Sari la conținut

Linii de trend si divergente

Postări Recomandate

tocmai am aruncat o privire pe graficul tau. acum am inteles ce-ai vrut sa zici de fapt. NU iti recomand sa iei tranzactii cind CCI iese din OB/OS, pentru ca le iei la loveala. iti spun asta ca sa te scutesc de studiul acestei idei marete pe care am avut-o si eu anul trecut pe la vremea asta. daca totusi vrei un astfel de indicator, incearca w%r.

de fapt este exact cum ai zis tu, linia de trend e baza. poa' sa faca CCI (sau oricare altul) ce scamatorii vrea el, pina nu e incalcata linia de trend nu sunt convins si trendul are aceeasi directie.

p.s. ideea cu iesitul din OB/OS mi-a venit de fapt dupa ce-am citit cum se foloseste CCI woodie, dar dupa ce-am inghitit niste stopuri majore pe demo si dupa vreo saptamina de studiat grafice din trecut am revenit la metoda initiala.

Editat de Scrat
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si daca tot vorbim de incalcarea liniei de trend, poate ar fi bine sa discutam din nou acest concept si mai ales cum tranzactionam in zona unei linii de trend.

cineva? eu imi pregatesc postul (posturile, adica, ca am ramas dator si cu exemplele pe CCI cind e 0 si cind e 100...)

Editat de Scrat
Link spre comentariu

Am sa pun o situatie interesanta, zic eu , de la USD\JPY.Deci in imagine se vede cum pretul a coborat sub linia de trend ascendenta (cea lunga), iar acum a intalnit o rezistenta, linia de trend descendenta.In momentul de fata ar fi indicat sa mergem pe tf-urile inferioare si sa cautam semnale de reversal, deoarece acolo este o rezistenta si ceva se va intampla.

Daca dati pe H1 o sa observati divergente clasice pe CCI si STOCHASTIC, un engulfing pattern (cred ca asa ii zice), linia de trend sparta.Deci parearea mea e ca ar fi un moment optim de intrare in piata, cu SL deasupra liniei de trend.[sau a patternului(in situatia de fata e acelasi lucru)].

post-1335-1221999548_thumb.jpg

post-1335-1221999636_thumb.jpg

Link spre comentariu

am gasit niste indicatori faini cind faceam curat in arhive si m-am gindit sa-i pun si aici. CCI & RSI candles: coloreaza bara cind CCI/RSI depaseste un anumit nivel (eu le-am setat pe ale mele la +/-100 pentru CCI, 40/60 pentru RSI).

sunt utili pentru a urmari mai bine momentele de breakout direct pe pret.

post-1398-1222344016_thumb.jpg

post-1398-1222344022_thumb.jpg

RSI_Candles.rar

CCI_Candles.rar

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Tocmai ma gandeam sa caut treadul asta, pentru ca am postat la analize EURUSD niste chestii legate de divergentele pe adx. Interesante de citit, pentru cine intereseaza.

Scoaterea lui de la naftalina e bine venita, mersi Scrat, gand la gand cu bucurie.

Spor!

Acum mi-am facut timp si am citit ultima parte a acestui thread, perioada cat am lipsit de pe forum. Intr-adevar ar fi foarte bune cateva exemple pe adx. E un indicator f. puternic, facut de un geniu in trading J. Welles Wilder Jr.

Si chiar va recomand cartea lui "New Concepts in Technical Trading Systems" si eventual si cartile legate de fenomenul delta, etc

Cine n-are cartea respectiva si vrea s-o citeasca, pm la mine

Apoi, intr-un alt post, neamtu_victor zicea de CCI ca trece de multe ori peste 0, etc

Problema aici nu e CCI de sine statator, ci CCI in divergenta cu pretul si in plus linia de trend. Fara divergenta pe CCI nu putem discuta de intrare/iesire din tranzactie. Doar conditiile astea dau randament bun, nu doar interpretarea semnalelor CCI

Editat de mfx
Link spre comentariu

• 8 luni mai târziu...

Liniile de trend se traseaza pe HL sau pe OC? Am vazut ca ati discutat la un moment dat dar nu am inteles cum e mai bine pana la urma.

Se pot trasa in ambele variante. Dar trebuie sa interpretezi linia de trend ca o zona si nu ca o "cota" fixa, ca si in cazul suportilor si rezistentzelor.

Am avut momente in care trasam pe grafic ambele variante, si ca rezultat aveam o "zona" a liniei de trend avand ca limite linia de trend trasata pe open/close si linia de trend trasata pe high/low.

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

si continuind pe ideea de mai sus cu linia de trend, am o rugaminte: poate cineva sa modifice indicatorul demark (atasat) pentru ca liniile de trend sa fie trase pe valorile close in loc de high-high (sau low-low) cum e acum?

Exista 3 metode de a calcula proiectiile break-out-ului descrise de DeMark . Ultima dintre ele este numita si "cea mai conservativa si sigura" dar impune luarea unui profit mai mic . In fapt, se refera ca proiectia nu mai este calculata in functie de cel mai lower low sau higher high shadow al candelei de sub/deasupra linie de trend , ci in functie de close-ul ei <:-P . O poti face manual singur :biggrin: .

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.