Hai sa trecem putin peste un patern.
1)
Iregular Esuat – in functie de lungimea undei b fata de unda a, piata se afla intr-o pozitie puternica, urmatoarea avansare trebuie sa fie mult mai mare decat avansarea de dinaintea undei a. Atingerea liniei de trend opuse de catre unda c nu a neutralizat taria indicata de unda b, dar poate indica faptul ca aceasta corectie poate fi urmata de o unda x facand astfel ca intreaga corectie sa fie doar o parte a unei formatiuni mai Complexe(vezi poza pentru TL).Unda x la noi a fost anulata de cele 5 valuri in jos.
2)Iregular esuat.Acest pattern devine clar o dată cu trecerea valului -b mai mult de 138,2% din val – a. Ca valul b să devină lung, valul –a şi valul –c devin similare în preţ. Acest pattern este semnulul puterii post-action market. Valul –b trebuie să fie mai mare decât valul –a în preţ. Valul –c trebuie să nu se retragă tot peste valul –b. Valul c în general este egal in relaţie cu valul –a în timp şi preţ de egalitate ori de raţiile fibonacci. Aceste pattern se poate întalni în progresul numărării:
-valul 2,4 (înainte de valul extins).
-valul b (înainte de elongated –c din flat)
-b (zigzag în care valul –c este cel puţin 161% din -a)
Sunt mult mai multe de spus despre acest patern ,cit se retrage c sau timp etc.
Bun acum ca am sters putin praful peste paternul iregular esuat las la alegera ta:
1)sa treasezi lini o\B si mutat pe A(pentru a vedea daca C a neutralizat puterea lui b)
2)sa masori ratia fibo. lui B fata de A
3)sa masori valul A(in pipsi) si valul C pentru a vedea daca avem egalitate(se poate muta fibo de pe a pe c pentru a vedea egalitatea valurilor).
Iar legat de primele valuri cele notat cu alb(3\4) am in vedere si posibilitatea unnui alt val i ii(intern)care asta ar duce la anularea valui
i (verde)(care asta ar semana putin cu numaratoare d-voastra)vezi
aici.
Am vazut mai multe interpretari(exemple) la elliott decit la Biblie.Asi fi bucuros ca pozele atasate sa fie singurul mod de exprimre(legat doar de analiza elliott). Comentarile legate doar de patern ,fiecare stie ce are de facut cind vede o anliza (sapa adinc in materia cenusie sau citeste paternul care este prezentat), nu vreau sa invat pe nimeni elliott, consider ca pozele sunt suficiente pentu a explica opinia mea. Singurul mod in care adevarul iese la lumina este timpul asa ca hai sa lasam ca raspunsurile sa vina de la sine.Dupa cum am spus in postarea anterioara eu merg cu trendul nu cu elliott
Edited by RuuM, 06 June 2010 - 01:40 PM.