Sari la conținut

Strategie bazata pe divergente

49 membri au votat

1. 1. Sunteti interesati de analize video din perspectiva acestei strategii?

• Da
      44
    • Nu
      5

Postări Recomandate

Salut, Ovidiu!

Banuiesc ca nu mai tranzactionezi pozitiile pe contul demo. Este cam acelasi lucru pan' la urma daca le postezi pe forum sau le tranzactionezi pe demo! Eu stau inca foarte prost la capitolul "incredere" - lucru care ma face sa am ezitari la iesirile din trade - si mai ma incurajam singur urmarind modul tau de a le manageria live pozitiile pe care le aveam si eu.

Bafta!

Mai intru, dar ieri nu prea am avut timp. O sa mai iau pozitii pe contu ala demo. Nu pari prea increzator in tine.

Bafta

Editat de dirzuandreiovidiu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hehe. Am tendinta sa fiu increzator chiar si atunci cand nu am niciun motiv... Si atunci mai bine un pic mai sceptic pana incep sa asimilez mai multa informatie si sa jonglez mai usor cu diversele instrumente pe care piata le ofera.

By the way: il intrebasem acu' ceva vreme pe Oltciter cum si cat de usor determina ppz-urile, suportii, rezistentele etc. Daca in privinta divergentelor de exemplu sau al paternurilor de bare este relativ mai "tehnic" modul de determinare (se trag doua linii si se compara, ca regula generala), determinarea pragurilor critice are o doza mai mare de subiectivitate, lucru care inca ma pune la incercare. Incercasem atunci o metoda de determinare a acestora pe baza analizarii unui istoric al low,high, open si close pentru un anumit chart (daily, weekly) si pentru o perioada de timp in urma, toate acestea rotunjite la 10 sau 100 de pipsi. Din analiza respectiva ar fi rezultat anumite nivele de pret care se intalnesc de mai multe ori in perioada analizata. Tu ce parere ai?

Link spre comentariu

Hehe. Am tendinta sa fiu increzator chiar si atunci cand nu am niciun motiv... Si atunci mai bine un pic mai sceptic pana incep sa asimilez mai multa informatie si sa jonglez mai usor cu diversele instrumente pe care piata le ofera.

By the way: il intrebasem acu' ceva vreme pe Oltciter cum si cat de usor determina ppz-urile, suportii, rezistentele etc. Daca in privinta divergentelor de exemplu sau al paternurilor de bare este relativ mai "tehnic" modul de determinare (se trag doua linii si se compara, ca regula generala), determinarea pragurilor critice are o doza mai mare de subiectivitate, lucru care inca ma pune la incercare. Incercasem atunci o metoda de determinare a acestora pe baza analizarii unui istoric al low,high, open si close pentru un anumit chart (daily, weekly) si pentru o perioada de timp in urma, toate acestea rotunjite la 10 sau 100 de pipsi. Din analiza respectiva ar fi rezultat anumite nivele de pret care se intalnesc de mai multe ori in perioada analizata. Tu ce parere ai?

Ele functioneaza, nu ma indoiesc de asta. Si eu am tranzactionat o perioada dupa stilul lui Sorin, dar, din pacate, nu mi-e caracteristic mie si, am ajuns tot la divergente. Nu sunt de acord cu punctele mai indepartate pe care se sprijina pretul in trecut, totusi ele continua sa functioneze. De ce zic asta? Fiindca anumite situatii economice pot depasi anumite praguri fara sa intampine rezistenta mai deloc. Ce m-a mai nemultumit, a fost abordarea pe corectii, de ce nu se pot tranzactiona ele ca si impulsivele si umbland la mm?

Link spre comentariu

Si mai am o mare problema: desi am vazut ca incercarea unei analize fundamentale doar pe baza informatiilor luate de pe net este aproape cu totul sortita esecului (pt ca informatiile in mare parte sunt fumate inainte ori chiar in timpul eliberarii stirilor ceea ce implica trading news), nu ma pot abtine sa nu consult in fiecare zi stirile importante. N-ar fi nimic rau in asta, daca nu mi-ar altera increderea in analiza tehnica pe care am tendinta sa o abandonez in fata celei fundamentale (care inseamna aproape gambling, la nivelul nostru de acces al stirilor), desi in repetate randuri am vazut ca tehnicul "tine" chiar si cand fundamentalul spune cu totul altceva.

PS: spre exemplu acum umbla zvonul ca s-ar umbla la disccount rate in US la noapte sau maine, lucru care ma face teribil de vulnerabil in perceptia pietei.

Link spre comentariu

Si mai am o mare problema: desi am vazut ca incercarea unei analize fundamentale doar pe baza informatiilor luate de pe net este aproape cu totul sortita esecului (pt ca informatiile in mare parte sunt fumate inainte ori chiar in timpul eliberarii stirilor ceea ce implica trading news), nu ma pot abtine sa nu consult in fiecare zi stirile importante. N-ar fi nimic rau in asta, daca nu mi-ar altera increderea in analiza tehnica pe care am tendinta sa o abandonez in fata celei fundamentale (care inseamna aproape gambling, la nivelul nostru de acces al stirilor), desi in repetate randuri am vazut ca tehnicul "tine" chiar si cand fundamentalul spune cu totul altceva.

PS: spre exemplu acum umbla zvonul ca s-ar umbla la disccount rate in US la noapte sau maine, lucru care ma face teribil de vulnerabil in perceptia pietei.

Nu stiu, probabil te simti vulnerabil fiindca nu ai cunostiinte solide pe care sa te bazezi. Cunostiintele odata sedimentate, acolo raman. Nu mai trebuie sa existe neincredere din acel moment.

Cat despre analiza fundamantala, eu zic sa nu aloci prea mult timp acestei chestiuni, intelegerea lor si interpretarea lor in raport cu analiza tehnica o sa vina mult mai tarziu, daca va veni totusi.

Bafta

Link spre comentariu

EUR/USD, daily:

post-2510-126898973393_thumb.png

Pretul a spart linia de trend, intr-un final, confirmand divergenta bearish hidden ce se formase pe acele doua varfuri, avem si posibila finalizare a corectiei, la aproximativ 61.8 retrace din toata caderea de la 1.4025.

Spor(t) la pips.

Link spre comentariu

GBP/USD, 30m, pozitie inchisa.

Pozitiei i-am pus trailing stop pentru a se asigura cand ajunge la 1.5214, ea trebuia sa fie inchisa partial dar a trebuit sa plec si am lasat-o asa. Ce frumos a atins lira tp3, uluitor.

post-2510-126898264035_thumb.png

Bafta.

Link spre comentariu

USD/CHF, 4h:

post-2510-126897665448_thumb.png

dar avem o situatia total diferita, pe 1h

post-2510-126897692157_thumb.png

Vom tranzactiona fiecare setup in parte, independent unul de celalalt.

Am inchis shortul de la usd/chf la +1, am considerat ca este prudent, deoarece vazusem ca am trasat gresit suportul, punandu-l mai jos. Pretul se afla deja la suport cand am intrat in tranzactie.

In acest mod ar fi fost corect trasat S1, conform imaginii:

post-2510-126898341525_thumb.png

Atentie! Este important ca, atunci cand gresesti, sa recunosti asta si sa remediezi!

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.