Sari la conținut

Analiza tehnica - Teoria Elliott wave


ovidiu_gnt

Postări Recomandate

Salut ,

 

   Voi incepe un nou topic , intrucat metodele de tranzactionare difera foarte mult intre ele , iar o persoana ce utilizeaza o anumita metoda , nu isi poate exprima parerea fata de o alta metoda  , pe care nu o cunoaste ( cel putin teoretic ).

   Sper ca acest post sa fie un bun inceput , mai ales ca semnalul este unul important .

Pentru perechea valutara Eur/Usd , urmarim realizarea unui zig-zag . La acest moment avem finalizate valurile a si b , iar valul c este in desfasurare . Valul a , este un impuls cu valul 5 extins , iar valul b este un plat neregulat nereusit . In aceste conditii , ne asteptam ca in urmatoarele zile ( posibil saptamani ) sa avem parte de un trend ascendent , cu finalizare in jurul valorii 1,3600 ( 1,3550-1,3650 ) . 

post-3630-0-88603400-1378713258_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 săptămâni mai târziu...

Salut ,

 

Nu am postat , dupa atingerea tintei pe Eur/Usd , deoarece din evolutia pietei se pare ca trendul ascendent nu este finalizat . In opinia mea , la acest moment este in desfasurare o dubla combinatie de tip running ( detaliu pe m30 ) . Odata cu finalizarea acesteia , cred ca este posibil sa asistam la o crestere pana peste 1,3750 , un maxim posibil fiind in jurul valorii de 1,3830 . O masura de siguranta in aceasta tranzactionare este SL la 1,3475-1,3460 . Eu consider ca in acest impuls ( v ) , au fost finalizate doua valuri ( .i si .ii ) ( Evolutie h4 ) , aflandu-se in desfasurare valul .iii . Urmatoarea postare va fi dupa finalizarea trendului ascendent , sau confirmarea miscarii descendente prin spargerea minimului de 1,3475-1,3460 .

Spor la pipsi .

post-3630-0-99607100-1381735987_thumb.jpg

post-3630-0-81211200-1381736000_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut ,

 

Dupa evolutia Eur/Usd de astazi , valul ( .ii ) nu este finalizat , asadar voi renumerota valurile , in momentul in care acest val va fi finalizat . Pentru cine a plasat ordine de cumparare , SL ramane la 1,3460  . Daca aceasta valoare este atinsa , atunci vom avea trend descendent . Sunt putine sanse sa asistam la un trend descendent , deoarece timpul pe valul ( .ii ) este mai mare decat timpul de pe ( .i ) .

 

Spor la pipsi !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu este o necesitate respectarea timpului. Neely chiar spune asta, anume ca respectarea timpului e o caracteristica  mai mult a impulsurilor insa nu reprezinta o necesitate. Sa nu-mi spui ca nu ai vazut spargeri de valuri pe timp expirat care s-au dus in draci , ca nu te cred :)

Editat de Apollo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Apollo

Am scris ca sunt putine sanse , nu ca este imposibil , daca era imposibil , nu aminteam de SL . Pana acum , o corelare din punct de vedere a timpului intre valuri , eu unul nu am reusit sa gasesc . Chiar daca Neely spune ca pentru confirmarea , finalizarii unui val , linia de trend a valului si valul trebuie retrase in timp mai scurt decat timpul necesar crearii acestuia , am vazut situatii ,asa cum scrii si tu , in care valul a fost retras complet mai incet , dar asta este piata  . Daca lucrurile ar fi clare , atunci ce satisfactii ar mai aduce tranzactionarea .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ai dreptate. Nu stiu de ce mi se crease intr-o vreme ideea ca Elliot e infailibil. Din pacate, pentru mine,  e o tehnica subiectiva ca oricare alta. Acum, ca or zice unii care il studiaza de ani ca nu cunosc Elliot au dreptate, dar cred ca si eu am dreptate cand spun ca Elliot nu functioneaza nici macar "aproape mereu" . Si asta o spun vazand pe altii mai batrani ca mine care aplica Elliot de mult timp cand de fapt felul cum decurg tranzactiile lor e scalp :).

Editat de Apollo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ Apollo

Asa cum ai scris , aceasta tehnica ( ca multe altele ) este una subiectiva . Insa nu pot fi de acord cu tine cand

scrii ca " Elliot nu functioneaza nici macar "aproape mereu" " . Daca cineva greseste in numerotarea valurilor , acela este traderul , piata va desena valurile fara cusur . Daca ai facut o numerotare , iar piata te contrazice , trebuie sa abandonezi imediat varianta respectiva ( cazul meu - am presupus ca valul ( .ii ) a fost finalizat , piata m-a contrazis depasind pragul de 1,3485 , daca v-a fi spart si suportul de 1,3461 , atunci voi abandona si ipoteza ca trendul ascendent este in desfasurare ) . Trebuie sa te armonizezi cu piata ( sa te corectezi din mers ) nu sa astepti ca piata sa faca ce vrei tu , in caz contrar vei avea doar de pierdut . 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.