Sari la conținut

Validitatea unei strategi


Postări Recomandate

@gigi :)

Corect, ai mare dreptate in ce spui, dar citeste tot ce am de zis,... de abia acum realizez ca poate incep sa par unul care vrea sa invete gratuit din experienta altora, desi in mod repetat am spus ca vreau sa urmez acelasi curs si ma intereseaza mai mult experienta proprie dobandita in timp pentru ca stiu sigur ca doar asa pot constientiza cum stau lucrurile cu adevarat. Ai deasemenea dreptate cand spui ca nu toate informatiile sunt pentru oricine, si ca tu insati ai observat ca invataturile altora pot fii pentru altii de prisos, si ca trebuie invatat pe propria piele. Dar vezi aici te contrazici tu si apare un cerc vicios : de ce ne aflam atunci oare pe acest forum, de ce suntem tot timpul in cautare de noi informatii daca stim ca nu le dam crezare decat cand vom 'vedea cu ochii nostrii' ?? A cerceta lumea in felul tau specific presupune ce ziceam eu in alt post, sa fii capabil sa filtrezi bine informatiile in functie de credibilitatea pe care o acorzi tu personal sursei. Acum daca cineva se inspira gresit este numai vina lui, dar iata nevoia fireasca da a privii tot timpul catre cei ce sa afla cu un pas in fata ta. O faci tu atunci cand privesti de la nivelul tau catre cei ce te depasesc, o fac eu atunci cand caut raspunsuri in randul celor ce ma preceda si carora eu le acord incredere. Si nu o fac in speranta de a obtine ceva gratuit pentru care ei au depus efort, ci in speranta ca cine ofera ajutorul o face neconditionat, pentru ca si el a facut candva aceiasi pasi pe care eu in parcurg in prezent.

 

Cel ce cauta sa se informeze tot timpul va avea o sursa pe care o va privii cu admiratie, si te intreb atunci, cum ar fii ca atunci cand tu incerci sa te informezi sa gasesti doar usi inchise ? Atata timp cat nu esti dipsus sa dai ci doar sa iei, inseamna ca la randul tau ai fost in aceasta situatie si viata te-a invatat ca asa stau lucrurile. Bun, pana aici iti conced faptul ca ai pus punctul pe i si ai facut o afirmatie corecta : informatia se impartaseste mai degraba intre egali decat intre persoane de sa zicem 'statut' diferit. Totul bine si frumos pana aici, desi mi-ar fi placut sa cred ca suntem egali din punct de vedere omenesc, nu al cunostiintelor, pentru ca nu cunosc ce stie fiecare si nu as putea sa afirm asta.

 

Si daca ma gandesc bine iti mai conced o chestie, aceea ca ce ai castigat tu cu efort nu iti vine sa imparti cu altii care nu vor sa depuna efort pentru a ajunge la concluziile tale. Foarte de accord si cu aceasta afirmatie, in modul asta filtram pe cei ce incearca sa gaseasca o scurtatura. Asa e lumea asa functioneaza si mi se pare corect, eu sunt primu care spun asta. Ceea ce nu pot sa iti conced este faptul ca nu ai reusit sa vezi dincolo de measjul pe care am vrut sa il transmit, eu nu sunt aici ca sa invat tehnici de baza si lucruri stiute de toti, sau sa fiu curios cum fac altii, de asta ma ocup in privat si daca am o nelamurire, incerc pe cat posibil sa ii gasesc intai raspuns singur si daca nu reusesc de abia atunci vin si postez aici. Am crezut ca reusesc sa directionez discutia care o tema de genul, cat rost are sa parcurgi un drum pe care l-au parcurs si altii ? ..eu sunt dispus si hotarat sa parcurc multe drumuri dar nu am cum sa le parcurg pe TOATE, deci m-ar ajuta mult sa stiu de pe acum ca nu are rost sa o iau intr-o anumita directie. Atata tot !

 

Si apropo de hedgeing pe mine personal, m-au ajutat mult posturile lui tradelover in care demonstreaza pur si simplu de ce nu e convenabil sa faci hedgeing. Eu nu pot decat sa ii multumesc, si sa ii fiu recunoascator ca a impartasit o experienta pe care el a constatat-o pe pielea proprie, si care a hotarat ce ar fi bine sa o stie si altii. El insasi a hotarat sa recomande acest lucru si nu s-a preocupat de faptul ca altii s-ar putea folosii de invataturile lui pentru a-i fura painea. El nu a facut public metoda prin care este sau nu este el profitabil, el a facut publica o informatie pe care o considera dispensabila, si care e sigur ca nu il va influenta pe el in a castiga. Iata de ce zic, ca pentru unii ceea ce arunca la gunoi poate fii de folos pentru altii, eu am luat aceasta informatie 'din gunoi' am dus-o acasa am curatat-o si am pus-o in vitrina, pentru ca lucrurile au valoare relativa pentru fiecare.

E foarte usor sa iei, e mai greu sa dai, stiu, dar nu ti-a cerut nimeni sa faci public cum reusesti sa fii profitabil, eu nu am pretentia asta, si nu o sa o am vreodata, daca iti aduci aminte eu sunt adeptul propriei strategii, dobandita in timp, cu sudoare si experienta si o pot demonstra in nenumarate posturi anterioare.

 

Tot ce am incercat sa fac exprimand fraza 'In loc sa ne aparam pozitiile si implicit intelectul, am face bine sa renuntam la orgolii si sa cautam o solutie comuna' a fost sa aplanez un conflict care avea tendinta sa se aprinda, intre cei ce folosesc diverse tipuri de analiza si cei care sunt sceptici, si am incercat sa promovez idea ca fiecare trebuie sa aiba succes in ceea ce face inainte de a judeca pe altul, si nici atunci cand are succes, sa nu o faca.

Am incercat pe cat posibil sa evit polemicile, si atunci cand am afirmat ca tehnicile HFT pot devenii pe viitor mai accesibile, inainte de a posta tu articolul, mi s-a raspuns ca nu pot devenii pentru ca este nevoie de specialisti in domeniu, totusi am decis sa nu duc discutia mai departe pentru ca nu erea relevant si nici constructiv, si presupunea oarecum sa ma contrazic cu tine.

Da intradevar este nevoie de specialisti si nu vor fi accesibile cat de curand publicului larg, dar din articol reiese clar ca pretul unui server co-locat a scazut de la 1 mil $ la 200 000 $ si asta dovedeste clar ca aceasta este directia,si nu este exclus ca pe viitor aceasta tehnica sa devina atat de raspandita incat sa ii vina cuiva ideea de a vinde un pachet comercial.

 

Deci gigi, crede-ma apreciez mult interventiile tale, si ma propun tot timpul cu umiltate, insa ma consider destul de coerent, si poate din lipsa de timp si spatiu, nu ma fac bine inteles prin intermediul posturilor, dar uite ca fara voia mea totul incepe sa para cu un capitol de roman, dar unele ideei mai pe scurt nu pot fii exprimate, pentru ca uite se risca sa se ajunga la neintelegeri. Ideea unui forum estea aceea de a transmite informatie intre diverse nivele, si exista situatia, in care un incepator poate inspira un avansat, si un avansat poate inspira un incepator, dar nu incerca sa faci sa para ca cineva ar incerca sa obtina informatii gratuite, pentru ca cel putin in cazul meu este departe de adevar. Nu mi-as perimte niciodata sa intreb pe cineva CUM faci tu bani ? Suntem aici pentru a ne ajuta reciproc, si daca exista binevointa bine daca nu, iarasi bine, eu tot acelasi drum al meu il urmez.

 

Later edit : Am vazut tarziu ultima fraza a postului pe care l-ai editat, si mi se pare conclundenta. Normal ca colaborezi cu cine iti ofera cineva in schimb, de asta se numeste colaborare, dar crede-ma unele chestii sunt gratuite si daca pe mine m-ar intreba cineva acum chestiuni simple despre loturi, spread-uri, hedgeing, s.a.m.d , eu nu as ezita sa ii raspund in cel mai sincer mod posibil, chiar daca nu am nici un interes sa o fac, dar nici nimic de pierdut nu am. Altfel stau lucrurile daca cineva m-ar intreba cum fac bani sau cum am de gand. Sa nu confundam una cu alta...

 

Si sa stii ca realizez ca vorba lunga e saracia omului, si merlyn are dreptate, nici unul din noi ne este profitabil caci daca ar fii, ar sta pe margine, si ar zambii cand ar vedea subiectele care le tratam. Asta daca ar avea rabdare sa citeasca cand ar vedea marimea posturilor :D

 

Pe viitor scurt si la obiect, altfel risc sa plictisesc...numai bine :D

Editat de funkagenda
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu sunt dispus si hotarat sa parcurc multe drumuri dar nu am cum sa le parcurg pe TOATE, deci m-ar ajuta mult sa stiu de pe acum ca nu are rost sa o iau intr-o anumita directie

Asta am incercat sa fac cand am spus ca AT si AF nu functioneaza. Dar nu ma vei crede, la fel cum nici eu nu as crede pe cineva care imi spune ceva de genul asta. Cum am rezolvat eu problema? Am cautat research paper-uri care demonstreaza asta (atat cat poate fi demonstrat): http://scholar.google.com/scholar?hl=en&q=technical+trading&btnG=Search&as_sdt=0%2C5&as_ylo=2000&as_vis=0 Si am inteles metodologia pe care o folosesc pt a masura profitabilitatea.

 

Eu nu vin pe forum-uri ca sa ma informez. Nici macar un singur lucru cu adevarat util nu l-am aflat de pe un forum de trading. Tot ce am invatat e din research paper-uri sau din interviuri cu persoane care au castigat milioane din trading (si nu ma refer aici la Market Wizards, ci la generatia mai noua, de quanti si HFT). Eu intru pe forum-uri ca sa vad ce fac cei care pierd, sa vad pattern-urile de gandire pe care le aplica, pt a le putea apoi identifica asupra mea si a le evita. Cand vezi ca pe forumuri toti discuta de sisteme cu rata de succes 90%+, in timp ce in interviuri cei care au demonstrat ca fac bani spun ca au doar 45-55%, incepi sa intelegi anumite lucruri.

 

Am downloadat recent toate posturile de pe cel mai mare forum forex (peste 300 mii de pagini HTML, majoritatea cu peste 15 posturi). De ce? Ca sa masor statistic anumite comportamente ale traderilor. De unde ideea asta? Pt ca in research-ul meu am aflat ca unii faceau asa ceva in anul 2000, downloadau posturile de pe forumurile financiare si extrageau un anume tip de informatie din ele care poate fi folosit pt a prezice anumite tipuri de miscari pe piata optiunilor. Ce parere ar avea multi de aici despre asta? Probabil ca e o prostie, ca nu poti obtine ceva util facand asta. Mai bine ne intoarcem la abc si 123, nu-i asa merlyn?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am citit tot ce s-a postat pe aici . Concluzia : totata lumea care a postat aici pierde bani . Folozofie multa si aproape deloc ceva care-mi poate folosi maine cand trebuie sa dau sell/buy . Dar ca gen literar mi-a placut. Drama, multa drama. Si ca sa citez pe cineva cunoscut.:" Hai ! La citit , la tras linii , la pus botul ! ":)

 

Si cand ai ajuns la concluzia asta merlyn?? Dupa ce te-ai uitat lung in oglinda? Vezi ca in general opiniile si criticile omului fata de altii sunt in mare masura frustrari proprii.

 

Scrie pe undeva in acest topic ca isi propune cineva sa te ajute sau sa ajute bieti traderi care n-au succes in piata?

 

Sa stii ca postul tau pe mine unu m-a inspirat foarte tare si maine cand o sa fiu in piata o sa stiu exact ce trebuie sa dau "buy/sell" pe baza a ceea ce ai scris tu. Contributia ta la acest topic este foarte apreciata. Si ca sa citez si eu pe cineva si anume folclorul: "Daca n-ai nimic de spus taci naibii din gura!" :D

 

Ai grija ce spui ca de fapt iti faci auto-portretul pe aici. Si nu te grabi sa-mi raspunzi ca nici n-am sa ma obosesc sa citesc pt ca eu, spre deosebire de altii nu-mi irosesc timpul pt. a citi ce nu ma intereseaza.

 

Hai, succes maine cand dai "buy/sell"!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Piata 85% din timp face range si doar 15% face trend (cel putin asa sustin profesionistii), conform teoriei lu' Dow piata se misca in 3 valuri iar aceasta teorie fiind mai aprofundata de Elliot a rezultat ca piata se misca in 3 valuri impulsive si 2 corective urmand un range de tip "abc". Aici intervine maiestria traderului in a se pozitiona pe impulsiva si a se feri de corectiva.

 

Problema impulsivei este ca ea vine (in cele mai multe cazuri) ca un "spike" si, comparativ cu corectiva, are o durata mult mai scurta de timp, as putea zice ca e cu 90% mai rapida decat o corectiva.

Problema corectivei este ca iti joaca nervii in picioare.

 

Corelarea Time Frame-urilor: Este posibil ca piata sa fie pe o impulsiva pe un TF mare, gen Weekly dar pe Daily sau intraday sa fii pe corectiva.

 

De ce impulsiva este rapida si corectiva iti mananca nervii?

 

 

In ceea ce ai afirmat tu, s-a strecurat o eroare, nu stiu daca din lipsa de informare sau altceva.

Orice corectiva contine structura impulsiva in ea, din ce am citit pana acum: un zig zag contine un A-B-C cu structura 5-3-5, C avand structura care il face sa fie confundabil cu un impuls veritabil.

 

Cu privire la time frame-urile unei perechi, sunt strans corelate - asa e. Insa analiza detaliata si atasarea subdiviziunilor structurilor te poate duce pana la graficul de 1 min daca posesi acele cunostiinte. Spre exemplu, sa presupunem ca o pereche oarecare pretul va dezvolta un flat pe weekly. Dupa cum stim flat-urile au structura 3-3-5, deci ultimul val este impulsiv fiindca e format din cinci miscari. Pe 4h presupunem ca suntem la inceputul acelui val C, impulsiv, lucru pe care pe weekly si pe daily inca nu il vedem, inca, fiindca piata nu a ajuns sa se dezvolte intratat. Avem un a-b-c sau un 1-2-3 (vezi imaginea de mai jos), deocamdata nu putem stii cu certitudine care din variante este pana nu se incheie acea miscare, ca e corectie ABC sau se va dezvolta si un val 4 si 5.

 

post-2510-0-00844200-1310932399_thumb.png

 

Singura formatiune care are sanse reale sa iti manance "nervii" este triunghiul si cred ca toti elliotistii stiu asta. Si, asta, fiindca are structura 3-3-3-3-3 (a-b-c-d-e).

 

Cu alte cuvinte o corectie nu iti poate manca nervii asa usor, daca esti pregatit.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am downloadat recent toate posturile de pe cel mai mare forum forex (peste 300 mii de pagini HTML, majoritatea cu peste 15 posturi). De ce?

Vorbesti despre data mining ? Daca da, nu am cum sa am o atitudine critica despre aceasta tehnica, unu pentru ca nu m-am documentat indeajuns, si doi pentru ca daca exista si altii o folosesc o minima utilitate trebuie sa aiba. Intr-un fel te admir pentru non-conformism insa pe de alta parte pot sa iti aduc o critica in sensul ca ar trebuii mai intai sa fi incercat sa obtii un mic profit si prin tehnici conventionale inainte sa le subestimezi puterea si implicit pe cei ce le folosesc.

 

Cat despre ce poti invata de pe forumuri, depinde cu siguranta ce pretentii ai, in sensul ca lucrurile de baza le poti invata cu siguranta, dar ai dreptate cand spui ca acel ceva in plus care te face profitabil nu il va face nimeni public, dar strict referitor la mine daca ai observat, eu nu sunt aici pentru a pune intrebari elementare, la care sunt in stare sa imi raspund singur, si nici pentru a afla secretul altora, sunt aici daca nu ai inteles pentru a vedea curentul general de gandire, si a vedea unde ma situez tot timpul, in relatie cu altii.

 

Cred ca denumirea topicului isi mentine deocamdata cursul intentionat de mine, dar recunosc ca in urma ultimilor cateva raspunsuri, fara sa dau nume, acest post a inlocuit intr-un ultimul moment altul care facea referire la aerul care se respira pe acest forum.

Ca sa dau un mic indiciu, eream pe punctul de a imi exprima o parerea proprie despre anumite tipuri de caractere des intalnite in scurta mea experienta aici, si bineinteles o critica adusa acestora care prin insasi postarea anumitor expresii ar aduce auto-excluderea mea daca nu de pe forum macar de pe topic.

Am decis sa il aman, in speranta ca pana la urma va iesii ceva bun de aici, pentru ca vad ca sunt si destule interventii de calitate, din care cel putin eu personal am avut ce invata. Dar daca este nevoie si discutiile duc in directia in care nu as vrea, o sa il public, si asta atrage de la sine, cum am spus mai sus, si cautarea unui alt loc pentru initiativele mele.

 

Directia in care nu as vrea se continue discutia este legata de criticarea tehnicilor altora, cred nimeni nu ar trebui sa se autointituleze cel ce 'stie mai bine'. De asemenea, nu cred ca este corecta nici concurenta, atata timp cat suntem aici pentru a invata, la scoala se dau note si se fac distinctii, dar noi nu suntem aici la scoala, si nici unul din noi nu avem o autoritate ca profesor, asa ca nu avem cum sa ne dam note intre noi, putem doar sa ne ajutam si sa ne invatam unul pe altul. Ar fii multe subtilitati pe care le-am observat si sper sa nu ajung niciodata sa le public ca in cazul asta voi avea de zis destul de multe lucruri despre multi dintre voi. Exceptii de la regula exista si ma bucur ca am avut parte de interventia acestora, si tin sa multumesc oricum tuturor celor care ma ajuta sa imi depasesc conditia !!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ dirzuandreiovidiu, merci pt. completare, eroarea este din lipsa de informare. Eu nu tranzactionez Elliot wave si stiu teoria doar in mare.

 

Merci pt. info. mi-ai completat informatiile.

 

@funkagenda ce iti lipseste tie sau mie sau a altora care n-au ajuns inca profesionisti este experienta in piata. Atunci cand experimentezi observi ce merge si ce nu merge pt. tine ca tu intr-un fel sau altul esti unic si trebuie sa-ti adaptezi temperamentul, comportamentul si cunostintele tale la felul cum tranzactionezi si nu e bine sa te compari cu alti profesionisti ca e foarte probabil ca ei sa aiba un alt background...

 

Spre exemplu: Sistemul de tranzactionare martingale, sistem ce este blamat si evitat de cei mai multi traderi si pe buna dreptate pt. ca este un sistem foarte riscant. Dar daca aceasta tehnica de tranzactionare ti se potriveste si petreci vreo 2 - 3 ani sa o perfectionezi si ajungi sa faci bani cu ea... nimeni nu isi mai poate permite sa-ti judece sistemul de tranzactionare pe baza ca ei pierd bani sau nu reusesc sa se descurce cand il aplica.

 

EDIT: Un documentar despre "Trial and error" si "God Complex"

Editat de dani2kn
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@dani2kn

 

Ai putea sa aprofundezi, iti va da raspunsul multor "intrebari" care probabil te framanta, in legatura cu piata. Mie, unul, cel putin, mi-a dat. Dar si eu sunt la inceput, Elliot e greu, nu contesta nimeni asta. E fara doar si poate, daca o pot numi asa, un fel de "Fizica nucleara, logica". Pe cat de complexa si aparent inaccesibila, pe atat de logica si rationala.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca si concluzie, eu apreciez foarte mult ideile si persoanele care au postat in acest topic. Gigi (asa cum il vad eu) tinde sa fie un contrarian si nu este nimic rau in asta si chiar gasesc ca este un partener foarte bun de discutie si poate oferi informatii pretioase. Apreciez si interventiile lui oltciter, ovidiu si cityzen care au fost la obiect si menite sa imbogateasca informatia de pe acest topic iar funkagenda, chiar daca este incepator, intr-un fel ma inspira posturile sale si iarasi le gasesc ca fiind valoroase si ii multumesc si lui barbones care fiind axat pe AF ne-a impartasit viziunea sa.

 

Deci, doar intr-un topic s-au strans oameni cu strategii diferite fata de piata, avem analisti tehnici, contrarieni, analisti bazati pe fundamente, discutii despre HFT si Elliot wave si plus filosofie de viata.

 

Deci jos palaria si intr-un fel acesta este si principiul de brain storming in care unul sau altul isi expune punctul de vedere (punct rau sau bun) iar noi, ceilalti, evitand pe cat posibil sa criticam putem la final extrage o idee geniala care sa ne ajute.

 

Daca, totusi, gasim ca discutia nu ne ajuta cu nimic, ba mai mult, o catalogam ca fiind "bla, bla" este bine sa evitam in a ii jigni pe cei care au avut curajul sa-si posteze ideile in acest topic. Macar curajul este de apreciat. (Sincer acesta este un sfat pe care mi-l dau mai mult mie)

 

Despre validitatea unei strategii, imo ca o strategie sa fie valida pt. un individ trebuie ca aceasta sa poarte amprenta individului. Precum amprenta, toti oamenii o au si in mare parte e aceasi dar, atunci cand o studiem in detaliu vedem ca difera de la individ la individ si a culege ce e pretios sau bun de la altii si pe baza lor sa-ti formezi o idee proprie da adevaratul geniu.

 

@funkagenda, sa nu-ti faci iluzia ca profesionistii citesc de undeva din umbra si se amuza copios de ceea ce scrii tu. Adevaratii profesionisti ii apreciaza pe cei care sunt la inceput de drum si multi dintre profesionisti abia asteapta sa li se ceara parerea sau sa-si dea cu parerea si sa-i ajute sincer pe cei ce sunt la inceput. Intr-un fel sau altul profesionistii chiar ii invidiaza pe incepatori datorita entuziasmului de care dau dovada. Gandeste-te ca un "pro" si-a pierdut de mult entuziasmul cand tranzactioneaza si atunci cand vede un incepator ii vine in minte imaginea sa cand era la inceput si asta nu poate decat sa trezeasca nostalgie si in niciun caz sa rada sau sa-l umileasca.

 

Cei care rad de altii sau incearca sa-i umileasca nu fac altceva decat sa-si expuna propriile frustrari fata de conditia lor actuala. Totusi, profesionistii vor evita sa participe la polemici pt. ca, asa cum a zis si gigi si bine a subliniat, incepatorii n-or sa inteleaga ce li se spune si ba mai mult o sa inceapa sa-l ironizeze si sa-l atace pe "profesionist".

 

@ dirzuandreiovidiu , multumest pt. recomandare, am sa tin cont de ea.

Editat de dani2kn
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am decis sa fiu cat mai sintetic in ceea ce spun din cauza limitei de timp si spatiu pe care mi-am propus sa o respect.

De acum incolo interventiile mele vor arata gen reply la ideeile pe care mi se par interesante, ca apoi sa incerc sa rezum pe scurt viziunea mea si sa o sa tin de asemenea un mic 'log' in care o sa fac publica directia catre care vreau sa ma indrept urmand ca apoi sa va tin la curent cu eventuale progrese.

 

Sunt de accord cu dani2kn in ceea ce priveste 'amprenta' proprie asupra strategiei, am incercat sa expun inca de la inceput importanta acestui lucru in opinia mea, si a fost unul din primele posturi pe vamist, unde am fost repede descurajat sa imi continuii ideea, insa asta e o lectie care ar suna cam asa : daca esti sigur pe tine si nu te minti singur e bine sa fii incapatanat si sa nu fii usor influentabil de altii, adica sa cauti tot timpu sa intelegi ce poate sta in spatele unei afirmatii. Pe scurt, sa nu te amagesti si sa fii constient ca nu tot timpul altii vor sa te invete/ajute/cunoaste si de multe ori in spatele unor cuvinte stau niste intentii, ascunse poate si celor ce le rostesc dupa parerea lor constient. Contrazicerea intre doua persoane nu aprare tot timpul in scopuri nobile si constructive, ci de multe ori are interese ascunse !

Am propus aici ceea ce eu cred ca pot fii avantajele si dezavantajele acestei gandiri pentru incepatori. Recunosc totusi ca acum nu mai sunt in totalitate de acceasi parere, in sensul ca sunt adeptul creeri unei strategii proprii in timp si cu experienta acumulata, avand ca sursa de inspiratie procente variabile din strategiile altora.

 

Intrebarea corecta cred ca nu ar fii daca o strategie functioneaza ci daca functioneaza pt. tine, si cu siguranta daca cea mai simpla tehnica este pusa in mana a 10 oameni diferiti, eu cred ca mai mult ca sigur pe baza acelor instructiuni si fara sa se abata de la ele, tot vor exista cu timpul, 10 rezultate diferite. Deci pana acum cea mai mare realizare a mea consta in constientizarea, tocmai a acestui fapt, sau pe scurt ca vei ajunge sa castigi in momentul in care o vei face in felul tau !

 

Cat despre 'profesionisti' care ne-ar putea urmari din umbra cu nostalgie, lasa-ma sa cred ca : unu, nu ar fii interesati, sa stie ce sa intampla pe forumuri, si doi, nu ar avea timp sa dedice unor viziuni deja depasite pentru ei. Insa daca ar fi prin absurd,sa o faca, da mai degraba s-ar comporta cum zici tu, insa eu am incercat sa fiu ironic atunci cand am raspuns, pentru a nu alimenta polemici, pt. ca sincer interventia lui merlyn mi s-a parut deplasata si lipsita de relevanta. Cel putin in ceea ce ma priveste m-am propus aici ca nestiutor si nici pe departe ca trader profitabil, si de altfel nu au facut-o nici altii, si nu a afirmat nimeni daca imi aduc aminte bine ca ar fii profitabil. Insa el a adus o ofensa gratuita, foarte probabil cum ai zis tu din frustrare, pentru ca daca ar fi fost cu adevarat superior nu se obosea sa ne onoreze cu prezenta :)

 

*****************************(voi folosii deacum in colo aceasta delimitare simbolica intre reply-uril adresate persoanelor si reflectiile pe care o sa le fac in legatura cu directia pe care personal vreau sa o urmez)

 

In legatura cu progresul personal m-am hotarat ca pentru inceput ar fii mult mai usor sa fac o mare distinctie intre lucrurile care ar trebuii facute ca sa obtin un succes (macar discret) si lucrurile care NU ar trebuii facute si care este dovedit ca ma impiedica sa imi atingi obiectivul. Data complexitatea problemei, cu siguranta este mult mai usor sa individuam lucrurile care NU trebuiesc facute decat cele care trebuiesc facute. Mi-am propus deci sa fac o lista pe care sa o actualizez ori de cate ori am ocazia, poate ma ajutati si voi, si cred ca acest timp de informatie concentrata intr-un singur loc poate fi de folos atat incepatorilor ca mine cat si altora care, cauta pot gasii utila sinteza acestui timp de informatie. Ramane deci sa revin cu o lista.

 

De multe ori incerc sa fac asemanari intre creier si computere, si cum uni stiti o defragmentare, pune datele mai bine cap la cap, si le reorganizeaza pentru a functiona mai rapid/eficient. Pentru a face o paranteza, eu cred ca creierul este superior computerelor, tocmai prin felul in care este conceput, si am mai zis-o ca in timp acesta isi batatoreste cararile care este dovedit ca dau rezultate, si acest lucru a inceput sa fie imitat de retelele neuronale dar este o imitatie palida, si nu are nici pe departe puterea analitica a creierului.

Asta nu inseamna ca orice creier este mai abil ca o masina, intrucat, exista multe 'bias-uri' adica prejudecati care il impiedica sa functioneze corect, si nu inseamna nici ca pe viitor nu vor putea fi reconstituite conditii artificiale care sa depaseasca performatele creierului. Evenimentele imprevizibile sunt tot timpul dupa colt si noi nu putem face nimic pentru a le anticipa decat sa fim pregatiti pentru orice..

Editat de funkagenda
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.