Sari la conținut

Featured Replies

Postat

am inteles, asa este pe gbp/nzd nu este volatilitate deloc.

Dar eur/usd si gbp/usd le pot alege in sensul de a le urmari in permanenta ?

• Răspunsuri 155
  • Citiri 43,2k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Most Popular Posts

• Dupa mai bine de jumatate de an de cind urmaresc profilele de volum, am decis sa deschid un topic dedicat in exclusivitate acestui subiect. Inainte de a incepe, vreau sa precizez ca topicul va fi in p

• Instructiuni de folosire:   1. Va recomand calduros sa folositi un cont demo de la IBFX. Acesti indicatori produc o folosire intensiva a procesorului, si dintr-un motiv numai de ei cunoscut merg cel

• Inainte de a merge mai departe, vreau sa spun pe scurt ce reprezinta pvp si vwap.   - pvp, sau peak volume price, este pretul la care s-au inregistrat cei mai multi ticks din perioada respectiva. este

Imagini postate

Postat
  • Autor

sigur. toate majorele, in principiu. din care eventual scoti ce ti se pare aiurea, de exemplu poate nu-ti place chf...sau altceva, mai stiu eu?

am inteles, asa este pe gbp/nzd nu este volatilitate deloc.

Dar eur/usd si gbp/usd le pot alege in sensul de a le urmari in permanenta ?

Postat

pare sa fi intrat pe un impuls... poate era mai ok sa astepti o corectie? <:-P

sa stii ca da, pt ca pozitia mi-a luat BE+1

Editat de Vaxx

Postat
  • Autor

da, era ok sa fi asteptat terminarea isteriei. mai ales ca vwap ala verde era imediat deasupra, eu n-as fi intrat long sub nici o forma. poate short de la vwap verde... invata sa corelezi si tf intre ele.

importanta tf-urile creste cu cit mergi in sus. daca pretul trece intempestiv de vwap daily si e incapatinat sa continue, urmatorul target e vwap weekly; de obicei nu se intimpla asemenea lucruri, dar se intimpla totusi. de aia e bine sa urmaresti indicatorul ceva timp, ca sa inveti ce situatii pot apare; si de aia e bine sa iti alegi 1-2 perechi si sa stai pe ele, pentru ca fiecare are un anumit comportament - unele respecta nivelele s/r, altele fura toate stopurile etc.

pare sa fi intrat pe un impuls... poate era mai ok sa astepti o corectie? <:-P

sa stii ca da, pt ca pozitia mi-a luat BE+1

Postat
  • Autor

cred ca am dat suficiente exemple despre abordarea intra-day/intra-week/intra-month. principiul de baza este urmatorul: trendul are cele mai multe sanse de a se schimba atunci cind sunt indeplinite cele 2 conditii - 1) acumulare, conform histogramei de volum si 2) trecere de partea opusa a vwap.

o noua abordare se refera la tranzactionarea de lunga durata - in loc sa urmarim ce se intimpla in interiorul unei candele (daily/weekly/monthly), vom urmari evolutia/profilul unui intreg trend. principiul de baza este acelasi: trendul se termina atunci cind exista acumulare + intersectarea vwap. o sa vedeti ca in realitate lucrurile nu-s tocmai asa, si ca in cele din urma experienta va avea cuvintul decisiv, insa fara o astfel de simplificare e mai greu de inteles.

in continuare, corelatiile intre tf-uri ramin valabile INDIFERENT DE SISTEMUL SAU ABORDAREA FOLOSITA. adica, pe scurt, tranzactionam in directia trendului dominant.

si pentru ca pozele valoreaza cit o mie de cuvinte, am sa pun 3 grafice si va las pe voi sa faceti analiza. de la tf mare la cel mic.

- care este trendul dominant de pe daily, si unde este infirmat?

- care este trendul intermediar de pe h4, si unde e infirmat?

- care este trendul minor in momentul de fata, cel de pe m30/h1, si unde e confirmarea ca s-a terminat?

post-1398-126966057537_thumb.gif

post-1398-126966058638_thumb.gif

post-1398-126966061158_thumb.gif

Editat de Scrat

Postat

Scrat: din imaginile de mai sus , pot trage concluzia ca G/J e in continuare de short?

pana unde putem estima, aproximativ si teoretic?

daca poti posteaza si la Aud/Jpy, Eur/Jpy grafice si potentala directie, ar fi util mai ales ca intram intr-o saptamana noua in care se tremina si luna martie.

Postat

Scrat, cred ca am prins-o .

Super intrare, de altfel intrarile sunt mai sigure pe TF-urile mari

Numai bine !

Postat

Scrat, cred ca am prins-o .

Super intrare, de altfel intrarile sunt mai sigure pe TF-urile mari

Numai bine !

post-2700-126985253268_thumb.gif

post-2700-126985286555_thumb.gif

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

Navigare recentă 0

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.