Sari la conținut

EUR/USD


maslow

Postări Recomandate

Analiza mea pentru EUR/USD se rezuma la urmatoarele doua canale, unul ceva mai vechi si unul care abea se formeaza pe TF de 4H dar care pe un TF mai mic este deja conturat. Dupa cum se observa din imagine practic pretul a oscilat intre cele doua extremitati ale canalului si linia mediana. Pe moment pretul nu a trecut inca de linia mediana a "canalului" major. Daca va trece nu va face altceva decat sa urmeze cursul in sensul canalului mai mic si probabil ca-l vom vedea pretul undeva catre linia de jos a canalului mare.

 

Numai bine.

Editat de maslow
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Moderators

Un bid de care sunt foarte mandru :D, un setup care se prinde foarte rar, bullish cu mugete, vorba lui Elder. Flag, mariane, fibo, gap, triple bottom, tot ce vrei. Am intrat long dupa a doua mariana, cand a trecut in sus de linia rosie de suport initiala (68 fibo). Sunt mandru ca atunci cand l-am pus, l-am gandit exact asa cum l-am explicat aici acum. Deh, carcotasii vor zice ca aveam 50% sanse :D Putea sa se duca in jos, caz in care il bagam sub preş şi nu ma mai laudam cu el aici. Dar s-a dus in sus....

 

Din pacate e pe demo, cred ca daca era pe real ieseam dupa prima suta de pipsi, ca imi tzatzaia fundul cand a avut bara aia coboratoare a patra zi..... Nu am jucat pe real din principiu, nu joc AUD pe real, e prea exotic si risky, dar tare m-or mancat degetele, mai ales ca era si pe directia swapului...

 

Deocamdata il mai las pana da in stop (am strers linia de stop ca era si asa prea incarcat), oricum nu e pe bani... Daca as putea sa am rabdarea asta pe real, m-am scos, hehe...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

Hi tradelover

 

Pe monthly a ajuns la o posibila rezistenta facuta de un high din decembrie 1996, stochastic e in zona overbought pe monthly, weekly si pe daily tocmai a iesit din overbought. Iar pe daily din cate vad eu... este si o divergenta. Vreo sansa ca aud usd sa o i-a la vale in zilele urmatoare ?

 

 

 

Ce crezi ca o sa se intample ? thx

Succes

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 săptămâni mai târziu...

Daca aruncati o privire pe harta monthly eur/usd o sa vedeti un double top perfect la 1.3665. Ce e mai interesant este ca incepe sa se formeze un evening star pe harta daily ceea ce reprezinta un semnal bearish. O inchidere a zilei in jur de 1.3595 (50% retracement al miscarii din 24.04.2007) ar completa formatiunea evening star. Astfel apare o opurtunitate short term cu risc minim si potential de profit mare.

 

SELL EUR/USD 1.3595, SL: 1.3680; TARGET:1.3370

 

De ce 1.3370 target? Pentru ca 1.3362 reprezinta 38% fibo retracement al trendului crescator pe daily (1.2865-1.3665) si deasemnea este rezistenta din 2006.12.04 (maximul anului 2006).

Inca un motiv il constituie faptul ca precedentul top a dus la un retracement de aproximativ 38.2%.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acel evening star format pe daily nu a fost confirmat, lumanarea care s-a format dupa evening star a fost o lumanare up. Oricum, pe daily se vede si o divergenta... deci sunt ceva sanse de un short dar mai asteptam. Daca ne uitam la topul precedent, un semnal bun de short ar fi fost acel engulfing pe daily + stochastic care arata un downtrend.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

Am pus si eu un grafic pe care am notat evolutia EURUSD din perspectiva elliot waves. Daca numaratoarea mea este corecta actualul raliu e valul b al corectiei incepute dupa atingerea topului din 2004. Nu va lasati pacaliti de faptul ca a facut un top mai inalt. Din pacate pe termen scurt imaginea nu e atat de clara ca pe GBPUSD pentru a anticipa topul si momentul optim de vanzare.

post-1-1178718909_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 săptămâni mai târziu...

Update la postarea anterioara.

Consolidarea aferenta valului 4 a fost un zig-zag dublu. Aceasta fiind incheiata urmeaza valul 5 (al valului c).

Dinamica raliului inceput la 1.2483 indica un top la 1.3750.

Dinamica raliului de la 1.2865 indica un top la 1.3785.

Sper sa va fie utila aceasta postare mai bogata in cifre decat ce cea anterioara.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

am sa pun un grafic pentru e-u daily, cu niste explicatii succinte.

caderea s-a oprit in 0.786 fibonacci (se vede si pe weekly) si pare cel putin ca s-a oprit deocamdata aici. chiar si pe graficul h1, eu nu vad absolut nici un close sub acest nivel (1.3388 pe graficul meu), desi pretul a mers de 6 ori sub.

price action (candlesticks adicatelea...): se vede un hammer (semnul rosu), dupa care e un candlestick bullish care ar fi confirmarea de reversal (ca s-o zic ca la carte, de fapt chestia asta semnifica cel putin ca pe moment caderea e-u s-a oprit...).

si inca o chestie: o divergenta ascunsa pe rsi (vezi cele 2 trendlines rosii).

care ar fi evolutia ulterioara: dupa cresterea brusca de azi, as zice ca pretul o s-o ia usor in jos, dupa care sunt sanse sa faca rebound pe niste nivele fibo: 1.3479, 1.3459 sau .3409 (aproximativ... trasati si voi un fibonacci...). si pe urma tot in sus. sigur ca exista si varianta ca downtrendul sa continue (dar ceva mai putin probabil decit uptrendul)... insa pentru asta e nevoie sa vedem intai 1.3388 depasit in jos (destul de multisor, as zice).

si daca o ia in sus, urmatoarea statie posibila ar fi 1.3983; iar urmatoarea 1.4149.

astea fiind zise, atasez graficul si va doresc un weekend placut!

post-1398-1187364200_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.