Sari la conținut

Strategie simpla de reversal la h4/daily

Postări Recomandate

si dupa cum nu ma asteptam, g-u si g-j au inceput sa urce. e clar ca acum ambele sunt OB pe h4, iar h1 nu da nici un semn de sell. probabil nici n-o sa dea. oricum, ma astept la g-u sa ajunga la 2.380 (1.272) inainte de vreun posibil reversal.

o alta chestie interesanta de discutat ar fi de exemplu, trendlines pe indicatori. ca in poza atasata. cit de relevanta e chestia asta? am pus linia albastra pe bara la care CCI a spart trendline-ul; semnalul de long ar fi (1 tick, hi hi...) deasupra maximului acestei bare.

alte pareri?

post-1398-1190983360_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

acum sa revin la materia de curs. in alta ordine de idei, sa analizam graficul g-u dupa regulile pe care le-am discutat pina acum in acest thread:

- h4 este OB, dar a trecut de 1.128 ceea ce inseamna ca nu mai asteptam acum un reversal ci ne uitam la urmatoarea extensie fibo: 1.272, 2.380

- h1 schiteaza un fel de divergenta bearish pe CCI, dar care nu e confirmata. in cazul de fata, eu imi pun intrarea sub minimul barei care a format virful indicatorului - am observat ca in cazul asta scap de false retrageri... am sa revin cu un post ceva mai tirziu ca sa explic chestia asta; deci, intrare short pe linia rosie, SL deasupra ultimului maxim (care inca e in productie).

cum ma descurc, mfx?

post-1398-1190983928_thumb.jpg

Link spre comentariu

@Scrat

Deocamdata stai long pana la primul semnal bearish.

Acum e trend in sus, n-are sens sa iei short. Si posibil sa dureze acest trend pana la sf. acestei zile. Luni o sa vedem daca apar candele in jos si atunci cautam pattern de reversal ptr. pozitie short.

Link spre comentariu

asa ma gindeam si eu. nu vad nimic pe h1 care sa arate a reversal, deci astept.

sa merg mai departe cu analiza: am sa urmaresc pe 2 perechi de tf, h1/h4 si h4/daily.

- h1/h4: pretul pare c-a depasit 1.272; urmatorul fibo este la 1.618 (2.0460), care coincide cu un fibo 3.14 de pe un virf de swing (2.0462): posibil un rally pina acolo, iar in momentul ala devin atent la o eventuala intoarcere in jos.

- h4/daily: pe daily urmeaza 1.128, la 2.0424; asta inseamna sa urmaresc o intrare pe h4, care in momentul asta ar fi la 2.0310.

nu prea imi place cum arata ratiile r:r pe g-u in momentul asta.

@Scrat

Deocamdata stai long pana la primul semnal bearish.

Acum e trend in sus, n-are sens sa iei short. Si posibil sa dureze acest trend pana la sf. acestei zile. Luni o sa vedem daca apar candele in jos si atunci cautam pattern de reversal ptr. pozitie short.

Link spre comentariu

@Scrat

Intr-adevar situatia nu prea e roz pe gbp/usd si nici pe alte perechi usd. Stirile pe usd nu arata ca economia SUA se redreseaza, ba din contra.

Eu am postat azi noapte si azi dimineata traiectoria posibila a lui gbp/jpy. Cum perechile gbp/usd si gbp/jpy pe care le urmaresti sunt in ultimul timp paralele, era usor de retinut ca azi noapte pretul va pleca in jos iar de dimineatza sa plece din nou in sus.

Singura piatra de moara erau stirile pe SUA de la ora 15:30 ora Romaniei.

Adica partea fundamentala care primeaza in fata analizei tehnice daca sunt probleme economice, politice, sociale, etc

Si cum stirile sunt constant nefavorabile ptr. SUA (vezi inflatia, rapoartele dezastruoase despre noile constructii de case, stirile ca arabia saudita vinde rezerva de usd din banca lor centrala in favoarea altor monezi - asta dupa ce Kuweitul si Siria au facut-o deja mai devreme anul asta, etc; e intr-adevar ingrijorator), ma fac sa ma gandesc la multa prudenta pe perioada urmatoare. Vedem luni, ce-o mai fi... Analiza tehnica zice ca ar trebui sa apara paternuri de reversal, dar ramane de vazut.

Momentan avem un weekend pauza, vedem dup-aia.

Weekend placut!

Link spre comentariu

oricum perioada de la inceputul lunii este mereu plina de timpenii, ca atunci se aduna cele mai multe stiri. insa treaba cu dolarul e dureroasa rau de tot.

multumesc pentru lamuriri si un weekend placut!

ne revedem saptamina viitoare.

@Scrat

Intr-adevar situatia nu prea e roz pe gbp/usd si nici pe alte perechi usd. Stirile pe usd nu arata ca economia SUA se redreseaza, ba din contra.

Eu am postat azi noapte si azi dimineata traiectoria posibila a lui gbp/jpy. Cum perechile gbp/usd si gbp/jpy pe care le urmaresti sunt in ultimul timp paralele, era usor de retinut ca azi noapte pretul va pleca in jos iar de dimineatza sa plece din nou in sus.

Singura piatra de moara erau stirile pe SUA de la ora 15:30 ora Romaniei.

Adica partea fundamentala care primeaza in fata analizei tehnice daca sunt probleme economice, politice, sociale, etc

Si cum stirile sunt constant nefavorabile ptr. SUA (vezi inflatia, rapoartele dezastruoase despre noile constructii de case, stirile ca arabia saudita vinde rezerva de usd din banca lor centrala in favoarea altor monezi - asta dupa ce Kuweitul si Siria au facut-o deja mai devreme anul asta, etc; e intr-adevar ingrijorator), ma fac sa ma gandesc la multa prudenta pe perioada urmatoare. Vedem luni, ce-o mai fi... Analiza tehnica zice ca ar trebui sa apara paternuri de reversal, dar ramane de vazut.

Momentan avem un weekend pauza, vedem dup-aia.

Weekend placut!

Link spre comentariu

nu sunt versat in waves, dar mi-am adus aminte ca aveam o exemplificare simplificata a unui ciclu din cele 5 faze :

http://img229.imageshack.us/img229/5858/k2pq5.th.jpg

si alta mai 'colorata' ;)

http://img225.imageshack.us/img225/664/l2aa9.th.jpg

later edit : @Scrat, niste imagini cu trendlines pe indicatori gasesti in discutia urmatoare http://www.moneytec.com/forums/f59/can-we-...ore-pips-11251/. e vb in speta de RSI.

Link spre comentariu

Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.