Sari la conținut

Suporti si rezistente

Postări Recomandate

multumesc :), nu e topicul meu :).

si eu foloseam o tehnica diferita fata de ce folosesc acum. lipsa timpului m-a obligat sa-mi revizuiesc strategia, si am ajuns la s/r pentru ca sunt obligat sa tranzactionez cu ordine in asteptare.

la 1 - in US se discuta de reducerea leverage la maxim 1:10; deja e facut proiectul de lege, trebuie doar aprobat si acuma chipurile asteapta reactia "pu.x.imii" (scuzati da nu m-am putut abtine) inainte de a baga oficial treaba asta. probabil multi se vor muta off-shore. banuiesc ca US este cel mai dezvoltat segment si daca e lovit, e primul pas major spre eliminarea traderilor mici, ca noi. banuiesc ca o sa fie nevoie de 20-30k/cont ca sa poti face tranzactii cum se faceau inainte cu doar 2-3k. big brother nu doarme, ehe!

2 - m-am invatat asa, nu ma pling. de fapt, nici nu m-as apuca de intra-day chiar dac-o sa revin in tara. mi-am format deja stilul, si ca sa-l restructurez fara sa fiu obligat ar insemna sa-mi bat cuie-n talpa.

salut florine si felicitari pentru topic.

chiar daca nu postez ,pentru ca tehinca mea e usor diferita, sa stii ca ma uit in fiecare zi la ce ai mai scris.

da in legatura cu ultimul post am 2 nelamuriri:

1. de ce "probabil nu peste mult timp o sa avem nevoie de o suma considerabila pentru accesul la tranzactionare."

2. vrei sa ai ore excelente de tranzactionare? hai acasa!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Scrat imi pare rau ca "te dezamagesc" ca sa spun asa cu lipsa mea de implicare. Partea proasta e ca trebuie sa incep sa invat ca vine sesiunea deci trebuie sa scot niste timp din ceva...

Sincer sa fiu eu nu pricep cum desenezi nivelurile de suport si rezistenta. Uite ce vad eu pe graficele pe care le-ai postat cu privire la gbpjpy (pe D1 n-am pus pentru ca nu vad nimic care poate fi folosit acolo).

post-1715-126411023531_thumb.gifpost-1715-126411024258_thumb.gif

Ce nu prea pricep e cum faci propriu zis trade-urile. M-ar ajuta enorm daca ai pune cateva propriu-zis. Lucrurile se schimba putin pentru ca trasezi liniile la close nu la high/low.

a) Unde pui SL?

b) Iesi progresiv din trade, iesi dintr-o bucata, adaugi pozitii?

c) Intri cand se coreleaza toate trendurile?

d) Iesi daca vezi un nivel sau astepti sa vezi ce se intampla la el?

Hai sa incerc sa merg cumva inspre abordarea ta pe EURUSD:

post-1715-126411162304_thumb.gifpost-1715-126411163049_thumb.gifpost-1715-126411163661_thumb.gif

Sper ca partea cu desenatul e cat de cat decenta (lipseste o linie la 1.4403). Am ajuns pana aici, ce facem mai departe?

Dupa mine trendul e in jos, si as astepta un breakout undeva sub 1.4 pentru a intra short.

post-1715-126411228867_thumb.gifpost-1715-126411229779_thumb.gifpost-1715-126411230445_thumb.gif

Link spre comentariu

nu ma dezamagesti. nu vreau sa ma intelegeti gresit: nu intentionez sa critic pe nimeni, ci doar sa expun lucrurile asa cum le vad eu.

bafta la studiu!

referitor la nivelele s/r de pe graficele mele: ai observat corect, sunt puse pe valorile close - daily, weekly, monthly. stiu ca la prima vedere avem tendinta sa ne uitam la high/low, insa valorile close sunt mult mai importante; iti spun din proprie experienta ca s/r cele mai de incredere sunt pe valori close. de fapt, e si normal sa fie asa: pina la inchidere, balanta dintre buy/sell se poate schimba oricind; dupa inchidere aceasta balanta ramine batuta in cuie, toti traderii si-au inchis contractele la acea valoare - fie ca e la sfirsitul zilei, sau al saptaminii sau al lunii. in fine... asta e parerea mea.

mai departe.

a) Unde pui SL?

a - dincolo de zona s/r, nu neaparat in functie de high/low. in majoritatea cazurilor insa folosesc high/low pentru SL

b - da. ori incep cu o pozitie mai mare, ori piramidez. cind ajung la un nivel s/r, inchid cea mai riscanta pozitie, sau iau tp partial si misc stopul.

c - ideal da. lucrez cu 3 tf-uri (i.e., mo/wk/d) uneori, in special in retracuri, nu mai astept alinierea mo/wk/d, si intru pe daily conform directiei de pe monthly. am explicat asta in topicul despre corelatii intre tf-uri... practic sar peste tf intermediar.

d - uneori da, alteori nu. din cauza ca lucrez cu ordine in asteptare, ar trebui teoretic sa fixez un tp; cel mai sigur este sa iesi cind pretul ajunge la s/r, si apoi intri din nou in functie de directia ulterioara. recunosc ca nu ma tin de asta, uneori las o tranzactie sa mearga ceva mai mult.

bun. sa dau si exemplu: pe g-j, trendul daily s-a intors in jos; weekly este inca in sus, pina la caderea sub 144.85; sub 144.85 raminem doar cu monthly care este tot in sus pina la caderea sub 141.99.

recomandari de trade:

- sell in asteptare la 147.50; sl 149.50 (teoretic, in realitate o sa ne raportam la virful cel mai apropiat... care inca nu a aparut... pentru a reduce riscul), tp 144.90 / 142.

- sell in asteptare la 145.50 - nu este viabil, e prea aproape de suport.

- buy in asteptare la 144.90; un alt buy la 142. ambele trebuie urmarite si luate pe confirmarea intoarcerii trendului intra-day.

Scrat imi pare rau ca "te dezamagesc" ca sa spun asa cu lipsa mea de implicare. Partea proasta e ca trebuie sa incep sa invat ca vine sesiunea deci trebuie sa scot niste timp din ceva...

Sincer sa fiu eu nu pricep cum desenezi nivelurile de suport si rezistenta. Uite ce vad eu pe graficele pe care le-ai postat cu privire la gbpjpy (pe D1 n-am pus pentru ca nu vad nimic care poate fi folosit acolo).

post-1715-126411023531_thumb.gifpost-1715-126411024258_thumb.gif

Ce nu prea pricep e cum faci propriu zis trade-urile. M-ar ajuta enorm daca ai pune cateva propriu-zis. Lucrurile se schimba putin pentru ca trasezi liniile la close nu la high/low.

a) Unde pui SL?

Hai sa incerc sa merg cumva inspre abordarea ta pe EURUSD:

post-1715-126411162304_thumb.gifpost-1715-126411163049_thumb.gifpost-1715-126411163661_thumb.gif

Sper ca partea cu desenatul e cat de cat decenta (lipseste o linie la 1.4403). Am ajuns pana aici, ce facem mai departe?

Dupa mine trendul e in jos, si as astepta un breakout undeva sub 1.4 pentru a intra short.

post-1715-126411228867_thumb.gifpost-1715-126411229779_thumb.gifpost-1715-126411230445_thumb.gif

Link spre comentariu

ai sa vezi ca regulile astea de intrare nu functioneaza mereu cum ne-am astepta. m-am fript de multe ori cu intrari HH-LL, pentru ca inainte de miscarile mari sunt vinate intotdeauna stopurile si intrarile.

da, asa plasez SL, insa ma uit mai atent la ultimul virf relevant care se preteaza la asta. dac-ar fi asa de simplu cu HH/LL as fi fost bogat pina acum.

Curiozitatea zilei: nu ai incercat sa muti SL pe valuri?

HH1, HL1, HH2 ,intri long SL sub HL1, HL2, HH3, muti SL sub HL2.

(HH-higher high, HL-higher low).

Link spre comentariu

Am luat un buy pe EURUSD pentru ca pe D1 apare acel hammer frumos si e urmat de un candle care inca nu s-a inchis dar este un bullish convingator. Totusi trendul WK e in jos, la fel k si cel MN. Risc 1%.

Merg facute astfel de trade-uri?

Aproximativ 2 minute mai tarziu:

Suna cam ciudat dar o sa-mi raspund singur: nu, nu merg facute. Pentru ca nu merg cu trendul si trendu is my friendu. L-am inchis. Rabdare.

Editat de andrei_lint
Link spre comentariu

poti sa faci orice tranzactii vrei tu, dar ar fi bine sa le consideri doar pe cele care ti-ar putea aduce profit :biggrin: .

apropo de e-u: pe daily doar candela de azi a inchis mai sus - cel mai probabil este doar o corectie. n-am pus graficul daily, insa l-am pus pe cel h1 care indica unde sunt nivelele de suport pentru miscarea in sus. dupa cum se vede, 1.4106 ar fi limita dintre corectie si o noua cadere.

Am luat un buy pe EURUSD pentru ca pe D1 apare acel hammer frumos si e urmat de un candle care inca nu s-a inchis dar este un bullish convingator. Totusi trendul WK e in jos, la fel k si cel MN. Risc 1%.

Merg facute astfel de trade-uri?

Aproximativ 2 minute mai tarziu:

Suna cam ciudat dar o sa-mi raspund singur: nu, nu merg facute. Pentru ca nu merg cu trendul si trendu is my friendu. L-am inchis. Rabdare.

post-1398-126420189659_thumb.gif

Link spre comentariu

Am mai facut niste tranzactii, au mers tot prost.

Simt astfel nevoia sa invoc traderii mari (prin mari cred ca inteleg profitabili) de pe forum. Vi se pare ca 25 de trade-uri reprezinta un numar decent pentru a vedea daca strategia mea e buna de ceva? Pana acum cam 40% din trade-uri ies profitabile pe un R-R de 1:1.

Vad ca in ritmul asta nu o sa ajung nicaieri. Sugestii?

Da. Noteaza exact ce tehnica ai folosit pana acum (ca sa stim si noi), foloseste-o la fel in continuare, dar ia tranzactiile pe invers. In felul asta o sa avem 60% tranzactii castigatoare. ok?

Link spre comentariu

Tehnica pe care am folosit-o pana acum e deja scrisa pe-aici, caut-o!

Si treaba asta cu luatul tranzactiilor in sens invers... daca stai sa te gandesti totul ti se pare ok, daca chiar te apuci sa tranzactionezi asa o sa iesi tot pe minus. Si mie mi s-a parut ciudat dar asa este ( la un backtesting cu ceva indicatori de baza in MQL). Probabil din cauza spread-ului.

Altfel am incerca sa creem CEL MAI PROST SISTEM POSIBIL care ne poate veni in cap, schimbi sensul trade-ului cand intri si gata te umpli de bani. Calea spre succes nu pare a fi aici :biggrin:

Link spre comentariu

Ai vrut sugestii, dar ...

Tehnica pe care am folosit-o pana acum e deja scrisa pe-aici, caut-o!

... nu suna bine. Eu am citit acest topic si nu exista undeva o sinteza profi si clara a unei strategii. Fa un document si denumeste-l "Tehnica mea". Asa putem merge mai departe. Sau ... hai sa ne dam raspunsuri peste umar si imbatranim aici.
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.