Sari la conținut
Postat

Am deschis acest thread la rugamintea lui Vaxx

Eu folosesc de la Bill Williams Fractali, Aligator si tipul de semnal Balance Line Trades si am sa incerc sa postez grafice cu explicatii cu ce am preluat de la Bill Williams pentru cei interesati.

Alpari Academy - Bill William’s Chaos Theory - Overview - Alpari (UK)

Alpari Academy - Bill William’s Chaos Theory - Alligator and Gator - Alpari (UK)

Alpari Academy - Bill William’s Chaos Theory - Fractals - Alpari (UK)

Alpari Academy - Bill William’s Chaos Theory - Balance Line Trades - Alpari (UK)

Pentru toate 3 am pus linkuri de pe siteul Alpari UK unde sunt descrise pe scurt ideile de baza. Eu am citit toate cartile lui Williams si am preluat ce am considerat ca mi se potriveste. Imi place foarte mult sa lucrez cu pending orders.

In loc de Awsome Oscilator folosit de Williams eu am ramas la clasicul MACD de care nu ma pot lipsi. La fel nu am putut renunta nici la Stochastic care il folosesc pentru orientare. Amandoi indicatorii ii vizualizez ca niste proiectii ale valurilor pietii in "alta dimensiune" mai precis dimensiunea indicatorului. Am sa incerc sa devin cat mai explicit pe parcursul postarilor.

Obisnuiesc sa corelez valurile de pe diferite tf-uri intr-o viziune "fractala", a nu se confunda cu fractalul ca si indicator.

Fractalul in realitate este altceva: Fractal - Wikipedia, the free encyclopedia

Spre exemplu ce pe un time-frame arata a fi o corectie pe un trend ascendent, pe un tf inferior arata ca un trend descendent care curand se va termina. Astfel daca vreau sa intru cu trendul de pe tf-ul superior pe urmatorul impuls ascendent, urmaresc inversarea trendului descendent de tf inferior. Corelarea cu indicatorii poate aparea in felul urmator: Corectia de pe un tf superior coincide cu un val Stochastic de la OverBought la OverSold iar pe un time frame inferior cu un val macd descendent.

Editat de sian

• Răspunsuri 136
  • Citiri 32,8k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Most Popular Posts

• Salutare tutror. Desi urmăresc forumul de ceva timp, am făcut cateva pauze de FOREX, dar cum nu am putut sta departe de grafice, am revenit. M-am jucat cu câteva conturi demo pe care nu le-am făcut pr

Imagini postate

Featured Replies

Postat
  • Autor

Dupa ce principiu ai inchis pozitia?

Editat de Cityzen

Postat

N-am fost la PC nici când s-a deschis şi nici când s-a închis. Am pus un TP după ureche, cam 11-12 pipşi. Am avut noroc să îi încasez, aşa că nu sunt deloc entuziasmat. Trebuie să îmi fac nişte reguli pentru TP/SL, mai trebuie să mă documntez în privinţa asta.

Postat
  • Autor

Pentru inceput poti sa setezi tp-ul de marimea stop lossului sau dublu, sau poti sa nu folosesti deloc tp, in schimb sa mergi cu trailing stop lasand astfel pozitia sa mearga cat mai mult posibil.

Postat

Avem aici o ecuaţie cu două necunoscute. TP=2*SL. Problema mea este că nu ştiu încă după ce reguli să setez vreuna din cele două. Dar trailing stop n-ar fi rău, trebuie să îl iau în calcul.

Postat
  • Autor

Pai stop loss-ul il poti pune la primul fractal din directia opusa sau chiar la al doilea. Cam asta ar fi abordarea standard. (Bill Williams zice mai mult de al doilea)

Pentru trailing stop uita-te la alea 3 exemple din poza care am pus-o mai sus. Imagineaza-ti un trailing stop dupa una din liniile aligatorului. Eu uneori pun trailing stop dupa minimele lumanarilor daca este impuls clar.

Editat de Cityzen

Postat

Când zici ”primul fractal în direcția opusă” (atât pentru SL cât și pentru semnal de intrare) te referi ca acel fractal precedent să fie valid (în raport cu dinșii aligatorului) sau nu contează asta?

Postat

De dimineaţă am avut situaţia din imagine pe EURUSD 1H: un fractal buy valid şi un stochastic 12. Mai mult, preţul e aproape de banda Bollinger inferioară, aşa că mă aştept la un bounce-back care, după mine, este mai probabil decât o străpungere. Aligatorul nu s-a trezit încă, dar probabil o va face până preţul va ajunge la 1.2752. Aşa că am plasat un buy stop la 1.2752, SL 1.27070 (nivelul fractalului precedent, după cum am învăţat ieri) şi TP 1.27910. Dacă totul merge bine, îi pun şi un trailing stop pe parcurs. Momentan aşteptăm.

Later edit: Fractal sell la 1.2679, în concordanţă cu trendul general şi cu AO. Aşa că o să ignor stachastic şi mai pun un sell stop la 1.2679. Exact reţeta de ieri: un buy stop şi un sell stop, aşteptând să vedem care va fi confirmat de trend şi activat, dacă e cazul.

post-2735-082314400 1284011521_thumb.jpg

Editat de amiralul

Postat
  • Autor

Când zici ”primul fractal în direcția opusă” (atât pentru SL cât și pentru semnal de intrare) te referi ca acel fractal precedent să fie valid (în raport cu dinșii aligatorului) sau nu contează asta?

Primul fractal in drectia opusa: pai daca ti s-a activat un ordint intr-o directie...te uiti in urma si vezi care e primul fractal in directie opusa...

Pentru SL fractalul nu trebuie sa fie valid.

Ti-am exemplificat si la pozitia care o ai... post-2415-073671700 1284015200_thumb.gif

Referitor la aceasta pozitie, aligatorul deja se trezeste, poti acum sa muti sl-ul in spatele liniei albastre.

Editat de Cityzen

Postat

O mică observaţie pentru mine:

Activează tot timpul Shift end of the chart from right border. Aligatorul era treaz, dar eu nu îl vedeam şi îmi ziceam "fir-ar să fie, au lag cam mare indicatorii ăştia".

Am înţeles acum ideea cu fractalul în direcţie opusă, m-am complicat eu degeaba, lucrurile fiind destul de simple.

Este şi un suport pe la 1.268, dacă îl străpunge probabil va aluneca destul de mult în jos. Va fi un trade interesant.

Editat de amiralul

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

Navigare recentă 0

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.