- Răspunsuri 111
- Citiri 40,9k
- Creat
- Ultimul Răspuns
Top autori în acest subiect
-
d3cimus 46 postări
-
tradelover 10 postări
-
Barbones 9 postări
-
sec 8 postări
Zile populare
Most Popular Posts
-
1. Citeste booklet-ul asta scris de fondatorul Oanda (cel mai mare broker pt persoane fizice). Eu cred ca ar trebui sa fie lectura obligatorie pt toti traderii. Tot in el gasesti si informatia ca 98%
-
Legat de Stochastic, raspunsul este "DA". Nu se poate fără parte matematică. Cum adică fără parte matematică?? Cum as fi putut de exemplu sa incerc sa scriu stochasticul adaptativ de care vorbeam, făr
-
Mie nu mi-a trecut nici o prostie prin cap gandindu-ma la CPMA Ma refer la mai bun in urmatorul sens: ai un sistem de moving average cross-over. Stiu ca nu prea functioneaza, dar ca idee. Si incer
Featured Replies
- Anterioară
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- Următoarea
- Pagina 6 din 12
- Anterioară
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- Următoarea
- Pagina 6 din 12
Navigare recentă 0
- Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
Am deschis forumul şi am inceput sa-l parcurg cu inima stransa. Asa cum s-a mai enuntat pe aici, pe forex suma totala e 0, deci unii castiga si altii pierd. Din acest motiv mi-era frica sa nu existe retineri in impartasirea experientelor proprii. Nu a fost cazul. Am constatat ca s-a ajuns la concluzia ca e mai benefica o comunitate care se ajuta reciproc, experta (Da Doamne) in forex, decat cateva varfuri tacute. Felicitari pentru pragmatism.
Am auzit de foerx, si, la fel ca voi toti, mi-am spus: aici miroase a bani. Asa ca am deschis un demo, pe trading212, si forja. Numai ca desi jocul nu e complicat la prima vedere (cumperi ieftin, vinzi scump, vinzi scump cumperi ieftin), basca ca te mai folosesti si de niste sume pe care nu le detii, totul pare a fi un fel de gaura neagra, in care timpul si efortul tau sunt absorbite.
Am si eu cateva intrebari, daca cineva va avea timp sa raspunda, multumesc anticipat.
1. Stie cineva pe undeva sa existe o statistica care sa ne spuna cat la suta din cele 3 biliarde de miliarde zilnice reprezinta speculatii? Adica ceea ce fac unii, repectiv ceea ce incerc eu sa fac? Motivare: daca nu specula e motivatia sumei de baza, a procentului cel mai mare din sumele tranzactionate zilnic, atunci am serioase, dar serioase intrebari despre acuratetea analizei graficelor. (Analiza tehnica, parca). Piata poate fi rasturnata de o banca centrala care decide ca vrea sa schimbe nu stiu ce valuta in aur sau in nu stiu ce alta valuta. Trendul pe care eu il caut nu mai are valoare, mai ales daca nevoia respectivei banci e urgenta, mare ca volum si se refera la ovaluta usor influentabila.
2.E un sfat des intalnit pe acest forum de a tranzactiona pe demo inainte de a baga bani reali in forex. E un sfat de bun simt, il consider corect. Pe de alta parte, multi din cei care dupa tranzactionarea demo au intrat pe real acuza impactul psihologic. Nu exista o cale de mijloc? A tranzactiona pe cont real cu sume derizorii? Parca spunea cineva ca exista brokeri ce ofera posibilitatea de a intra pe sume foarte mici, gen 100 lei. As da 100 lei pe luna, numai sa invat meseria "la locul faptei, in conditiile reale". Probabil m+-ar scuti de pierderi mai mari mai tarziu.
3. Este corecta afirmatia ca "Riscul asumat si perioada de timp pe care ai deschise pozitiile ar trebui sa fie invers proportionale cu valoarea sumei pe care o tranzactionezi?"
Multumesc anticipat si imi cer voie, anticipat, de a mai deranja, din cand in cand, in conditiile in care nu voi gasi raspunsurile pe forum.