Jump to content


[01 martie 2015] Vamist este prima si cea mai mare comunitate Forex din Romania. A luat nastere in 2005 si de-a lungul timpului a trecut prin mai multe transformari. Acum, dupa 10 ani, primim orice fel de traderi si investitori. Deci, indiferent daca tranzactionezi sau investesti in actiuni, valute, marfuri sau orice alt instrument, bine ai venit!

Vamist se transforma in comunitatea traderilor retail. Aceasta versiune a forumului va fi in continuare accesibila pentru oricine, dar numai in format read only.

Noua adresa este vamist.ro. Te asteptam acolo la discutii generale despre trading.

Photo
- - - - -

5 pipsi pe ora!


  • Please log in to reply
142 replies to this topic

#41 P.S. Men

P.S. Men

    Forexist in devenire

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
  • Location:R.Moldova, Cahul

  • Tranzactionez din 2009
  • Broker curent Admiral Markets
  • Strategie/tehnica folosita S>R, divergente, paterne candlestik

Posted 22 July 2010 - 07:01 PM

Offtopic

  • 0



#42 Magicianul

Magicianul

    Forexist activ

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 379 posts
  • Gender:Male

Posted 22 July 2010 - 07:16 PM

Offtopic



sunt total de acord !!
  • 0

#43 paul.todea

paul.todea

    Forexist in devenire

  • Members
  • Pip
  • 28 posts

  • Tranzactionez din 2010

Posted 22 July 2010 - 10:23 PM


Offtopic



sunt total de acord !!

oricum la tp si sl atat de stranse conteaza enorm si brokerul, dar totusi, imi poti spune te rog care e acel EA? sunt direct interesat de un robot care face 2000 pipsi cel putin pe demo. eu tot timpul am fost impotriva robotilor, dar acesta m-a impresionat intr-un fel :)

Edited by paul.todea, 22 July 2010 - 10:25 PM.

  • 0

#44 Magicianul

Magicianul

    Forexist activ

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 379 posts
  • Gender:Male

Posted 22 July 2010 - 10:30 PM

e "creeat"de mine intr-o anumita masura..
dar nu e gata ! am avut si pierderi mari ; aproape ca mi-a topit un cont ; incerc si eu variante ... combinatii de indicatoare ...
cred ca te-am linistit ;

ce vrei sa spui ca unii brokeri nu ar admite sa ii iei doar 5 pipsi ?


(ei... ma agit si eu ca un peste intr-o galeata ; personal ... nu prea sper ca voi avea vreodata atatia bani cat sa investesc in forex ,insa imi plac sistemele astea automate si parca as vrea sa reusesc sa fac unul functionabil in orice conditii de piata )

Edited by Magicianul, 22 July 2010 - 10:33 PM.

  • 0

#45 paul.todea

paul.todea

    Forexist in devenire

  • Members
  • Pip
  • 28 posts

  • Tranzactionez din 2010

Posted 22 July 2010 - 10:35 PM

da...m-am dezumflat un pic :) oricum daca gasesti vreo formula magica te-as ruga sa o faci publica. legat de brokeri nu vreau sa intru in polemici, ar fi si offtopic, dar e stiut si intens dezbatut faptul ca unii brokeri sunt impotriva clientilor (vaneaza sl-uri...refuza atingerea unor tp-uri, etc)...
  • 0

#46 Magicianul

Magicianul

    Forexist activ

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 379 posts
  • Gender:Male

Posted 22 July 2010 - 10:52 PM

pe teme de studiu poti intra in polemica doar cu un cunoscator; iar eu nu sunt unul dintre acestia; asa ca... esti ferit de tentatia asta.
  • 0

#47 alxdany

alxdany

    Forexist in devenire

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Gender:Male
  • Location:braila

  • Tranzactionez din 2010
  • Broker curent -
  • Strategie/tehnica folosita trend

Posted 09 November 2010 - 03:52 PM

Buna, am incercat pe MACD sa scot catva ppsi si am incercat sa fac un EA care in momentul in care am conditie de sell sau buy imi deschide ordin si introduc un TP de 5 pps dar in momentul in care conditia de open order este mentinuta el imi mai deschide alt ordin si o tine tot asha pana la ultimul ordin care se inchide in SL si incet incet ma duce pe minus

Ce conditie trb introdusa astfel incat la indeplinirea conditiei sa imi deschida numai un singur ordin si sa stea cuminte pana la urmatoarea condite si sa nu mai deschida ordin dupa ordin ?

macd.jpg


total = OrdersTotal();

if (total<1 && MacdCurrent<0 && MacdCurrent>SignalCurrent )
{
ticket=OrderSend(Symbol(),OP_BUY,Lots,Ask,3,Ask-6*Point,Ask+5*Point,"macd sample",16384,0,Green);
return(0);
}

if (total<1 && MacdCurrent>0 && MacdCurrent<SignalCurrent )
{
ticket=OrderSend(Symbol(),OP_SELL,Lots,Bid,3,Bid+6*Point,Bid-5*Point,"macd sample",16384,0,Red);
return(0);
}

Edited by alxdany, 09 November 2010 - 11:19 PM.

  • 0

#48 alxdany

alxdany

    Forexist in devenire

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Gender:Male
  • Location:braila

  • Tranzactionez din 2010
  • Broker curent -
  • Strategie/tehnica folosita trend

Posted 09 November 2010 - 11:33 PM

Cam asa arata ordinele deschise :))

macd buy.JPG

Edited by alxdany, 09 November 2010 - 11:33 PM.

  • 0

#49 tradelover

tradelover

    Big Shark

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1421 posts
  • Gender:Male
  • Location:ChiangMai Thailand

  • Tranzactionez din 2005
  • Strategie/tehnica folosita mușcă și fugi...

Posted 10 November 2010 - 05:05 AM

Nu este chiar asa de simplu, tu testezi acolo un cross, nu un status. Pentru analogie imagineaza-ti in electronica (parca tu ziceai ca esti electronist?) cand un semnal este "edge triggered" (adica pe frontul impulsului/undei) sau "level triggered" (adica pe nivelul undei). Conditia pe care o pui tu este valabila pe tot parcursul timpului pt care linia de semnal este deasupra indicatorului (pe poza ta), si e normal sa se intample ceea ce se intampla. Calculatorul face ceea ce ii spui tu sa faca, nu ceea ce ai dori tu sa faca :))

Pentru a avea semnal (sa zicem doar de sell, cum ai pe poza, cazul de buy este identic, il poti face singur) doar in momentul in care signal_line "iese" din muntele ala facut de indicator, tu trebuie sa testezi cross-ul. Adica imagineaza-ti ca MACD e si e trasat ca o linie si nu ca histograma, adica este trasata ca "infasuratoarea" acelei histograme. Ceea ce trebuie sa testezi tu este faptul ca

1. La momentul curent de timp, linia de semnal este peste linia principala
2. La momentul anterior de timp (candela precedenta) linia de semnal era SUB linia principala.

Doar in acest caz s-a produs un cross. In rest, nu te intereseaza.

    total = OrdersTotal();
    if (total<1 && MacdCurrent>0 && MacdCurrent<SignalCurrent && MacdPrecedent>SignalPrecedent)
    {
        ticket=OrderSend(bla bla bla bla....);
        .......
    } 

     //.... idem la buy

Asta va evita toate orderele puse pe "parcursul" coborarii, si va deschide order doar in momentul cross-ului. Dar in plus, ar trebui sa tii seama de faptul ca acolo, exact in punctul ala, se pot produce "tremuraturi" ale pietei, care sa iti produca mai multe crosuri in cateva secunde, deci daca SL ori TP sunt foarte scurte (3,5,7 pipsi pe M30 de exemplu, ori chiar mai mari daca intri pe TF mai mare), e posibil ca exact acolo, in punctul ala incercuit de tine, sa sfarsesti cu 2-3 ordere pe piata in loc de unul singur. Ar trebui sa ii dai lui MCAD ala un "histeresis", adica sa ii lasi cativa pipsi dupa ce crosul s-a produs, sa fii sigur ca s-a produs, si ca nu e doar o tremuratura (imagineaza-ti ca cele doua linii se intrsecteaza exact in "varful" unui munte de ala).

Deci de fapt varianta corecta este ceva de genul:

    total = OrdersTotal();
    if (total<1 && MacdCurrent>histeresis && MacdCurrent<SignalCurrent-histeresis &&
        MacdPrecedent>SignalPrecedent+histeresis)
    {
        ticket=OrderSend(bla bla bla bla....);
        .......
    } 

    if (total<1 && MacdCurrent<-histeresis && MacdCurrent>SignalCurrent+histeresis &&
        MacdPrecedent<SignalPrecedent-histeresis)
    {
        ticket=OrderSend(bla bla bla bla....);
        .......
    } 

unde histeresisul este un numar real pozitiv foarte mic (ceva de genul 0.05, 0.002, etc, again, be careful, depinde de TF si de valorile lui MACD, ori a indicatorului pe care il folosesti, cel mai bine sa il dai ca parametru extern, si faci cateva teste.

Edited by tradelover, 10 November 2010 - 05:10 AM.

  • 0
There are no shortcuts in forex. You didn't learn to walk without first learning how to crawl.

#50 dannad

dannad

    Forexist activ

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 247 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

  • Tranzactionez din 2008
  • Strategie/tehnica folosita Price Action

Posted 10 November 2010 - 03:53 PM

Mie mi se pare tare ciudat ca "total<1" nu functioneaza:

total = OrdersTotal();

if (total<1 && ........


In EA-urile mele functioneaza.

Poate n-ar fi rau sa pui "total = OrdersTotal(); " in fata fiecarui "if(....)" (care conditioneaza lansarea ordinelor)
  • 0




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Tranzactiile forex implica un grad ridicat de risc. Informatiile de pe acest site NU reprezinta recomadari de tranzactionare sau investitii.
Administratorii vamist.ro nu-si asuma responsabilitatea pentru eventualele probleme sau pierderi materiale aparute in urma utilizarii informatiilor de pe site.