Sari la conținut

Strategie simpla de reversal la h4/daily

Postări Recomandate

tavi, nu am inteles din postul tau la ce folosesti floatul. confirmarea ca s-a terminat trendul (adica swingul)?

cind pretul ajunge la un nivel fibo si vezi divergente pe indicatori, e clar ca intri in trade dupa ce ai confirmarea pe un pattern de reversal.

pe urma, in functie de unde e virful de unda pe tf superior, eu incerc sa adaug pozitii cind oscilatorii sunt in partea opusa trendului. cam ce-ai spus si tu: daca virful de unda pe tf superior este dedesubt (deci suntem in uptrend), astept oscilatorii sa devina OS si mai adaug long; daca virful de unda pe tf superior este deasupra (deci suntem in downtrend), astept oscilatorii sa devina OB si mai adaug short.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mfx, o intrebare: nu e posibil ca totusi fibo pe daily sa se fi inchis pe g-j? e adevarat ca a trecut de 0.618, insa ma uit la oscilatori si vad o divergenta bearish. desi float-ul nu-mi arata un sfirsit de unda (banuiesc ca trebuie sa ajunga aproape de linia superioara ca sa ma gindesc la sfirsit de unda).

am 2 alternative:

1) daca a inceput o unda in jos pe daily, am sa astept primul retracement pentru intrare. acum nu e momentul.

2) daca unda pe daily nu s-a terminat, mai vedem la 0.707 sau 0.786 retracement pe daily ce se intimpla.

post-1398-1192111620_thumb.jpg

Link spre comentariu

"la ce folosesti floatul. confirmarea ca s-a terminat trendul (adica swingul)?

Inceputul unui ciclu pe un tf, in pozele atasate 1H, semnalizat cu puncte in varful zig-zagurilor ar trebui sa coincida cu inceputul unui nou ciclu pe float.

Daca am avut un ciclu de scadere, ciclul de pe dml si cel de float ar trebui sa fie de crestere.

Daca tf de baza este de 1H, ciclul de pe float este de 4H. Deci incepe un ciclu pe dml de 4H.

Pe 1H avem succesiuni de impulsuri si corectii pina cand se inchide floatul si ciclul de 4H de pe dml.

Inceputul si sfarsitul unui ciclu de pe dml ar trebui sa coincida cu cel de semnalizat de float.

Nu se intampla 100% in toate cazurile.

Era o intrebare ce sunt dreptunghiurile care se vad in poze.

Sunt proiectia unui ciclu, la tf corespunzator, in timp si pret.

In poza cu GJ se observa o linie orizontala rosie in partea de sus a graficului: nivelul de 50% din ultimul ciclu de pe float.

Pe fundal alb, in poza ccu gold, se observa nivelele fibo afisate de pe ciclul de float.

Pe gold se vede un float care coincide cu inceputul unui ciclu de 4H pe dml. Ciclul de 4H este zig-zagul cu verde iar cel de 1H cu bleu.

Pina s-a terminat ciclul de 1H am avut 3 unde: impuls, corectie, impuls. Posibil ca ciclul sa nu se termine aici pt. ca am o ratie de 1.

Dar mai tin cont ca am si un maxim, care poate sa produca o reactie (corectie).

Daca cursul depaseste acest nivel floatul se completeaza iar dml-ul se repicteaza.

Link spre comentariu

multumesc mult, tavi. cred c-am inteles.

deci: daca tin graficul pe h4, float-ul imi arata care e starea undei pe daily; eu o sa tot iau pozitii pe h4 in sensul undei de pe daily, pina cind vad ca float-ul a dat cu capul in linia de sus si zup dml imi arata ca unda de pe daily s-a terminat. cel putin teoretic.

asta e ce-am inteles eu. e bine?

Link spre comentariu

multumesc mult, tavi. cred c-am inteles.

deci: daca tin graficul pe h4, float-ul imi arata care e starea undei pe daily; eu o sa tot iau pozitii pe h4 in sensul undei de pe daily, pina cind vad ca float-ul a dat cu capul in linia de sus si zup dml imi arata ca unda de pe daily s-a terminat. cel putin teoretic.

asta e ce-am inteles eu. e bine?

Cam asa ceva!

Link spre comentariu

maslow... sa nu ma bati... dar eu folosesc dml doar pentru punctele care marcheaza finele de ciclu/unda. chiar daca uneori se rescrie capatul de unda, mi se pare foarte instructiv pentru o privire de ansamblu.

pentru extensiile fibo intre swinguri am zup67.

as fi curios sa stiu cum decide dml-ul cind se termina o unda? adica pe ce baza apar punctele alea colorate la virful swingului. ca sa stiu pe ce ma bazez si eu cind iau o pozitie.

Link spre comentariu

Scuze ca n-am mai dat vreun semn de viatza in ultimele 2 zile. Am fost mult prea ocupat cu alte probleme.

Scrat, raspunsul la intrebarea ta este ca la bursa orice e posibil. Totusi ce e cel mai probabil? Ca luni, marti sa se termine la g/j corectiva h4 in jos si apoi sa urmeze impulsiva h4 in sus al carei final sa fie peste ultimul maxim la daily. Pana cand ajungem macar la un fibo corect si la un pattern de reversal adecvat...

mfx, o intrebare: nu e posibil ca totusi fibo pe daily sa se fi inchis pe g-j? e adevarat ca a trecut de 0.618, insa ma uit la oscilatori si vad o divergenta bearish. desi float-ul nu-mi arata un sfirsit de unda (banuiesc ca trebuie sa ajunga aproape de linia superioara ca sa ma gindesc la sfirsit de unda).

am 2 alternative:

1) daca a inceput o unda in jos pe daily, am sa astept primul retracement pentru intrare. acum nu e momentul.

2) daca unda pe daily nu s-a terminat, mai vedem la 0.707 sau 0.786 retracement pe daily ce se intimpla.

Link spre comentariu

In mare sunt niste conditii matematice care determina marimea in pipsi la fiecare tf. Adica sa zicem, daca la h4 pretul s-a deplasat 200 de pipsi fata de utimul minim/maxim avem final de unda. Dar deciziile de intrare/iesire din tranzactii nu poti sa le faci pe baza bulinelor/undelor astora, pentru ca ele se rescriu sistematic. Ele sunt bune doar ca reprezentare vizuala a ciclurilor, pentru ca traderii de multe ori au nevoie mai intai sa vada si apoi sa priceapa. Daca finalul de unda coincide cu conditiile de ob/os, divergente, fibo+ pattern de reversal putem sa iesim din tranzactia precedenta si sa luam una pe sens opus, daca nu, mai asteptam indeplinirea conditiilor.

as fi curios sa stiu cum decide dml-ul cind se termina o unda? adica pe ce baza apar punctele alea colorate la virful swingului. ca sa stiu pe ce ma bazez si eu cind iau o pozitie.

Link spre comentariu

Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.