e interesat de alte astfel de chestiuni ii recomand sa ii citeasca pe cei doi de mai sus. Au si carti mainstream pe intelesul tuturor dar si studii mai tehnice dar la fel de interesante.

     

    Offtopic: 

    Am avut ocazia sa ii studiez pe Tverski si Kahneman. :) Pentru cine nu e familiarizat cu limbajul destul de specializat din cartile lor, as recomanda asta:

    http://www.amazon.com/Smart-People-Money-Mistakes-Correct/dp/1439163367/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1363085857&sr=8-4&keywords=thomas+gilovich

    E mai "digestibila" si acopera o mare parte din behavioural biases si heuristics.

    Corect. Mintea noastra lucreaza des impotriva noastra. 

  3. Vorbesti de risk sau de reward?

     

    Daca e vorba de risk atunci din start e un big NONO. 10% sau 20% e gambling. Nici nu intra in discutie.

     

    Daca e vorba de reward atunci ce sa zic. Tu si strategia ta stiti cum e mai bine.

     

    Mie imi place sa joc pe doua fronturi. Intra day unde inchid repede dupa ce am atins un risk reward de 1:1 sau 2:1 pe un risk de 0.5% - deci reward de 0.5% sau 1% per trade. Si swing unde las tranzactiile sa curga mai mult si pun un sl mai larg. Acolo risk 1% poate 2% daca simt ca-i mai sigura. Eventual pun sl mic si pe tranzactii swing daca simt ca am dreptate tare de tot. Chiar si asa insa nu stiu sa fi scos mai mult de 7 sau 8 la 1 pe un swing trade. Deci un profit de 7-8% pe tranzactie. 

     

    Mi-ar place sa scot 20% per trade normal. Dar cu ce risk? Sau cu ce strategie? Pe strategia mea ar trebui sa imi dublez poate chiar triplez riscul numai ca sa pot sa sper la rewarduri de 20%. Nu se merita. Intotdeauna trebuie sa iti ajustezi profitul overall la risk-ul overall care ti l-ai asumat.

     

    De exemplu, poti sa bati indecsii bursieri an de an. Dar daca bati indexul cu 10% pe un risk de 3-4 ori mai mare decat indexul n-ai rezovlat nimic.

    Salutare.

    Eu nu consider absolut necesar sa ajustezi profitul overall la riscul asumat. Dimpotriva. Sunt din cei care cred ca singurul lucru pe care il poti controla in piata este riscul. Profitul nu trebuie controlat. Let your profits run, ca sa folosesc stereotipul. Dar acest apetit e diferit si propriu fiecaruia dintre noi. 

    Ca exemplu, atasez un trade cu r:r de aprox. 100. Am intrat in tranzactie cu un stop de 21 pips. Veti spune ca este o exceptie. Eu stiu ca nu e. Sunt rare aceste oportunitati, dar destul de frecvente sa modifice substantial equity-ul. 

    Eu asta "vanez".

    Multi dintre noi credem ca trading-ul este o afacere. De ce ne limitam atunci r:r-ul? Daca avem un restaurant, care ne-a acoperit salariile si marja de profit propusa pt 1 luna, inca in prima saptamana, il inchidem restul lunii?

     

    No disrespect intended.

     

    http://www.use.com/showoriginal.pl?set=00025e7696c0044810d5&p=1

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.