Evolutia ostilitatilor la ultima stire este tocmai un exemplu de ce astfel de setup, cu valori fixe, nu functioneaza intotdeauna, si de ce nu poate el functiona intotdeauna. Cei 20 de pipsi nu trebuie luati ca absoluti, ci raportati la evolutia pietei in perioada premergatoare stirii, marimea range-ului pe care il face pretul, precum si daca face sau nu rampa inainte de anuntarea stirii. Cum spuneam anterior, acestea sunt semne oarecum clare a ceea ce va face piata pe perioada stirii si dupa.
Din fericire aici chiar avem un range de 20 de pipsi in perioada premergatoare stirii, dar aceasta stire este una dintre acelea pe care le numeam "atipice". Ceea ce am scapat din vedere initial a fost ca exact inaintea discursului lui Mr.B., am avut un GDP-release, care a "topit" o parte din orderele din piata, deci la momentul cand Mr.B. s-a dat pe sticla, jocurile erau deja facute, oarecum. Am si vazut rampa de care vorbeam in postul anterior. Ipoteza cu miscare de 200 de pipsi a cazut imediat. Am vazut cadere de 65 de pipsi, lupta mare, crestere de 100 si un pic, de pipsi. Extensia de 161.8% a caderii. Aici setupul corect ar fi fost sa asteptam cele 45 de minute, de care vorbea omu' ala in linkul de pe Investopedia pe care l-am dat mai sus.
Prin comparatie, o sa va arat ce a facut pretul pe un setup oarecum identic, candva in trecut:
[poza, urmeaza sa o caut pe history si o pun mai tarziu, ca ma freaca astia aici]
Edit
pus poze
iar asta nu mai are nevoie de nici un comentariu:
Ceea ce este cel mai greu nu este sa faci setup. Daca faci setup inainte de stire, nu e rau. E bine.
Daca nu faci nici un fel de setup si te hotarasti sa nu tranzactionezi, si sa stai pe gard, este de asemenea bine.
Daca setupul pe care l-ai facut este anclansat, el o sa iti dea cativa pipsi cu plus, sau cativa pipsi cu minus, in functie de ce face piata si de cat de repede se misca, in functie de marimea gapurilor care apar. Daca apar gapuri mari, atunci atat stopurile cat si targeturile sunt inutile, pentru ca te poate lovi cu slippage mai mare ca stopul pe care il ai. Setupul se anclanseaza rapid si se termina tot atat de rapid. Daca a apucat sa mute stopul cu acel trail-stop de 20 de pipsi, atunci piata da imediat inapoi, loveste stopul si castigi 2-3 pipsi. Acolo este INTOTDEAUNA o lupta, cand piata bate range-ul, sau proiectia (in sus sau in jos) a acelui range. Daca stopul nu a apucat sa se mute, tranzactia va lovi stopul initial fiind terminata la negativ.
La urma urmei risti cativa pipsi, castigi cativa pipsi. Numai cine nu risca nu castiga. Aceste setupuri vor fi intotdeauna anclansate si terminate imediat. Cu plus, sau cu minus. Ceea ce este greu, precum ziceam, nu e sa faci setup, ci sa TE ABTII a intra din nou, cand piata iti termina setupul. Cand o vezi ca se duce de nebuna in sus sau in jos, si tu esti deja afara (cu plus sau cu minus), tendinta este aceea de a intra iar, sa mai ciupesti cativa pipsi, eventual cu o suma mare, sa se simta la balanta. ACEASTA este sinunciderea propriuzisa, cand nu te poti abtine si iti incalci propriile reguli, din dorinta de a "mai ciupi ceva". Daca ai facut setup si nu a mers, well.. nu a mers. One day at a time. Stiri vor mai fi si maine.
Edited by tradelover, 30 August 2010 - 07:22 AM.
There are no shortcuts in forex. You didn't learn to walk without first learning how to crawl.