Nesortate
Discutii care nu au fost organizate
118 subiecte în acest forum
-
Salut...... de mult incerc si eu sa ma ocup de forex, da' intai am cautat sa ma documentez. Toate bune si frumoase pana cand vine momentul adevarului....PRIMA ZI DE TRADE... Deschid un cont pe www.northfinance.com .... downloadez Meta Trader (MT) si ma apuc de treaba..... mi-am deschis un cont si spor la munca.... acu'......ma uitam ca la masini straine ca nu stiam ce-s cu atatea grafice .. da' in fine.....m-am prins cum cumpar, cum vand, cum pun SL, TP......si ma apuc frumos de TRADE (un cuvant pe care si acum il mai analizez). MAREA GRESEALA PE CARE AM FACUT-O (si va rog sa luati aminte) AM SUBESTIMAT BURSA .... ce inseamna ca am subestimat bursa?? pai....mergeam …
-
- 10 răspunsuri
- 7k citiri
-
-
multumiri tuturor cara fac ca acest forum sa existe am fost un privitor al discutiilor de aici . am probleme cu mt4.am mai lucrat acum ceva timp cu el (acum8,9 luni) o scurta perioada de timp apoi renuntind.acum am vrut sa mi deschid iar cont la mai multi brokeri si la fiecare dupa ce dau drumul la mt4 apare virusat zic eu adica literele nu mai pot fi citite fiind haotic puse.a mai avut cineva aceasta problema?in program files imi ramine si nu pot sa-l sterg meta trader data center . imi spune ca este folosit de alt program etc cind dau delete. am avg antivirus la zii care nu simte nimic.dati-mi o idee ca altfel trabuie sa-l reformatez…
-
- 5 răspunsuri
- 4,7k citiri
-
-
Desi nu tranzactionez intotdeauna pe stiri (depinde de importanta stirilor ) totusi nu pot sa nu ma informez de ce se intampa in piata deoarece analiza fundamentala este complementara analizei tehnice alaturi de alte elemente care tin de personalitatea fiecarui participant in aceasta ecuatie care se numeste Forex. Agreez informatia mai putin prelucrata deoarece prea multe filtre distorsioneaza mesajul initial. Mi-ar place sa pot urmari stirile online pe www.bloomberg.com dar este to expensive (aproximativ 1500$/month) sau pe www.reuters.com (de asemenea un serviciu care nu-i free). Un serviciu oarecum accesibil de tip NTKN ar fi: www.needtoknownews.com ( numai 150$/…
-
- 3 răspunsuri
- 4,4k citiri
-
-
Strategia de tranzactionare Timeframe, de la m 30 in sus. Indicatori folositi: * Price channel * price channel stop * lumanarile Heiken Ashi - se gasesc by default in Metatrader - doar cu alte culori (eu am setat rosu pentru lumanarile in scadere si albastru pentru cele crescatoare), * TriggerLinesAlert Atasez toti indicatorii in arhiva (inclusiv Heiken Ashi) + un template. FM.zip Cum functioneaza: Price_channel + lumanrile HA alcatuiesc combinatia care genereaza semnalul de intrare. price channel stop - il folosesc pentru fixarea SL de protectie (daca pretul merge in directia anticipata, cu ajutorul lui, stabilesc noile nivele pentru SL, in asa…
-
- 22 răspunsuri
- 14,2k citiri
-
-
Are cineva o strategie pentru platoforma de pe forex.com ? am incercat si eu metatrader dar nu mi s-a parut cine stie ce + ca acolo nu arata cotatiile la fel fata de forex.com si in general n-am stiut ce sa fac din cauza multitudinii de indicatori care sunt pusi la dispozitia utilizatorului astept raspuns ms !
-
-
- 3 răspunsuri
- 3,8k citiri
-
-
Postez aici un indicator pe care il il in forma deja compilata.Atasez si un screen de pe platforma. Din pacate nu am nici cea mai mica explicatie despre acest indicator. Cei interesati il pot incerca si eventual daca deduc ce anume reprezinta fiecare linie as fi bucuros sa imparta informatia si cu ceilalti. Multumesc.
-
- 2 răspunsuri
- 3,9k citiri
-
-
Care sunt domeniile şi materialele voastre de studiu pentru forex? Mai, exact, pentru fiecare domeniu, ce cărţi, articole, forumuri sau cursuri citiţi pentru a vă îmbunătăţii performanţele? Mi-ar plăcea ca pe acest topic să facem un mic review fiecărei cărţi citite; să detaliem puţin ce e interesant, ce am învăţat, per total, să răspundem la întrebarea: cu ce ne-a îmbunătăţit tradingul cartea respectivă? De asemenea, în cazul în care ştiţi sau aţi frecventat cursuri, daţi câteva detalii, spuneţi dacă merită, etc.
-
- 0 răspunsuri
- 3,5k citiri
-
-
Mai exact, care este, în medie, profitul (în procente) pe lună şi/sau an, al unui cont pe FOREX? Desigur, în condiţiile în care se presupune că traderul este de nivel mediu spre avansat.
-
- 15 răspunsuri
- 7,7k citiri
-
-
Un ghid despre backtesting in MT4. Va recomand sa cititi cartea "Trade your way to financial freedom" - Van K Tharp. Veti gasi acolo o descriere a etapelor de formare a unui sistem - Chapter 4 - Steps to Develop a Sistem. Succes!
-
- 2 răspunsuri
- 3,7k citiri
-
-
Am implinit o luna de cand am inceput sa studiez aceasta jucarie minunata. Mi-am spus ca daca vreau sa construiesc ceva pe termen lung, care sa reziste trecerii timpului, e bine sa construiesc pe o temelie solida. Asa ca am inceput cu babypips.com si incrediblecharts.com . In paralel citeam si articole de pe investopedia si fxstreet. Am citit si doua tutoriale (unul dinte ele e aici pe forum pe undeva) si mi-am facut conturi pe moneytec, elitetrader, MMG, Forex TSD si StrategyBuilderFX unde am citit articole din sectiunea "Beginers". De asemenea mi-am deschis un cont demo la Oanda. De o luna incoace minim 3 ore/zi le petrec citind materiale din sursele prezenta…
-
- 4 răspunsuri
- 5k citiri
-
-
Citind despre Elliot Wave Theory am dat peste un documentar foarte interesant, History's Hidden Engine. M-a surprins foarte mult complexitatea lui, pana unde a indraznit sa se duca si conexiunile dintre domenii care aparent nu au nicio legatura intre ele. O intreaga stiinta intitulata socionomics s-a dezvoltat pe baza teoriei lui Elliot. Sunt curios ce parere au despre acest documentar cei ce au citit cartile lui Nicolas Nassim Taleb, eu nu am ajuns pana acolo insa o voi face cu siguranta. Click aici pentru a viziona filmul Pun mai jos un interviu cu producatorul acestui documentar, David Edmond Moore Q: What inspired you to create a documentary on …
-
- 0 răspunsuri
- 3k citiri
-
-
Hi folks. Many of you don't know, but I used to be involved in training people in various things (not trading) and I thought I might share with you the journey that you take when beginning anything new. also if I show you my kind of writing style you might just buy my beginners forex book This cycle is as true for trading as it is for learning to drive a car and consists of five components. I'm going to take you through each stage so you can recognise exactly where you are in your trading journey. Step One: Unconscious Incompetence. This is the first step you take when starting to look into trading. you know that its a good way of making money cos you've h…
-
- 1 răspuns
- 3,5k citiri
-
-
Fata Moragana scria pe alt thread: "mi-am propus un tel de-a dreptul ambitios: sa "incheg" o comunitate forex romaneasca". Cred ca un pas important si destul de usor de realizat ar fi sa organizam niste intalniri lunare, trimestriale, in functie de posibilitatile fiecaruia. Asa cred ca ar fi mult mai usor, ne-am cunoaste mai bine si am impartasi idei. Nu stiu daca blogurile au avut rezultatul scontat (aici poate ne spun cei 2 realizatori care a fost traficul), insa realizarea unui site despre forex cu forum, asa cum s-a spus pe alt thread ma face sa cred ca telul de mai sus este pe ultimul tur de pista. Intalnirea probabil ar marca intrarea pe linie dreapta. Ce …
-
- 3 răspunsuri
- 4,3k citiri
-
-
Din discuţiile avute cu foarte mulţi traderi începători (şi nu numai începători am constatat că există o mulţime de nelămuriri şi confuzii legate de modul în care se calculează profitul unei tranzacţii, valoarea unui pip, mărimea cu care trebuie deschisă o poziţie în funcţie de riscul asumat etc. Am ataşat un fişier Excel care sper să vă ajute. Are explicaţii şi un mic calculator. P.S. Era o mică eroare la fişier, vă rog downloadaţi din nou. Position size.xls
-
- 6 răspunsuri
- 5,7k citiri
-
-
amgasit un sait foarte interesant despre Japanese Candlestick http://www.forexpips.info/a3.htm poate o sa va fie util.
-
- 1 răspuns
- 3k citiri
-
-
Fiind mai patriot m-am intrebat daca exista si romani de succes in acest domeniu. Din ce am apucat sa citesc pana acum despre forex am dat peste 2 nume care suna mioritic: Cornelius Luca, economist la GFT si Robert Balan, Head of Financial Markets Strategy at Saxo Bank Ambii au niste studii foarte bine privite pe piata (nu am apucat sa le citesc) Robert Balan, Head of Financial Markets Strategy at Saxo Bank "Mr. Balan is Head of Financial Markets Strategy at Saxo Bank A/S. Mr. Balan is viewed as one of the financial sector's most-respected advisors in the area of technical analysis of financial markets. He earned his reputation as head of technical analysi…
-
- 11 răspunsuri
- 19,3k citiri
-
-
O zi buna tuturor! Cum acesta e primul meu post aici ar fi frumos sa ma prezint: ma numesc Dragos, am 22 de ani, lucrez in domeniul bancar (entry level) iar de forex am auzit mai de mult insa pot sa zic ca maine am o saptamana de cand m-am apucat sa vad cu ce se mananca. Am descoperit pe acest site informatii extrem de pretioase, la obiect, foarte bine structurate si oameni valorosi care stiu ce vorbesc. Am observat ca vara asta se poarta blogurile iar in lumea forex un blog este un izvor foarte bun de cunostinte, sau cel putin asa am observat din "aprofundatele" mele studii de o saptamana. Traderii experimentati au bloguri unde pun informatii, sfaturi, opinii, e…
-
- 13 răspunsuri
- 11,1k citiri
-
-
Salut.Sunt de vreo 2 luni pe Markeiva.Dar recunosc ca n-am fost atat de pasionat ca unii dintre membrii forumului carora le-am cititi posturile. Intrebarea mea este daca exista vreo platforma sau vreun program pe care sa poti face un soi de algoritm cu ordine de intrare si iesire in functie de evolutia unor pozitii deschise anterior, mai precis in functie de numarul de pipsi sau profitul total inregistrat. Mentionez ca nu am lucrat decat cu Marketiva.De pe forum am auzit despre Metatrader4 (?) insa am inteles ca nu e ce caut eu. Eu cred ca s-ar putea castiga pipsi mult mai usor daca am putea face "programare" cu ordinele de intrare si iesire.Am chiar un algor…
-
- 13 răspunsuri
- 8,5k citiri
-
-
De cand am deschis noul cont (live) am facut 10 tranzactii. In afara de una, care s-a dus glont direct in SL, toate celelate au fost intrari bune, pe care le-am inchis in profit, cu TS, chiar daca unele dintre ele la doar cativa pipsi, putin peste breakeven. Nu sunt de loc multumit de tranzactiile mele. Sigur, e mai bine decat sa fi pierdut, dar am inchis tranzactii bune, cu potential, la +7 (a lovit trailling stop si dupa aia si-a reluat cursul si a crescut chiar si 400 de pipsi). Avand in vedere ca, initial, SL era, in functie de tranzactie undeva intre -50 si -100, asta inseamna ca am riscat 50-100 pipsi si am facut +7, +10, dupa caz. Daca piata s-ar fi miscat in dire…
-
- 6 răspunsuri
- 5,5k citiri
-
-
Am dat o tura azi pe la citeva banci de pe la noi sa intreb de sanatate si de wire transfer. Iata ce am descoperit (sau ce au inteles angajatii bancilor din ce i-am intrebat). In primul si in primul rind trebuie cont in $ la banca de la care se face transferul. BancPost Comisionul este de 10 euro + 0.15% din suma. Total pentru transfer de 500$ = ~513$. Destul de avantajos, daca n-ar trebui... Declaratie pe proprie raspundere cum ca de ce transferi banu', contract cu firma la care transferi+BI. ING Bank Din cite mi-a zis domnisoara, alimentarile si retragerile din conturile in valuta se fac de la una din cele 2 filiale : Kiseleff sau Opera. Operatiunil…
-
- 7 răspunsuri
- 8,4k citiri
-
-
Am gasit linkul asta in "Strategii". Este un seminar web foarte interesant. Mai spre sfarsit, descrie strategia numita box play: Stabiliti suportul si rezstenta pentru o pereche, pentru un time frame pe care il alegi. Intre ele ai box-ul. Plasati ordine in asteptare, Stop Orders deasupra si dedesubtul box-ului. Strategia se bazeaza pe observatia ca, de obicei, spagerea unui suport sau a unei rezistente este urmata de o miscare puternica in directia respectiva, daca este sparta rezistenta, pretul va creste, daca este spart suportul, pretul va scadea... si de obicei, miscarea e cel putin cat valoarea boxului trasat. Dupa ce ati trasat boxul, puneti ordine in astepta…
-
- 6 răspunsuri
- 5,6k citiri
-
-
De aproximativ 3 saptamani am inceput sa tranzactionez pe Forex. Folosesc Marketiva ca broker si MetaTrader pentru grafice. Am citit cateva articole introductive (cele de pe babypips - mi s-au parut excelent scrise) si de asemenea am citit ce s-a scris pe aceasta sectiune a forumului (tin sa multumesc Fetei Morgana - mi s-au parut foarte utile informatiile oferite de ea). Acum sunt in faza in care incerc sa-mi formez un sistem, insa, tot incercand sa ma ghidez dupa un indicator sau altul, am devenit putin confuz. Nu stiu ce indicator sa aleg in detrimentul caruia, sau ce seturi de indicatori sa folosesc si ma gandeam ca as putea gasi putin ajutor aici. Pentru a nu fi u…
-
- 1 răspuns
- 3,8k citiri
-
-
Buna!!! ma numesc Cipri ,am o experienta notabila pe piata forex si pe alte piete emergente.O luam incet sa nu apar dupaceea ca fiind oligofren afirmatie facuta de cine stie ce rapper sau rocker care vede in cercei ,tatuaje cea mai buna metoda de a face bani reali sau visati. Piata futures din Romania In Romania ,contractele futures sau ,,la termen,, au fost intemeiate in 1997 daca nu ma insel pe data de 11iulie,intiativa lansarii acestui tip de contracte ,si mai tarziu,in 1998,a optiunilor pe contracte futures ,a aprtinut BMFMS din Sibiu ,institutie cu capital privat.Un rol deosebit in crearea pietii instrumentelor financiare de…
-
- 10 răspunsuri
- 6,2k citiri
-
-
Cat efort ai depus ca sa inveti un joc... unul, care ti-a pacut tie, Splinter Cell, NFS, care vrei tu? Ai gasit documentatie in romana la toate jocurile pe care le-ai jucat? Eu cred ca nu. Da' pentru jocuri a meritat, nu? Forexul e ca un joc de poker: cei care pierd ii platesc pe cei care castiga. Sau, cum zicea cineva pe chatul de la Marketiva: zece pierd si unul isi ia Ferarri. Ce castig daca te invat? Ce castiga oricine daca te invata? Era o replica prin threadul cu infiintarea firmei unde Andu spunea ca si el a invatat multe cautand raspunsuri pentru noi. Aici e clenciul: invat si eu daca explic ceva care presupune analiza... exista deja o rasplata. Dar sa…
-
- 3 răspunsuri
- 4,2k citiri
-
-
Mi-am deschis de curand un cont pe Marketiva. Fata de alte platforme de tranzactionare, cea de la Marketiva ofera in plus si chat. Urmaresc deseori discutiile de acolo, chiar daca nu particip. Mi-a atras atentia o discutie intre intre doua "tabere". Cativa useri, printre care nicugh - care a ajuns si in top la concursul Marketiva - si fata.morgana pledau pentru tranzactii mai rare, dar cu target mare. Ceilalti, mai multi, erau pentru tranzactii dese cu target mai mic, fiind de parere ca mai usor faci 10-20 de pipsi decat 100. Cel mai infocat aparator al "profiturilor mici si dese", nu-i dau username-ul, era un tip care spunea ca el nu poate sa stea fara sa tranzactio…
-
- 9 răspunsuri
- 6,1k citiri
-
-
Vad pe multe forumuri discutii despre asta dar nimeni nu se oboseste sa faca un tutorial. Sunt multe informatii dar lipsesc cele de baza cum ar fi cum citesti un grafic, cum sa-ncepi, etc...as fi indatorat daca unii din cei cu experienta ar incerca asa ceva.
-
- 26 răspunsuri
- 17k citiri
-
-
Hai sa vedem ce platforma ar fi cel mai bine de folosit, cu avantaje si dezavantaje. Pe mine de exemplu ma atrage forex.com pt. ca pot sa alimentez contul direct de pe cardul de debit (VISA) zic ei. Partea proasta e ca nu imi place Java deloc. Voi ce folositi?
-
- 1 răspuns
- 3,7k citiri
-
-
Am in Favorites, link-ul direct catre un post, pus de Lazypawn pe Softpedia din care citez: Creierul nostru este încă prea aproape de cel reptilian pentru a face abstracţie de emoţii, care reuşesc de multe ori să întunece complet raţiunea. Te asigur că, cel puţin la început, nu vei reacţiona la fel dacă acel pip care tocmai a mers în direcţia opusă poziţiei tale înseamnă 10 cenţi sau 1 dolar sau 10 dolari pierdere. În clipa în care simţi mişcarea respectivă ca o "durere" eşti tentat să faci prostii pe care nu le-ai face niciodată pe un cont demo sau cu bani puţini. Exemple: să laşi poziţia să meargă în continuare în defavoarea ta, sperând că se întoarce cândva (no sto…
-
- 12 răspunsuri
- 6,3k citiri
-
-
-
Salut, M-am aruncat un pic la niste MQL4 incipient si prima chestie care a iesit a fost un indicator pt pivot/suport/rezistente. Daca vrea cineva sa arunce un ochi pe el si sa bage niste feedback, puteti gasi mai multe informatii aici: forex[/acronym]"]http://www.wildfinger.com/forex
-
- 4 răspunsuri
- 5,2k citiri
-
-
-
Din multitudinea de indicatori pentru Metatrader, care se pot gasi pe net, mi-au placut acestia: Price Channel.rar PriceChannel_Stop_v1.rar
-
- 6 răspunsuri
- 4,5k citiri
-
-
Va salut! As dori sa stiu si eu cum se pot trimite bani catre Forex, prin ce banci si care sunt pasii ce trebuie facuti! Thx:rolleyes:
-
- 10 răspunsuri
- 6,9k citiri
-
-
Are cineva idee cum se poate deschide o platforma de tranzactionare pentru FOREX? De asemenea, ma intereseaza daca existe firme romanesti care au platforme proprii...
-
- 1 răspuns
- 4,6k citiri
-
-
MIC DICTIONAR FOREX Account - Record of all transactions. Account Balance - Same as balance. Agent - An individual employed to act on behalf of another (the principal). Aggregate Demand - The sum of government spending, personal consumption expenditures, and business expenditures. All or None - A limit price order that instructs the broker to fill the whole order at the stated price or not at all. Appreciation - A currency is said to appreciate when price rises in response to market demand; an increase in the value of an asset. Arbitrage - Taking advantage of countervailing prices in different markets by the purc…
-
- 1 răspuns
- 3,2k citiri
-
-
Informaţiile despre forex sunt atât de multe (peste 8 miloane de rezultate la căutarea cu Google), încât o listă cu cele mai utile linkuri este mai mult decât necesară. forex[/acronym]-basics.htm"]http://www.goforex.net/forex-basics.htm - forex basics. forex[/acronym]"]http://www.realtimeforex.com/rtf/education...-tutorial.forex - un tutorial bun pentru început. forex[/acronym]-books-download.html"]http://www.forex2u.com/forex-books-download.html - pentru cărţi. forex[/acronym].com/en/"]http://www.easy-forex.com/en/ - eu îl folosesc pentru ceasuri. http://www.ny.frb.org/education/addpub/usfxm?? - All about foreign exchange market in The Unites States – by…
-
- 20 răspunsuri
- 13,4k citiri
-
-
Dacă forexul ar avea nevoie de un slogan electoral, atunci acela ar fi: "Cheia e la tine!" Sau, şi mai bine, cheile, pentru că sunt mai multe. Iar una dintre cele mai importante, dacă nu cea mai importantă, este managementul riscului. Este o regulă care nu are excepţii: nimeni nu poate avea mereu dreptate în forex. Toţi suntem expuşi la pierderi, mai mari sau mai mici. Cu cât mai mici, cu atât mai bine! Dar cum facem ca aceste pierderi să fie neimportante? Care este metoda cea mai bună de protejare a capitalului? Voi ce metodă folosiţi?
-
- 5 răspunsuri
- 5k citiri
-
-
Are cineva idee cum se impoziteaza veniturile rezultate din FOREX? Este la fel ca in cazul veniturilor provenite din actiuni?
-
- 9 răspunsuri
- 8,4k citiri
-