Sari la conținut

Strategie simpla de reversal la h4/daily

Postări Recomandate

dupa retracement-ul in jos de azi noapte, urmeaza long, normal.

In imaginile atasate se vad conditiile os + divergentele bulish + patternurile bulish engulfing

La nfp pozitiile ar trebui inchise sau ordin pending short pentru hedge.

post-1465-1191575453_thumb.jpg

post-1465-1191575620_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Despre deschiderea pozitiei

Am atasat 2 poze, una la m5 iar cealalta la h1. Desigur ca intrarea in tranzactia long, mult mai sigura, ar fi trebuit sa fie facuta la 237.46, dupa bulish engulfing.

Pentru cei mai experimentati insa, se poate vedea o intrare mai putin sigura (si nerecomandata ptr. incepatori) care e facuta la fibo cluster pe m5, concomitent cu inchiderea floatului si cu finalul patternului elliot triangle 3-3-3-3-3 (ptr. cei care folosesc patternuri elliot)

Acolo pretul a fost 236.68 deci o diferenta de 78 pipsi castig. Sigur ca intrarea mea in tranzactia pe demo a fost mai lenta, ca trebuia mai intai sa fac intrarile manual pe conturi mele reale ;) )

Pe m5 am aratat si cum se vede finalul unei unde mici, inceput de retracement si eventual piramidare pentru cine vrea sa foloseasca si sa smulga din tranzactiile zilnice mai multi pipsi. Deasemenea dupa conditii os + divergenta bulish pe m5/m15 si dupa ce pretul a plecat din nou in sus, sl trebuie mutat pe ultimul varf de pret de jos.

post-1465-1191576815_thumb.jpg

post-1465-1191577070_thumb.jpg

Link spre comentariu

acum in poze cum se vad ciclurile h1 in interiorul unui ciclu h4

la inceputul undei h4 se poate:

- sa deschidem long si mentinem pozitia pana la finalul segmentului h4 (acolo unde avem conditii de iesire ob + divergente bearish + fibo), fara sa mai tinem cont de ciclurile interne

- sa deschidem doar pozitii h1 in interiorul pozitiei h4 (deschidem long la h1/inchidem impulsiva h1, deschidem short pe retracement la h1/il inchidem la finalul corectivei, deschidem long pe noua impulsiva h1 si inchidem la final de segment)

-sau deschidem long pe h4, deschidem short la finalul impulsivei h1 (o sa avem un hedge temporar), apoi dupa retracement la h1, deschidem long la h1 (in piramidare fata de prima pozitie deschisa la h4)

Deci exista destule variante de lucru, fiecare cum se simte mai bine

Mecanismul se potriveste pe orice ciclu weekly/daily, daily/h4, h4/h1

post-1465-1191580734_thumb.jpg

post-1465-1191580761_thumb.jpg

Link spre comentariu

in sfirsit am terminat o chestie care mi-a consumat tot timpul la servici pina acum. am sa revin la grafice... abia asteptam.

mfx, multumesc de explicatii. am vazut noile poze (poate verifici ultima poza, e din septembrie). nu pot sa fac trade pe 5 min, stiu ca ar trebui sa fie aceleasi reguli dar pur si simplu nu reusesc sa ma concentrez si sa inteleg. mi se pare ca vad mereu semnale... partea proasta e ca nici h1/4 nu prea mai pot sa urmaresc (din cauza timpului) asa ca am sa ramin cu h4/daily si schimb pe h1 doar cind vreau sa intru. las o gramada de pipsi pe masa, asta e, dar scopul meu inca nu e sa devin super eficient, ci sa devin profitabil.

ok. astea fiind zise, vroiam sa intreb ce indica si cum se foloseste indicatorul float?

Link spre comentariu

ma gindeam EXACT la aceleasi chestii... ;)

cred ca pentru mine functioneaza prima varianta. sunt long de la 2.0320 si o sa-l tin pina vad un semnal de short pe h4. deja am mutat sl putin pe plus... ca sa fie acolo, in caz ca n-am timp de urmarit graficele.

acum in poze cum se vad ciclurile h1 in interiorul unui ciclu h4

la inceputul undei h4 se poate:

- sa deschidem long si mentinem pozitia pana la finalul segmentului h4 (acolo unde avem conditii de iesire ob + divergente bearish + fibo), fara sa mai tinem cont de ciclurile interne

- sa deschidem doar pozitii h1 in interiorul pozitiei h4 (deschidem long la h1/inchidem impulsiva h1, deschidem short pe retracement la h1/il inchidem la finalul corectivei, deschidem long pe noua impulsiva h1 si inchidem la final de segment)

-sau deschidem long pe h4, deschidem short la finalul impulsivei h1 (o sa avem un hedge temporar), apoi dupa retracement la h1, deschidem long la h1 (in piramidare fata de prima pozitie deschisa la h4)

Deci exista destule variante de lucru, fiecare cum se simte mai bine

Mecanismul se potriveste pe orice ciclu weekly/daily, daily/h4, h4/h1

Link spre comentariu

Deci cel mai bine sa joci pe tf-uri mari; banii se strang incet, incet. Cand sunt suficienti bani o sa renunti probabil la jobul curent si o sa faci full trading unde poti sa te concentrezi si sa joci si pe tf-uri mai mici

Daca totusi e o problema de logica jocului zi-mi ce nu intelegi, ca sa lamurim.

O sa rectific poza respectiva imediat.

in sfirsit am terminat o chestie care mi-a consumat tot timpul la servici pina acum. am sa revin la grafice... abia asteptam.

mfx, multumesc de explicatii. am vazut noile poze (poate verifici ultima poza, e din septembrie). nu pot sa fac trade pe 5 min, stiu ca ar trebui sa fie aceleasi reguli dar pur si simplu nu reusesc sa ma concentrez si sa inteleg. mi se pare ca vad mereu semnale... partea proasta e ca nici h1/4 nu prea mai pot sa urmaresc (din cauza timpului) asa ca am sa ramin cu h4/daily si schimb pe h1 doar cind vreau sa intru. las o gramada de pipsi pe masa, asta e, dar scopul meu inca nu e sa devin super eficient, ci sa devin profitabil.

Float e un indicator de reversal, facut dupa cartea "Wood - Float Analysis.pdf" Parerea mea ca indicatorul putea fi realizat si mai bine; daca o sa am timp sa-mi bag nasul prin codul lui, poate reglementez problema.

Floatul arata ciclurile interne pe diverse tf-uri si in consecinta daca te afli intr-o zona bearish/bulish.

Despre float am scris acum vreo cateva posturi mai devreme si Tavi l-a atasat. Cateodata functioneaza, cateodata nu, ca orice indicator dealtfel. Totusi atunci cand el se inchide si coincide cu alte conditii de intrare e bun de luat in calcul. Ar trebui sa-l atasezi la grafic ca sa vezi cum functioneaza efectiv. Ca prea multe lucruri nu prea imi vin in cap sa mai zic despre el. ;)

ok. astea fiind zise, vroiam sa intreb ce indica si cum se foloseste indicatorul float?

Link spre comentariu

Pai foarte bine, dealtfel o sa fac si eu exemple de piramidare multiple daily/h4/h1, eventual cu hedge pe corective, daca intereseaza pe careva

sl ar trebui mutat manual dupa fiecare retracement, pe penultimul varf de retracement asa cum am aratat in pozele de mai sus. E cel mai eficient mod de a muta sl in siguranta.

ma gindeam EXACT la aceleasi chestii... ;)

cred ca pentru mine functioneaza prima varianta. sunt long de la 2.0320 si o sa-l tin pina vad un semnal de short pe h4. deja am mutat sl putin pe plus... ca sa fie acolo, in caz ca n-am timp de urmarit graficele.

Link spre comentariu

logica cred c-am inteles-o. deocamdata merge binisor, pe un cont demo si in paralel pe unul live cu salariul meu pe-o luna... faptul ca sunt pe plus dupa 2 luni imi zice ca sunt pe drumul bun.

dar nu cred ca m-as fi descurcat fara sa vad niste exemple live.

Deci cel mai bine sa joci pe tf-uri mari; banii se strang incet, incet. Cand sunt suficienti bani o sa renunti probabil la jobul curent si o sa faci full trading unde poti sa te concentrezi si sa joci si pe tf-uri mai mici

Daca totusi e o problema de logica jocului zi-mi ce nu intelegi, ca sa lamurim.

Float e un indicator de reversal, facut dupa cartea "Wood - Float Analysis.pdf" Parerea mea ca putea fi realizat si mai bine.

Arata ciclurile interne pe diverse tf-uri si in consecinta daca te afli intr-o zona bearish/bulish.

Despre float am scris acum vreo cateva posturi mai devreme si Tavi l-a atasat. Cateodata functioneaza, cateodata nu, ca orice indicator dealtfel. Totusi atunci cand el se inchide si coincide cu alte conditii de intrare e bun de luat in calcul. Ar trebui sa-l atasezi la grafic ca sa vezi cum functioneaza efectiv. Ca prea multe lucruri nu prea imi vin in cap sa mai zic despre el. ;)

Link spre comentariu

@maslow

Chiar si intr-un h4 pot aparea succesiuni multiple de impulsive h1, fiecare impulsiva urmata de corectie. Eu am vazut nenumarate exemple de genul asta si o sa postez vreo cateva, daca te intereseaza.

Cum facem sa pricepem ca avem sau nu final de unda la h4? Am mai zis, conditii de ob/os + divergente + macar o rata fibo corecta +pattern de reversal. Daca dupa impulsiva h1, corectiva h1, din nou impulsiva h1, la h4 nu avem sa zicem conditii ob sau divergente, care sa ne explice ca pretul va pleca in sens opus, atunci ciclul h4 nu e terminat. Or sa mai urmeze si alte impulsive/corective pana la finalul h4.

Deci fiecare tf cu conditiile lui de reversal. Cand fac o intrare la weekly am nevoie de conditiile astea pe toate tf-urile pana la weekly, inclusiv weekly, indiferent cat de multe unde au fost pana am ajuns la conditiile respective.

Link spre comentariu

Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.