Sari la conținut

Offtopic Profesionist


Postări Recomandate

  • Moderators

@magicianul

nene, lasa cioacele, mai bine spune-ne cati bani ai facut pe real cu expertii aia faimosi. Aici e forum de forex, nu de procesoare. Daca totusi tii mortis sa scoti fum din calculatorul ala, instaleaza prime95, da-i drumul sa mearga si spune-ne cate luni ii trebuie sa testeze un exponent intre 45 si 50 de milioane (gasesti asta in meniu/test/status).

 

post-1272-0-06641200-1290617045_thumb.png

 

In plus, daca ai bafta sa gasesti un prim, castigi intre 3000 si 50000 de parai. Eu de vreo 5 ani nu am gasit inca nici unul, asa ca daca vrei, te poti lipi la team-ul meu, banii sunt toti ai tai, eu ma multumesc cu gloria :happy:

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Management

Niciun, nicio, nici un, nici o. Citatul este din http://www.acad.ro/a...nfo/nouDOOM.doc

 

 

Se revine la scrierea într-un cuvânt a tuturor formelor pronumelui negativ compus niciunul, niciuna „nimeni” şi ale adjectivului pronominal corespunzător niciun, nicio, care se încadrează într-un întreg sistem la care se aplică de mult aceleaşi reguli.

1. Niciun(ul) s-a mai scris „legat” şi înainte de 1953, dată după care nici un(ul) a devenit singura excepţie în mai multe privinţe:

a. era unicul pronume (în afară de ceea ce şi spre deosebire, de exemplu, de pronumele cu o componenţă relativ asemănătoare vreun(ul), scris într-un cuvânt) redat grafic ca şi cum ar fi vorba de două cuvinte diferite şi independente şi nu de un unic pronume/adjectiv compus sudat – între componentele căruia nu poate fi intercalat alt cuvânt;

b. era singura combinaţie din seria celor formate din nici + când, cât, cum, de cât, de cum, o dată sau odată, odinioară, unde la care nu se făcea distincţie şi în scris între îmbinările libere şi disociabile, în care componentele îşi păstrează individualitatea, şi cuvintele compuse sudate. Astfel, şi până acum trebuia să se distingă, de exemplu, şi în scris, între niciodată „în niciun moment” şi nici odată„nici cândva” (situaţia complicată în acest caz şi de o a treia situaţie: nici o dată „nici o singură dată”, „nicio dată calendaristică” sau „nicio informaţie”) sau între grupurile ortografice fiecare, oarecare, oricine ş.a. şi, respectiv, fie care, oare care, ori cine.

 

2. Tot atât de normal ca în aceste ultime exemple este să distingem, de pildă, între:

- niciun adjectiv pronominal (N-are niciun chef să facă ce i se cere) şi nici un adverb + articol (Nu e naiv şi nici un om neştiutor) sau nici un conjuncţie + numeral (Mă confundaţi, eu nu am nici un frate, nici mai mulţi);

- niciunul pronume (N-a venit niciunul „nimeni”) şi nici unul conjuncţie + pronume nehotărât (Nu-mi place nici unul, nici celălalt

- combinaţii în care nici este accentuat în frază şi în care se poate intercala, de exemplu, adverbul măcar (N-are nici măcar un prieten).

Aceste combinaţii se folosesc mult mai rar decât pronumele şi mai ales în astfel de structuri binare, destul de clare din punctul de vedere al înţelesului şi al logicii, nu numai al analizei gramaticale.

 

3. Grafia niciun etc. corespunde şi pronunţării în două silabe [ničun].

 

4. Ea nu numai că nu îngreunează, ci, dimpotrivă, uşurează recunoaşterea ca atare a pronumelui/adjectivului pronominal în cauză.

 

5. Acestă grafie a fost adoptată şi de noua Gramatică a Academiei.

 

6. Ea respectă şi paralelismul grafic cu celelalte limbi romanice în care există pronume cu o structură asemănătoare.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

Citesc cu interes cam tot ce se scrie pe Vamist! Uneori este amuzant, alteori iritant, alteori plicticos dar de cele mai multe ori este interesant! Ma bucur ca Vamistul s-a revigorat.

In ultima perioada mi-au atras atentia posturile despre tradingul automat. Recunosc ca nu sunt fan al acestei activitati si poate din ignoranta sau nepasare in ultimii 4 ani nu am "descoperit" inca nici un "robot de tranzactionare" care sa semene a " Pocal sfant". Dar in schimb , apropo de tradingul automat, imi vine in minte o anecdota celebra , reala, al carui personaj a fost regretatul matematician Grigore Moisil.

Celebrul matematician a fost invitat , ca oaspete de onoare,sa ia parte la o emisiune radio al carui subiect era ...viitorul. Ceilalti participanti la emisiune erau liceeni, studenti, tineri pina in 20-21 de ani. S-a vorbit despre proiecte tehnice si tehnologice, invatamant, viata de zi cu zi, etc. La un moment dat , tinerii nostri au inceput sa-i puna intrebari celebrului oaspete. La un moment dat o tanara participanta de vreo 17 -18 ani il intreaba pe Grigore Moisil:

- Toavarasul profesor, dar dragostea? Cum vedeti dumneavoastra dragostea, iubirea , in viitor?

Raspunsul a venit promt si la subiect:

- Draga domnisoara, dupa parerea mea, dragostea a fost, este , si va ramane si in viitor ... manuala!

Editat de oltciter
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.