Sari la conținut

EUR/USD


maslow

Postări Recomandate

Ai dreptate. Pretul a urcat.Am crezut ca pe daily s-a produs un retracement.Am luat in seama acea retie fibo, fara sa mai caut alte elemente pentru retr.Greseala mea.

Capul sus Marco....munca si din nou munca

Uite acum preţul se va corecta puţin si mai departe in sus ...

La primăvara cred ca v-om ajunge 1.6 -1.7

Succese!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu urmaresc in mod curent e-u, dar vreau sa intervin ca sa precizez ceva important. din posturile pe care le faci, nu cred ca ai inteles cum se aplica practic treaba cu impulsurile si corectiile, asa ca am sa explic din nou.

sa luam de exemplu ce se intimpla pe h4 si pe daily:

 

1. primul lucru de facut este sa identificam directia undei pe DAILY, de unde a inceput si eventual unde s-ar putea termina. uita-te pe graficul daily, am pus 2 linii galbene verticale unde sunt capetele de unda. problema este ca in timp real NU AI CUM SA STII EXACT MOMENTUL CIND SE TERMINA O UNDA SI INCEPE URMATOAREA, insa poti sa intri in tranzactie cind pretul trece dincolo de linia de trend a undei (bineinteles ca asociezi chestia asta si cu o divergenta CLASICA pe cci - asta n-am mai trasat-o). pe exemplul meu, vezi linia de trend rosie. deasupra ei SIGUR VORBIM DE ALTA UNDA PE DAILY.

acum sa repet concluzia: unde a inceput unda daily actuala? la 1.4310, dar la momentul ala NU AM STIUT LUCRUL ASTA. unde am intrat in tranzactia long pe e-u? deasupra lui 1.4572 (vezi linia orizontala rosie), pentru ca acolo a fost sparta linia de trend a undei precedente pe daily (a fost si o divergenta bullish clasica pe CCI la nivelul lui 1.4310). unde se poate termina? probabil deasupra lui 1.4967...

 

2. al doilea lucru pe care il facem este sa schimbam pe timeframe-ul inferior: H4. sa vedem ce se intimpla in interiorul undei daily care a inceput la 1.4310; am lasat linia de trend de pe daily (rosu) pentru o imagine de ansamblu mai buna.

in plus, am trasat si linia de trend a undei curente H4 - vezi linia albastra. in momentul in care ea va fi depasita in jos, vorbim de o CORECTIE LA DAILY, sau o noua unda H4, care ar trebui sa se termine DEASUPRA lui 1.4310 pe un nivel fibo relevant... asta se calculeaza dupa ce e depasita linia de trend albastra.

 

acest scenariu se anuleaza daca pretul scade sub 1.4310.

 

Ai dreptate. Pretul a urcat.Am crezut ca pe daily s-a produs un retracement.Am luat in seama acea retie fibo, fara sa mai caut alte elemente pentru retr.Greseala mea.

post-1398-1199522754_thumb.jpg

post-1398-1199522762_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

acum hai sa vedem si un scenariu posibil (as indrazni sa zic, cel mai probabil). am sa ma refer la graficul h4.

sa presupunem ca linia de trend albastra este sparta luni, ceea ce inseamna ca urmeaza o corectie la daily (sau o noua unda h4 in jos). pun fibo pe maxim si minim (vezi pe grafic) si pe urma astept ca pretul sa mearga in jos in timp ce urmaresc ce face la 38.2, 50, 61.8, 70.7, 78.6... pe unul din aceste nivele ar trebui sa se intoarca (pentru asta urmaresti o divergenta CLASICA pe cci, impreuna cu o trecere peste linia de trend a undei h4 descendente) si sa inceapa o noua H4 in sus.

exemplu: unda h4 in jos pina la 61.8 fibo, urmata de o noua unda h4 in sus deasupra lui 1.4824... vezi sagetile.

 

din nou precizez ca acest scenariu e valabil daca pretul NU TRECE in jos de 1.4310.

post-1398-1199523708_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din cate vad eu pe Daily s-au cam terminat undele.Insa nu stim daca s-a finalizat unda 5.Parerea mea e ca va fi o corectie la extensia din unda 5 (sper sa intelegeti ce vreau sa zic).Si tin sa cred cu tarie ca nu s-a finalizat unda 5, deoarece nu avem nici pattern de reversal, nici divergenta.

 

PS:iordaki...In timp ce postezi analize nu vrei sa mai enunti cate o regula sau vre-un pattern pentru EW? :) ., fara sa depui prea mare efort.

post-1335-1199629909_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din cate vad eu pe Daily s-au cam terminat undele.Insa nu stim daca s-a finalizat unda 5.Parerea mea e ca va fi o corectie la extensia din unda 5 (sper sa intelegeti ce vreau sa zic).Si tin sa cred cu tarie ca nu s-a finalizat unda 5, deoarece nu avem nici pattern de reversal, nici divergenta.

 

Marko eu cred ca s-a finisat doar primul val din 5

post-1926-1199633116_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Daca vreti si parerea mea, anul acesta este unul foarte riscant pentru a face predictii pe euro. De ce? De multi ani (decenii!!) se vorbeste despre perioadele de 4-5 ani ale economiei americane/mondiale. Adica recesie de un an sau un an si jumatate, care urmeaza unei perioade de inflorire de doi-trei ani. Daca va uitati pe graficul MN1 al lui E/U din 1970 incoace (inca de pe cand euro era de fapt marca germana!) paternul anual e foarte simplu:

 

1. Doi ani trending

2. Un an choppy

3. Un an corectie

 

Si iar doi ani trending, si toata povestea se repeta. De exemplu, din aprilie 95 pana in iunie 97, cursul cade ca bolovanu, aproape 4000 de puncte. Apoi choppy aproape un an de zile, iar sfarsitul lui 98 aduce o corectie de peste 1500 de puncte. Apoi 99 si '00 cursul cade iar 3800 de puncte. Sfarsitul lui 2000 si inceputul lui '01 este cea mai aiurea perioada, cu aderarea catorva tari mari europene la Euro, cursul se bate cu capul de toti peretii, cel mai choppy an din toata istoria, apoi 2001 vine cu corectie de 2000 de puncte, care sparge linia de rezistenta si trendul se schimba in sus. Si iar povestea se repeta, de data asta pe noul trend crescator, pana in prezent: crestere de 4200 de puncte in 2002-2003, apoi dupa cam 8 luni de choppy in 2004, cursul cade in 2005 circa 1800 de puncte (corectia) pentru a creste iar in 2006 si 2007, circa 3200 de puncte. Toti anii acestia, daca am face un yearly chart, cursul face "candele" cu un patern foarte clar: doua lungi pe directia trendului, una "spindle" sau "hammer", una pe directie inversa, si iar trend doi ani. Pe criterii "statistice" as putea spune ca 2008 va fi un an "choppy". Asteptam un spindle, cu alte cuvinte. Si daca povestea se repeta, spindle-ul va fi in jos. Asta inseamna ca asteptam o crestere de circa 800 de puncte in primele luni, apoi cadere care face umbra de sus a candelei anuale, ci care va continua pana la circa 2000 de puncte pana spre sfarsitul toamnei, dupa care o crestere la loc de circa 800 de puncte pana spre sfarsitul anului, care va face umbra de jos a candelei. Per total, cateva sute de puncte intre open si close, care vor inchide anul de "balbaiala". Eventual, avand in vedere cresterea cam... "prea brusca" din ultimele 6 luni (pe fondul crizei subprimelor) este posibil ca sa avem un spindle invers (si close-ul sa fie un pic mai mare ca openul), dar tot spindle va fi.

 

Aceasta analiza "pur tehnica" este acoperita si de latura fundamentala. Se vorbeste despre "propagarea" crizei creditelor pe plan mondial. Adica ceea ce s-a intamplat la americani se va raspandi incet incet inspre celelalte tari (si spre valutele lor) care depind mai mult sau mai putin, mai direct sau mai indirect, de evolutia dolarului. Adica vor incepe sa apara probleme similare "pe ici pe colo", care vor trage valutele respective in jos, echilibrand piata (crescand in felul acesta dolarul in comparatie cu valutele respective). Din experientele anterioare, "raspandirea" poate lua intre 8 si 14 luni, sau cel putin atat a trebuit ultimelor 3-4 "crize" sa isi faca simtita prezenta pe plan mondial. Cu precizarea ca termenul este in scadere, crizei din 86 i-au trebuit aproape doi ani, cea asiatica din 97 s-a topit intr-un an si jumatate, iar ultima in 2004 a durat cam 8-10 luni. Lucrurile merg din ce in ce mai repede, in era comunicatiilor digitale :). Si cum din iulie 2007 au trecut aproape 6 luni.... Orice este posibil. O parte dintre analisti vad cresterea din ultimele luni ca "fortzata", fara suport economic, deoarece America este inca de departe una dintre cele mai tari economii pe plan mondial. Acesti analisti se asteapta la o scadere puternica a cursului E/U in perioada urmatoare (revenire a dolarului). Impotriva acestei teorii sta argumentul ca americanilor le convine un dolar coborat, ei avand datorii externe foarte mari, precum si pretul petrolului, care urca, urca, urcaaaa.... Trecerea unor tari OPEC de la cotatii ale petrolului in dolari la cotatii in euro poate duce dolarul la un pret mult mai jos ca cel actual (adica cursul EURUSD sa bata 1.8 sau 2.0 undeva spre sfarsitul anului!!!). Probabil ca cei mai multi nu vor indrazni sa faca pasul asta, de teama sa nu pateasca precum Saddam :). Bratul unchiului Sam e inca destul de lung. Oricum, parerea generala e ca ne asteptam la un an foarte choppy. Eu personal astept un curs de 1.53-1.55 la euro, undeva in prima jumatate a anului, apoi coborare.

 

Asta si pe fondul conditiilor climatice, care se schimba periodic, ierni foarte grele odata la 4-5 ani, veri secetoase cam la aceeasi perioada. Si cum un om gospodar, asa ca Unchiul Sam, isi face vara sanie si iarna carutza... Vara.. a fost astă vară, in iulie. Iarna e acum. Sania am vazut-o. Eu sunt curios sa vad carutza... Imi si imaginez cateva sute de quanti mititei muncind la ea in iarna curenta, ca elfii lui Mos Craciun, ascunsi undeva in birouri pompoase pe strada cu zidul (Wall Street).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ca o completare:

anul asta e unu electoral in state, nu da bine la masa de votanti un dolar slab inainte de alegeri, eu cred ca republicanii vor incerca o intarire a dolarului pana la alegeri.

 

citeam candva ca perioadele de expansiune si recesiune ale economiei americane sunt strans legate de alegeri, in general expansiunea se termina o data cu alegerile sau cu alternanta partidelor ca conducerea tarii.

cam cum spunea si tradelover : 1 an recesiune, 1 an choppy, 2 expansiune.

 

de asemenea daca republicanii pierd alegerile americanii se vor retrage in pas alergator din zonele de razboi din iraq si afganistan, razboaiele inceteaza(se stie ca ei sunt sprijiniti foarte puternic de industria de armament) deci inca un argument in aprecierea viitoare a dolarului.

 

exporturile la ora asta duduie in state, pt europeni e mult mai ieftin sa importe de la ei in acest moment.

ca un fapt divers citeam ca prin vestul europei se promoveaza acu shoppingul de weekend in new york.

(ot: un fenomen foarte asemantor cu ceea ce fac acum romanii prin austria. in weekendu asta erau mai multe masini cu numere de romania pe autostrazile din austria si ungaria decat cele autohtone)

 

de asemenea eu nu vad cu ochi buni situatia din europa, iar tarile noi intrate nu cred ca vor tine pasul cu cerintele din eu.

 

eu vad pana in octombrie o apreciere a dolarului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca îmi permite-ti o sa-mi expun si eu părerea....si anume bazata pe analiza tehnica a valurilor Elliott si o sa o fac pe baza perechii euro-dolar ca sa fie mai clar

Dupa părerea mea in vara sau in primăvara târzie o sa intram cu scoruri de peste 1,50--1,60.....apoi v-a urma o corecţie ceva mai lunga (toata vara si poate ceva toamna) dar preţul nu va cobora mai jos de 1,38--1,40 după care iarăşi v-a urma un salt mult peste 1,50--1,60.(Admit o eroare ca timp, dar ca niveluri sunt practic convins ca v-or fi ajunse)

Si ceva analiza fundamentala

Afirmatiele ca preţul deja a ajuns prea sus ..cred ca nu sunt prea corecte ....piaţa repede se deprinde cu preturi noi.Ca exemplu o sa aduc Lira Sterlina care in 1985 era la nivelul de 1.05 fata de dolar si eu sunt aproape convins ca pe atunci putini cine putea sa creadă ca doar in 3 ani preţul o sa ajungă la 1.90...dar a ajuns.

Mai mult decăt atât datoria totala(datoriile statului, corporatielor si datoriile interne) a SUA cat de curând v-a ajunge cifra de 100 trilioane (acum e in jur de 60-70 de trilioane)

Aceasta înseamnă ca numai p-u datoriile de stat fiecare cetăţean este dator de peste 30 000$. Declarativ PIB a SUA de de 13 trilioane (acesta cifra eu personal as puni-o la îndoiala)

si p-u ca sa fie restituite datoriile statului (dar cândva oricum v-a fi nevoie sa fie întoarse) toată populaţia a Americii v-a trebui sa muncească câţiva ani buni fără ca sa bea, sa mănânce si mai ales sa cumpere lucruri scumpe .........ce va dati seama nu e real(Cel puţin încercările lui Ceausescu ştiţi la ce au adus).

Normal ca nimeni decât cred numai BenLaden nu e cointeresat in catastrofe economice, dar datoriile cresc ca un val de zăpada. Va dati sama ca cu asa scoruri nu e in stare nu numai administraţia Bush sau oricare alt partid politic sa fie reglate ci e o problema foarte si foarte mare p-u toata economia mondiala. Mai ales ca o buna parte a PIB o constituie sectorul financiar si e destul o criza sa provoace plecarea capitalului cum principiul domino ....... v-a fi ireversibil.

Eu totuşi sper sa evalueze lucrurile alt fel, dar cifrile vorbesc alceva......

Părerea mea ca in următoarele 50-100 de ani economiile mondiale v-or fi concertate in China, India si Russia

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.