Sari la conținut

Strategie bazata pe divergente


  

49 membri au votat

  1. 1. Sunteti interesati de analize video din perspectiva acestei strategii?

    • Da
      44
    • Nu
      5


Postări Recomandate

@nirolf69

 

Aceasta tehnica: sa observi o divergenta, sa o cataloghezi si sa trasezi suporti si rezistente si sa unesti 3 puncte ale unui grafic prin Fibo Expansion, ti se pare o sarcina foarte avansata? Fiindca nu este, din pacate. Si asta datorita faptul ca am creat o metodologie de intrare/iesire/asigurare a tranzactiilor. Incearca sa treci direct la Elliot Wave (no offense) fara sa ai alte cunostiinte - si vei vedea ce inseamna Nivel Avansat.

Una este sa ai unu doi indicatori pe care sa ii interpretezi, sa intri in trade pe varii motive si alta este sa ai niste criterii foarte bine stabilite dupa care intri in trade, ceea ce lipseste multor traderi incepatori si avansati deopotriva.

Aceasta strategie nu uzeaza decat de 4 tipuri de divergente, ca si cunostiinte. Nu necesita nici banalele pattern-uri de bare/candele. Si nu uzeaza aproape deloc nici de definitia trendului, fiindca raportarea s-a facut tot dupa divergente, in sensul ca divergentele hidden vestesc de cele mai multe ori impulsuri (miscari ample) iar cele classic sugereaza consolidari ori corectii (miscari mici).

Nu am devenit toti profesori, insa are si rabdarea limitele ei. Anumite persoane parasesc forumul tocmai din cauza acestei lipse de profesionalism, ceea ce vreau sa se schimbe fiindca imi pasa.

 

Multumesc.

Editat de dirzuandreiovidiu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@disident

 

Ce vreau sa mai mentionez in legatura cu situatia USD/CAD-ului, cat si a altor setup-uri similare este ca, pretul, atat in cazul corectiilor cat si in cazul impulsurilor, trebuie sa reactioneze. Un pret care nu reactioneaza, practic nu da nici un semnal. Este acolo pinbar-ul dar e mult trafic (trebuie sa recunosti ca daca ai fost in acel trade ai tremurat putin vazand ca se duce in jos cu pozitia ta) - asa ca tot la linia de trend ajungem. Trebuie sa fie si un usor break-out pentru a ne semnala ca are un usor potential, chiar si infime: 10 pips. Poate fi schimbare de trend sau nu, dar pana nu face macar un HL, e mai bine sa fim circumspecti si sa o tratam ca o corectie, ceea ce mi se pare logic. Am insistat atat pe tf-ul daily deoarece sl-urile sunt mult mai mari decat in cazul celor de pe 4h, 1h sau 30m, daca urmaresti strict pe aceasta strategie. Pe weekly sunt foarte mari iar pe monthly de-a dreptul colosale.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

GBP/USD

 

4h, update:

 

Cei care ati urmarit-o indeaproape ati observat ca a confirmat intr-un sfarsit, pozitie ce am luat pe real si am asigurat-o dupa aproximativ 15 pips, cand a atins primul suport, conform imaginii de mai jos.

 

post-2510-127194027285_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hei!

 

Divergenta pe EurGBP D.

 

De asemenea si pe EURUSD 4h si, in oglinda, pe USDCHF H4, dar care, din cauza unui mic gap de weekend, au atins deja primele nivele de suport si, in consecinta, ar cam fi consumat divergenta. Le postez, totusi, in ipoteza respingerii pretului la 1.34 si continuarea miscarii down (desi sunt sceptic ca o va face cu hotarare!).

 

Va urez sa dati in TP!

post-4257-127223881241_thumb.gif

post-4257-127223882618_thumb.gif

post-4257-127223883935_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Autocritica:

 

- eurgbp: intradevar, pragul 0.8690-0.87 s-a dovedit foarte tapan (RN, ppz minor, FE 61.8, MA 365), in plus trendul weekly, cum semnalam si pe grafic, era down. Toate astea au facut ca pretul sa nu ajunga nici macar in ZM (la cativa pipsi de ea), iar daca as fi luat tranzactia, probabil ca lovea cu gratie in SL;

-eurusd si usdchf - daca le-as fi incercat, mai mult ca sigur ca pozitiile nu ar fi atins primul prag de profit ci s-ar fi oprit in BE+1. Pt. amatorii de senzatii tari, in cazul eurusd, un SL un pic mai larg (1.3425 sau 1.3450) si un trade lasat la copt mai mult ar putea avea drept rezultat atingerea tuturor pragurilor de profit marcate pe grafic (si poate chiar mai mult, sub 1.32), dar asta iese deja din limitele strategiei cu divergente.

 

Astept GBPJPY sa inchida o bara bearish pe daily pt a pune in valoare divergenta formata. Daca s-ar forma in apropiere de 147, cu atat mai bine!

 

Bafta!

Editat de disident
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Guppy a pornit hotarat in jos dupa postarea lui Andrei (desi n-am prea inteles semnificatia ratiilor Fibo desenate pe chart-ul lui!).

Eu ma gandeam mai degraba la divergenta de pe daily, care acum pare confirmata. Intrarea as face-o nu market, ci pe o retestare la 144.00, urmand ca ZM sa fie la 143.50 (cam pe unde e pretul acum). Am oarece nedumeriri in privinta SL-ului, varful pinului pe care am marcat divergenta insemnand o plaja cam maricica in care pretul sa oscileze.

 

Nu pot sa nu remarc cu oftica cum EURUSD, de care ma plangeam in postul anterior ca nu ar fi prins decat cel mult BE, a retestat zona 1.34, facand o noua divergenta (sau mai degraba reactualizand-o pe cea veche), pretul oprindu-se aproape la pip in FE 61.8 si, implicit, foarte aproape de zona ultima de TP propusa.

 

Si as incerca si ceva exotic. O moneda mai bananiera. Si care moneda poate fi mai bananiera decat ron-ul. Doar asa, de curiozitate, sa vad daca bisnitarii ce bantuie pe langa casele de schimba valutar isi fundamenteaza deciziile pe tehnic sau merg doar pe fundamental!

post-4257-127237999426_thumb.gif

post-4257-127238001262_thumb.gif

Editat de disident
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

GBP/JPY

 

Daily:

 

Atentie! Graficul nu prezinta nici o oportunitate de trade, conform acestei strategii.

 

Desi inchie in aceast superb Bearish Matt Hold, candela daily, momentum-ul s-a consumat, intrucat a atins primul tp si, dupa cum spuneam, una dintre reguli este: sa nu intri pe o divergenta Bearish Classic daca va inchide in dreptul unui target sau S/R sau daca i-l depaseste ori daca distanta pana la S/R este mult prea mica pentru a putea fi asigurata tranzactia corespunzator.

 

post-2510-127239926474_thumb.png

 

Weekly:

 

post-2510-12723993772_thumb.png

 

Atentie! Graficul nu prezinta nici o oportunitate de trade, conform acestei strategii.

 

Daca va incalca linia de trend vom intra intr-un short (prezenta divergentei bearish hidden) si, in dreptul lui 138.60, pozitia va fi adusa la +1 Pip, unde se afla si pivotul (am omis sa il desenez pe grafic).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Conditionasem intrarea, in postul anterior, de retestarea zonei 144.00, tocmai pentru ca bara bearish a fost atat de puternica si ar fi putut consuma intregul potential de short al divergentei (vorbesc pe daily). Acum imi pare, insa, ca nu va mai fi nicio retestare sau cel putin nu foarte curand.

Scuze daca nu respect intrutotul strategia ta! Asta e din cauza ca nu o cunosc chiar atat de bine - :sad: - si atunci mai compilez cu ceea ce imi spune mie piata!

 

By the way: care sunt caracteristicile unui Bearish Matt Hold?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.