Sari la conținut

Strategie bazata pe divergente


  

49 membri au votat

  1. 1. Sunteti interesati de analize video din perspectiva acestei strategii?

    • Da
      44
    • Nu
      5


Postări Recomandate

Ma gandesc sa incerc, pe astfel de mici corectii (daca sunt certe, chiar de mici dimensiuni), sa intru cu un RR mai mic, adica un SL strans si un TP micsorat si el. O sa vedem daca tine la urmatoarea care mai apare. Pan' la urma si maruntisul se contabilizeaza, nu-i asa?!

 

Sau asta suna a scalping, deja?!

Editat de disident
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

EU sunt mai batran,cel putin asa ma cinsider in comparatie cu majoritatea membrilor forumuliu.Sunt mai batrn ca ani, nu ca experienta.An respect pentru darzu andrei ovidiuu.Cum isi permite el sa eludeze normele anALIZEI TEHNICE si nu mai de dragul divergentelor traseaza o linie de trendt care intrsecteaza histogramele macd care sa fie in divergenta cu graficul pretului?Pai Da,Vrea Sa aiba 99% rata de succes;.

Poate fi cineva forexist senior la sub 30 de ani fara asemenea performanta?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

GBP/USD

 

4H:

 

post-2510-1271910282_thumb.png

 

Deocamdata, nu avem niciun setup de intrare. Este posibil ca la acest nivel sa se fi terminat corectia (70.7) si sa inceapa un impuls spre noi minime. Daca linia de trend va fi incalcata, vom intra short avand:

 

Sl: 1.5431

 

S1: 1.5389, S2: 1.5371 sau S3: 1.5350 (in cazul in care candela ce va sparge linia de trend va inchide dedesubtul suportilor S1 si S2. In cazul in care candela va incalca si S3, va trebui sa stabilim un nou suport la jos, iar, daca acest lucru nu este posibil il vom avea la Fe 61.8 din miscarea 1.5522-1.5190-1.5428)

 

TP1: 1.5222 (Fe 61.8)

TP2: 1.5095 (Fe 100.0)

TP3: 1.4891 (Fe 161.8), unde, l-a fiecare din cele trei tp-uri se va inchide cate 1/3 din lotul ramas disponibil.

 

Multumesc.

Editat de dirzuandreiovidiu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut!

Azi nu am o pereche proprie gasta, dar o atentionare facuta de Oltciter pe chat m-a facut sa cred ca la perechea USD CAd putem avea aproximativ acelasi scenariu ca cel propus saptamana trecuta. Avem pin bar, avem divergenta si, mai ales, avem puternicul prag round number 1.00; daca ne-ar mai ajuta si pretul petrolului un pic, am putea sa scoatem vreo 200 de pipsi de aici.

 

Vazusem de ceva vreme si lira, dar mi-era sa nu epuizeze divergenta intr-o miscare laterala, fara un short prea pronuntat. Sa vedem.

 

Spor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@disident

 

USD/CAD

 

daily:

 

post-2510-12719140889_thumb.png

 

Aici ai aproape tot ce trebuie mai putin, spargerea liniei de trend. Ca si curiozitate, uita-te unde se afla 23.6 Fibonacci retrace din ultima cadere! Inainte de prima rezistenta (cea de la 1.0010). Deocamdata astept pe acest posibil setup, nu ma grabesc.

Editat de dirzuandreiovidiu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

GBP/USD

 

4H, update:

 

post-2510-127192081007_thumb.png

 

Deocamdata, nu avem niciun setup de intrare. Este posibil ca la acest nivel sa se fi terminat corectia (78.6) si sa inceapa un impuls spre noi minime. Daca linia de trend va fi incalcata si nu va face noi maxime, vom intra short avand:

 

Sl: 1.5475

 

S1: 1.5420, S2: 1.5398 sau S3: 1.5374 (in cazul in care candela ce va sparge linia de trend va inchide dedesubtul suportilor S1 si S2. In cazul in care candela va incalca si S3, va trebui sa stabilim un nou suport la jos, iar, daca acest lucru nu este posibil il vom avea la Fe 61.8 din miscarea 1.5522-1.5190-1.5472)

 

TP1: 1.5267 (Fe 61.8)

TP2: 1.5138 (Fe 100.0)

TP3: 1.4933 (Fe 161.8), unde, l-a fiecare din cele trei tp-uri se va inchide cate 1/3 din lotul ramas disponibil.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1// este aceasta o divergenta?

2// pana unde ar fi (din ochi ) targhetul?

3// unde e exitul optim?

 

1. Da este o divergenta, de tip hidden.

2. Target-urile nu mai sunt importante acum, fiindca miscarea initiala s-a consumat si probabil ca incasa sl pozitiv la +1 pip, dupa cum arata. Intrarea trebuia facuta mai devreme.

 

(Imi pare rau, dar nu pot decat sa iti sugerez sa te apuci de invatat, daca nu poti recunoaste nici macar o amarata de divergenta)

 

ATENTIE: O sa propun tuturor celor care postati pe aceasta strategie sa postati imagini complete cu divergenta, suportii respectiv rezistentele si linie de trend, cel putin, altfel voi ignora cererile de analiza cat si alte intrebari. Este inacceptabil ca unii sa studieze pe branci foarte mult timp si altii sa leneveasca pe aici, cat si sa ia semnale de-a gata ori sa ma contacteze pe privat intrebandu-ma stupiditati ca: "Tu cum crezi ca ar fi mai bine de intrat pe eur, etc?" care denota lipsa de cunostiinte. Asa ca, luati atitudine, va rog altfel voi lucra doar cu cativa dintre dumneavoastra, din pacate. Ori o facem la un nivel profesional, ori nu o mai facem deloc si ne lasam de meserie. Acesta este motivul pentru care nici nu ma apuc sa mai fac clipuri pana cand nu vad interes si din partea dumneavoastra.

 

Multumesc.

Editat de dirzuandreiovidiu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hello!

 

- Vis-a-vis de USDCad: e adevarat ca portiunea de grafic pt long propusa este destul de aglomerata (de unde rezulta si segmentarea puternica a targeturilor propuse de tine: 10-30 de pipsi), insa am vazut ca amplitudinea barelor, chiar si a acelora din portiunea de grafic aglomerata (adica 0.9978-1.0085), este destul de mare putand practic sa atinga targeturi mai substantiale, chiar daca va reveni la nivelul openului de la inceputul zilei. Este intradevar periculos sa iei un semnal numai pe baza unor "semnale" gen divergenta sau pinbar, atunci cand esti in preajma unui ppz atat de tare precum 1.00 (sau cel putin eu asa il consider). De vreo 6 saptamani de cand a atins prima oara acest prag, pretul ramane undeva in zona fara sa-l sparga definitiv si din acest motiv cred ca pretul este mai degraba sensibil la long decat la short (in ciuda faptului ca trendul general este down);

-tot usd cad: primul nivel de profit trasat de tine corespunde cu cel al ZM propus saptamana trecuta, iar cel de-al treilea cu TP1 propus saptamana trecuta (undeva in jurul a 0.0065);

- Referitor la incalcarea liniei de trend: este intradevar o conditie absolut necesara (nici nu prea am auzit de intrari "blind" pe corectii, nu?!), doar ca nu cred ca inteleg exact momentul cand se considera clar incalcata o linie de trend (poate dupa inchiderea ultimei lumanarii al carui low sa nu depaseasca low-ul barei precedente, in cazul nostru?). Acest moment este important sa fie sesizat cat mai devreme, pt. ca la target-uri mai mici devine esentiala intrarea cat mai devreme, pt a putea obtine un minim de profit;

- caderea lirei, dincolo de potentialul adus de divergenta si posibilul pinbar ce s-ar putea forma pe daily astazi (si cred ca si pe h8; nu stiu sigur ca nu am acest TF), ar putea fi mult mai ampla, atingand TP propuse de andrei (am ajuns si eu la concluzia asta dupa ce am consultat daily, insa pana atunci nu observasem), si - de ce nu - si mai departe. Insa asta iese deja din analiza divergentei de pe 4h, intrand in analiza divergentei observata pe weekly.

- de multe ori consult vamistul de pe telefon, de unde imi este imposibil (sau mai greu!) sa postez grafice, caz in care incerc sa dau repere clare (gen SL,ZM,TP1,TP2 si conditii de intrare). Cand nu prezint astfel de repere, interesul meu este de natura general-teoretic si nu neaparat pt perechea adusa in discutie.

-Imi propun deasemenea sa postez in fiecare zi un posibil trade pe baza divergentelor, tocmai pt a evita leneveala la care facea mentiune andrei (hehe, asta e ce imi propun, media practica imi arata ca in fapt postez cate un trade la 2 zile!).

 

Va uram "succesuri"!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.