Sari la conținut

Strategie simpla de reversal la h4/daily

Postări Recomandate

da, ai dreptate.

problema mea e sa identific cit mai precis posibil finele unei unde pe tf mare, si inceputul urmatoarei unde; cind schimb pe tf mai mic, unda care incepe in acelasi moment ar trebui sa fie impulsiva indiferent de ce e ea pe tf mare.

Vroiam sa adaug ca pe ciclul weekly/daily miscarile fiind foarte ample putem avea "n" segmente impulsive si "n" segmente corective pentru o unda impulsiva pe weekly. Deci nu se mai respecta proportia ca la H4/H1 unde la o impulsiva pe H4 avem impulsiva, corectiva si apoi iarasi impulsiva la H1.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

poti sa-l pui aici?

Ne pregatim de nfp. Setam 2 limite pending stop buy si stop sell (cine nu are scriptul mt4 care seteaza limitele automat, sa i-l dau)

Link spre comentariu

Exista cartea aia a lui glen neely, complexa, dar buna. Contine patternuri masurabile cu precizie fibo, atat pe impulsiva cat si pe corectiva.

Ce inseamna asta? Ca finalul impulsivei coincide cu afisarea patternului de reversal. Adica nu trebuie ca pretul sa inceapa deja sa se intoarca (cum se intampla in cazul candlestick-urilor) ci se poate afla cu probabilitate mare zona in care se intoarce pretul inca in timpul ultimei impulsive.

problema mea e sa identific cit mai precis posibil finele unei unde pe tf mare, si inceputul urmatoarei unde; cind schimb pe tf mai mic, unda care incepe in acelasi moment ar trebui sa fie impulsiva indiferent de ce e ea pe tf mare.

Link spre comentariu

Felicitari! Ma bucur sa-ti fie util! O sa fac si mai multe exemple concludente, sa devina si mai clar.

Daca mai sunt si altii care urmaresc thread-ul si au neclaritari, va invit din nou sa puneti intrebari. Cat mai sunt p-aici, va stau la dispozitie.

logica cred c-am inteles-o. deocamdata merge binisor, pe un cont demo si in paralel pe unul live cu salariul meu pe-o luna... faptul ca sunt pe plus dupa 2 luni imi zice ca sunt pe drumul bun.

dar nu cred ca m-as fi descurcat fara sa vad niste exemple live.

Link spre comentariu

o intrebare referitoare la punctele de intrare si iesire: am pus o poza care arata conditii de intrare pe long (nu am pus fibo, dar linia rosie e pe un nivel important): h4 este OS (rsi 5 mtf), iar pe h1 se vede o divergenta bullish (tot pe rsi 5). deci, in momentul in care vad un nou minim pe pret care nu mai e confirmat de rsi, ma pregatesc sa intru pe un pattern de reversal. toate bune si frumoase pina aici.

problema e ca acolo vad o candela care arata ca un hammer; as fi intrat in momentul in care pretul urca peste maximul hammer-ului... si as fi pus SL sub hammer. intrebarea mea este, la ce distanta de candela fixez open si SL? e clar ca nu pot sa le pun la 1 pip distanta, pentru ca in cazul asta as fi fost scos de 2 ori din trade: odata cind pretul cade sub hammer (vezi candela bearish de pe a doua linie verticala), si a doua oara cind pretul scade din nou (!!!) dupa ce am vazut deja un pattern de reversal - vezi candela bullish imediat de dupa. cu cativa pipsi doar. dupa care, multumit de forfecarea pe care a executat-o, o ia in directia in care il asteptam s-o ia.

eu vad 2 moduri de intrare in acest caz:

1) pun buy pe nivelul fibo si SL la o distanta aleatorie pe care o aleg eu; insa nu-mi place sa intru fara confirmare... e ca si cum as merge legat la ochi.

2) intru la o distanta mai mare de 1 pip de extrema candelei de reversal; in acest caz, candela de reversal a fost cea care seamana cu un hammer, si ar fi trebuit sa pun intrarea deasupra la cel putin 8 pips + spread-ul ca sa nu ma scoata imediat; la fel, SL ar fi trebuit pus la cel putin 6 pips + spread-ul ca sa nu inghit si al doilea SL.

deci, cum fixez intrarea si iesirea cit mai exact?

post-1398-1191746098_thumb.jpg

Link spre comentariu

@Scrat

M-am uitat si eu la momentul de care zici, dar eu l-am vazut din punctul meu de vedere. Pretul a cazut, a aparut o divergenta bulish + bara de reversal long; ai intrat long cu sl sub minima de pret respectiva (adica 3-4 pipsi sub bara respectiva de reversal)

Pretul a urcat putin, dupa care a aparut o divergenta bearish hidden, moment in care trebuia sa inchizi tranzactia long chit ca ai luat pe ea doar 1,2,3...10 pipsi si trebuia sa reintri short pana la urmatoarele conditii os + divergenta bulish + fibo.

Cele mai precise iesiri/intrari sunt pe clustere fibo sau pe paternuri masurabile fibo (elliot/gartley/pesavento). Acolo se vede ca a fost cluster fibo, puteai sa faci iesire short/intrare long cu sl mic 10-15 pipsi + comision broker.

Daca asemenea conditii bazate pe fibo nu exista, ar trebui sa folosesti candlestick-urile, trecerea pretului peste liniile de trend si/sau patternurile clasice; povestea se repeta, sl trebuie pus acolo unde consideri ca acel pattern de reversal nu functioneaza. Adica la cativa (1-4) pipsi sub el.

Dar ochii in 4 dupa divergente hidden, e posibil ca pretul sa-si reia traiectoria in jos si acel pattern sa fi avut un efect de retracement temporar.

post-1465-1191792966_thumb.jpg

Link spre comentariu

Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.