Sari la conținut
Postat

In primul rand va salut pe toti aceea care vor da citire acestei analize.

In al doilea rand nu trebuie sa luati de bun ceea ce am analizat eu. Analiza mea poate fi total gresita. Dar este ceea ce gandesc eu si nu altii.

Numele meu este Oltciter si sunt un loser.http://forum.vamist.ro/public/style_emoticons/default/06.gif/04.gif' class='bbc_emoticon' alt=':D' /><' />

Sa incepem:;)

Chart TF 1H:

Trasarea unor linii de trend intre punctele high ale candelelor situate la orele 06.00/06-Iun-07 si 22:00/06-Iun-07, si intre punctele corespunzatoare pe RSI si MACD ne vor indica o posibila divergenta ascunsa bearish de tip LH-HH (lower high -higher high).

Chart TF daily:

Trasarea liniilor de trend intre punctele de low a candelelor de la datele de 10-Mai-2007 si 07-Iun-2007 , si intre punctele corespunzatoare a RSI si MACD ne indica o posibila divergenta ascunsa bullish de tip HL-LL (higher low-lower low).

Chart TF weekly:

Trasarea liniilor de trend intre punctele de high a candelelor de la datele de 21-Ian-2007 si 03-Iun-2007 , si intre punctele corespunzatoare a RSI si MACD ne indica o divergenta bearish de tip HH-LH (higher high-lower high) deja formata.

Trendul major pe weekly este clar up, lucru sustinut si de tf monthly.Daily inregistreaza o oarecare regresie, dar nu se poate vorbi inca de o schimbare de trend, ci mai degraba de o oportunitate de long pe teremen mediu.Trendul minor pe tf 4h este down.

Eu interepretez acest puzzell astfel:

Pe teremn scurt gj va retesta S1 monthly de la 237.62, chiar daca initial va mai urca pina in jurul cotelor de 240.20 -240.50.

Dupa aceasta testare a S1, va face un salt spre zonele superioare a cotei 243.00 (R1 monthly), care dupa parerea mea va opune din nou o rezistenta majora.

"Zvonurile" spun ca GJ este "programat" sa ajunga la 250.00, dar in urma a ceea ce vad pe tf weekly , eu spun ca va urma o perioada down.Nu cred ca aceasta perioada va incepe in saptamana 11-15-iun-2007, dar reversalul este destul de apropiat ca timp.

;)>-Bafta la toata lumea si astept reactiile critice constructive.;)>-

Va salut cu respect

Oltciter!

;)

• Răspunsuri 225
  • Citiri 75,5k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Most Popular Posts

• Scenariul ramane valabil. De o luna deja perechea sta intre cele doua nivele evidentiate pe grafic. Cand o sa "evadeze" de aici probabil ca o va lua la goana bine de tot.

• Da, Sian, chiar interesanta situatie avem la lira-yen.

• Sunt perfect de acord ! La mine este 146.00 ca nivel de confirmare!

Imagini postate

Featured Replies

Postat

iordaki, vroiam sa te intreb ceva mai demult. situatia pe weekly nu poate fi si A-B-C? ceea ce inseamna ca deja am vazut minimul la 192.xx.

Asa vad weekly.....dar sincer sa fiu nu prea satisfacut sunt cum am facut corectia in (iv).... mai frumos tehnic ar fi o crestere in spre zona 1.1200....Dar, stii cum se poate întâmpla.....Pana cand nu vad semne de reverse sunt sell (piaţa e mai incurcata acum----joc pe distante mai mici)

http://smages.com/t/6a/67/6a67bf83d03a9c59d2e962deefc6cfd5.jpg

Editat de iordaki

Postat

ma refeream la g-j, nu la u-chf.

Postat

acuma... daca tot suntem aici, ce nu inteleg din numerotarea ta: ai pus 1,2,3,4 (rosii), unde 4 coincide cu posibilul c. problema e ca 4 este mai jos decit 2... aici nu pricep. intr-o impulsiva clasica, 4 nu trebuie sa ajunga nici macar la 1, exceptie face "ending diagonal" unde se accepta un 4 mai jos decit 1... dar mai jos ca 2??

Editat de Scrat

Postat

acuma... daca tot suntem aici, ce nu inteleg din numerotarea ta: ai pus 1,2,3,4 (rosii), unde 4 coincide cu posibilul c. problema e ca 4 este mai jos decit 2... aici nu pricep. intr-o impulsiva clasica, 4 nu trebuie sa ajunga nici macar la 1, exceptie face "ending diagonal" unde se accepta un 4 mai jos decit 1... dar mai jos ca 2??

Ai perfecta dreptate ......

A ramas de demult .......

Ar trebui modificata miscarea ce a mers in sus......

P.S. Brovo tie si ruşine mie.......(postat neverificat)

Editat de iordaki

Postat

Vin zile grele pt. toate perechile pe yeni.

NIKKEI se comporta ca un leading indicator. A facut un breakout serios.

Scad bursele, investitorii se arunca pe aur si argint ....

O parere: cu cat creste mai mult pretul la petrol, cu atat dolarul american are mai mare cautare.

De ce? Petrolul se tranzactioneaza in dolari. Monopol de stat.

Si cu cat este foamea de petrol este mai mare, cu atat bancile centrale aduna dolari pentru zile negre.

Si cam asa isi exporta americanii inflatia. :smile:

Editat de tavi_star

Postat
  • Moderators

Mai, ca tot vorbiti de aur, sunt uimit ca nimeni nu vorbeste de vietnamezi... Ati verificat careva chestiile fundamentale care stau in spatele scaderii pretului aurului din ultima luna? Eu nu tranzactionez aur, dar vietnamezii sunt aici langa mine...

Postat
  • Autor

Analiza tehnica GBP/JPY

TF= weekly

Conditii constatate pe chart:

- posibila finalizare de ciclu weekly (nivel fibo 0.95 – incorect)

- directie trend UP

- pretul a ajuns la limita superioara Bollinger Bands (BB)

- conditii OB/OS:

CCI (14) – nivel OB

Stochastic – nivel OB

- nivel fibo 0.447 – nivel corect

- divergente :

CCI – dubla divergenta bearish ascunsa

Stochastic – divergenta bearish ascunsa

MACD:

1. divergenta bearish ascunsa pe histograma;

2 MA-urile in urcare dar pozitionate sub level 0.

- pattern de reversal absent

Concluzii:

-nu se poate preciza daca unda weekly inceputa la 251.09 s-a finalizat la 192.53 ca o unda corectiva in trei segmente , din cauza nivelului fibo 0.95( incorect din pct de vedere tehnic).

-actualul segment weekly conform datelor constatate pe chart se afla in continuare pe un trend ascendent , dar divergentele aparute, nivelul fibo corect si pozitionarea MA urilor MACD sub level 0 ne trag un semnal de alarma in privinta continuitatii ascensiunii acestui segment.

-URGENT –analiza tehnica pe tf –daily

TF= daily

- posibila finalizare de ciclu daily (nivel fibo – 0.447 –corect)

- directie trend UP

- pretul a ajuns la limita superioara Bollinger Bands (BB)

- conditii OB/OS:

CCI (14) – nivel OB

Stochastic – nivel OB

- nivel fibo 1.53 – nivel incorect

- divergente :

CCI – divergenta bearish clasica

Stochastic – divergenta bearish clasica

MACD:

1. divergenta bearish clasica pe histograma;

2. MA-urile pozitionate deasupra level 0 cu tendinta de cross

- pattern de reversal :AB = CD bearish

-

Concluzii:

-posibila finalizare de unda daily corectiva in trei segmente , din cauza nivelului fibo 0.447( corect din pct de vedere tehnic).

-posibil inceput de segment in coborare daily conform datelor constatate pe chart

-URGENT –analiza tehnica pe tf –4h

TF= 4h

- finalizare de ciclu 4h la 213.91 , actuala unda corectiva 4h in desfasurare (nivel fibo – 0.236 –corect)

- directie trend down

- pretul a ajuns la limita inferioara Bollinger Bands (BB)

- conditii OB/OS:

CCI (14) – nivel OS

Stochastic – nivel OS

- nivel fibo 1.18 – nivel incorect

- divergente :

CCI – nu prezinta divergenta

Stochastic – divergenta bulish clasica

MACD:

1. nu prezinta divergenta;

2. MA-urile traverseaza level 0

- pattern de reversal : harami bulish, three inside up

-

Concluzii:

- intrare buna in short in zona 212.50 cu sl la 213.00 tp 208.51

- posibila unda 4h corectiva in desfasurare.

-segment impulsiv 4h in coborare nefinalizat (nivel fibo – 1.18 –incorect)

-posibil reject in zona 211.90 a linie de trend down

-de urmarit formarea divergentelor bulish ascunse in apropierea nivelurilor 0 la cci si 50 la stochastic pentru o reintrare short pe incalcarea linie de trend minor up

-URGENT –analiza tehnica pe tf –1h

TF= 1h

- finalizare de ciclu 1h la 213.91 , actuala unda impulsive 1h in desfasurare (nivel fibo – 1.18 –incorect)

- directie trend down

- pretul a ajuns la limita mediana Bollinger Bands (BB)

- conditii OB/OS:

CCI (14) – aproape de nivel OB

Stochastic – aproape de nivel OB

- nivel fibo trecut de 0.618 – nivel incorect –atins de actualul segmenet in formare

- divergente :

CCI – nu prezinta divergenta

Stochastic – nu prezinta divergenta

MACD:

1. divergenta bearish ascunsa pe histograma;

2. MA-urile in urcare dar sub level 0

- pattern de reversal : in aceste conditii deocamdata nu prezinta interes

-

Concluzii:

- unda 1h impulsiva down in desfasurare.

-segment corectiv 1h in urcare nefinalizat

-posibil reject in zona 212.05 a linie de trend down

-de urmarit formarea divergentelor bulish ascunse ca urmarea a apropierii oscilatorilor de depasirea nivelelor limita OB pentru o reintrare short pe incalcarea linie de trend minor up in zona 211.40

Am atasat si charturile de rigoare.

Bafta la pipsi :smile:

post-1363-1214640054_thumb.png

post-1363-1214640080_thumb.png

post-1363-1214640089_thumb.png

post-1363-1214640106_thumb.png

Editat de oltciter

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

Navigare recentă 0

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.