Sari la conținut
Postat

Dragi traderi incepatori,

Va propun o metoda simpla si profitabila de tranzactionare, metoda care nu necesita decat o analiza simpla pe o platforma mt4 si folosirea a 2 indicatori. Cei 2 indicatori sunt cci si fibo_piv. Unul este standard pe orice platforma mt4, celalalt este clasic si super-cunoscut. Daca totusi nu-l aveti o sa-l atasaz.

In termeni simpli metoda, asa cum spune si in titlu, se bazeaza pe linii de trend; spargerea liniilor de trend si trecerea prin nivelul 0 la cci(14) reprezinta semnalul de intrare long/short. Semnalul de iesire este dat la atingerea nivelelor 2.5R sau 2.5S de la fibo_pivot. Deci nu trebuie sa faceti previziuni si sa va bazati pe ele, trebuie doar sa asteptati confirmarea trecererii pretului peste liniile de trend.

Nu este metoda mea curenta de joc, dar a fost una dintre metodele mele profitabile, in evolutia mea ca trader. Intr-un alt thread voi posta si metoda mea de joc, la momentul prezent, dar ptr. asta e nevoie sa mai deschid alte cateva thread-uri educationale. Probabil ca stilul meu de joc se apropie de cel a lui maslow... Alte detalii mai tarziu...

Scopul acest thread este unul educativ. Am cunoscut diversi traderi care testeaza de zor diverse strategii de pe forumuri, dar nu gasesc o metoda profitabila consistent. Am trecut si eu prin asa ceva si am pierdut o gramada de timp, "studiind". In calea acestor traderi vin cu aceasta metoda simpla care se preteaza a fi folosita pe orice timeframe si orice pereche forex, cfd, metale pretioase, etc. Ptr. simplificare o sa folosim studiul eur/usd la H1.

Toti traderii care joaca pe aceasta metoda sunt invitati sa posteze aici. Astept sa lamurim de asemenea orice aspect legat de linii de trend si divergente. Lipsa de interes va atrage dupa sine intreruperea postarilor ;)

Please enjoy!

Salutari, mfx

• Răspunsuri 131
  • Citiri 79,6k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Most Popular Posts

• Man, divergentele astea sunt niste chestii interesante, dar sa stii ca tranzactionand doar dupa ele nu vei reusi decat sa pierzi bani. Ele se intampla din doua motive foarte simple, unu: pentru ca act

• Divergentele apar dintr-un considerent matematic foarte simplu - teorema limitei centrale se numeste in matematica, sunt consecinte ale acestei teoreme. Indicatorii sunt - mai mult sau mai putin - med

• Ati citit probabil de multe ori prin carti de trading "Momentum precede pretul."  Este o situatie in care puteti prevedea o schimbare a pretului, inainte ca ea sa se intample. E un lucru foarte util p

Imagini postate

Featured Replies

Postat

Ar fi mai bine sa faci un cont la Northfinace. Cel de la MIGFX nu e valabil decat o luna.

Am patit-o cu tranzactiile puse pe demo pt. carry trade.

Postat
  • Autor

ok Tavi, am inchis tranzactia de la mig si am facut un cont nou la nf:

login: 539214

pass: 0jylayq

investor: ki4scos

o sa reincep aici cu tranzactiile in timp real.

Postat
  • Autor

Dupa cum se vede in imagine avem de-a face cu market flat. Nu pierdeti nimic daca nu tranzactionati.

post-1-1183980965_thumb.jpg

Postat

Hai sa-i spunem flat market, sa nu incurcam termenii.

Postat
  • Autor

ok sherpishoru, sa-i zicem flat market; am corectat la cererea ta.

Crezi c-ar fi util sa facem distinctia in acest thread intre Trending Market, Ranging Market, Flat Market si Choppy Market?

Daca da, o sa detaliez conditiile in care evolueaza fiecare din marketurile mentionate.

Hai sa-i spunem flat market, sa nu incurcam termenii.

Postat
  • Autor

Intrare long dupa ce pretul a trecut peste linia de trend in jos. Avem si confirmare de la divergenta clasica pe cci(14).

Cum ziceam am desenat linia de trend cu rosu si divergenta cu galben.

post-1-1184051750_thumb.jpg

Postat
  • Autor

Tranzactia precedenta am inchis-o manual la stirile macroeconomice. Bineinteles ca in urmatoarele 5 min dupa ce am inchis, pretul a atins targetul propus ):

Avem +19 pips dintr-o tranzactie in care imi propusesem +31 pips. Asta e, mai vin si alte oportunitati...

In figura atasata vedem divergenta bearish, asteptam trecerea pretului peste linia de trend up si luam un nou short.

post-1-1184060212_thumb.jpg

Postat
  • Autor

Pretul a trecut peste linia de trend in sus, am luat o pozitie short din nou.

Pozitia a fost confirmata de o divergenta bearish la CCI(14) si de faptul ca varful de pret nu a fost confirmat de un nou varf la CCI.

Am atasat si pozele corespunzatoare.

Post updatat: tranzactie nereusita, iesire la sl. Tot ce am castigat pe tranzactia anterioara am pierdut acum la sl. Nu-i bai, facem si profit...

Market-ul este uneori mult prea imprevizibil. Asteptam urmatoarul trend...

post-1-1184066195_thumb.jpg

post-1-1184066194_thumb.jpg

Postat
  • Autor

Ieri si azi noapte a fost un trend in sus spectaculos din cauza inflatiei mari din SUA. Iata cum stirile si problemele intr-o tara afecteaza grav cursul valutar. Puteti specula aceste evenimente deschizand pozitii in directia pretului.Aceste salturi de pret nu mai tin cont de indicatori/oscilatori, de divergente sau altceva. In alte conditii (adica in conditii normale) sunteti obligati sa tineti cont de indicatorii tehnici.

Nici discursul lui Bernanke nu a temperat tendinta cursului si probabil ca fara o interventie ferma din partea bancilor centrale o sa vedem eur/usd zburand din ce in ce mai sus. Sunt conditii extrem de riscante ptr. un swing trader care vede ca perechea devine din ce in ce mai supra-cumparata (overbought) si nu stie cat mai poate merge long. Deasemenea swing trader-ul nu poate lua pozitii short fara un semnal clar de reversal. Om vedea ce va mai fi ...

Pentru moment asteptam un retracement la miscarea in sus. Desi pretul a trecut peste linia de trend in sus si exista divergente clare intre varfurile de pret si CCI, pentru confirmare avem nevoie acum si de trecerea CCI peste valoare 0. Abia in acel moment vom deschide o noua pozitie short.

post-1-1184136102_thumb.jpg

Postat
  • Autor

S-a confirmat noua pozitie short prin trecerea CCI sub 0. Cnf. imaginii atasate.

post-1-1184141571_thumb.jpg

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

Navigare recentă 0

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.