Sari la conținut

theSeer

Traders
  • Număr mesaje

    120
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    9

Postări postat de theSeer

  1.  https://www.mql5.com/en/job

    eabuilder, despre ce "proiecte" destule de mt4 vorbesti ? Pe site-ul metaquote, la freelance, sunt numai balarii, site rusesc cu freelanceri rusi care mai mult "vand" (le baga pe gat necunoscatorilor solutii carpite de pe net in urma unor "asa cum am discutat in privat"), cu nimic original din ceea ce un "proiect" ar trebui sa aiba, multi plangandu-se ca nu mai pot scapa de batutul la cap al rusilor cu tot felul de balarii pe care rusii le-au strans de pe net si pe care vor sa le bage pe gat necunoscatorilor pe bani tot mai multi.

  2. Daca-i suni totusi, sa nu le spui ca ai vre-o nemultumire legata de ei. Banii ce i-ai retras (in stadiu de procesare) sunt strict legati de o necesitate financiara de moment, nicidecum de vre-o nemultumire la adresa lor.

     

    Nemultumiri doar pe forum, adresate lor inseamna automat suspendarea contului daca le spui ca te vei manifesta in mod public negativ la adresa lor.

     

    Si daca intr-adevar esti bun, cauta sa dai ponturi (ca tipster), vei castiga un comision fix garantat multiplicat cu numarul celor care vor apela la ponturile tale pe baza de abonament.

  3. Trebuie sa-i suni fara sa iti fi spus in prealabil ce vor de la tine ? Sa te sune ei, asa e firesc.

     

    Raspunde-le mai bine la mail-ul ala ca stii care sunt si iti asumi riscurile pentru pariurile pe care le faci. Si ca le stai la dispozitie pentru alte nelamuriri. Si cu asta basta. In paralel, nu intarzia sa faci prima retragere.

    • Upvote 1
  4. Daca astia sunt : http://en.wikipedia.org/wiki/InterTrader, atunci eject scrie pe fruntea ta.

     

    Nu mai sta pe ganduri, efectueaza prima retragere si vei vedea tot esafodajul. Banii din cont ti vei vedea pe toti, asa ca ne vei povesti tu cum vor decurge ostilitatile.

     

    Oricum, sa nu raspunzi la mailuri altele decat eventuale cereri privind retragerile pe care le vei face si asta doar daca privesc formalitati de retragere, nicidecum povesti din astea de "sunt intr-adevar constient de riscuri..".

     

    Sa auzim de bine...

    • Upvote 1
  5. stii proverbul: prosti se nasc in fiecare zi, totul e sa ii gasesti. voi va duceti singuri.  :D

    Cum e vorba populara, "se duce si(n)gur ca mielul la taiere".

     

    Intr-o Romanie in care angajarile se fac pe baza de "PCR" (Pile-Cunostinte-Relatii), cum poate teletrade sa angajeze pe baza de "competente" ? Aici e o "inselatorie" pozitiva, de'asta mai sunt inca pe piata...

  6. N-am incercat FxOpen. La Oanda, daca spread-ul este de 15-20 pips si dupa stire, adio orice profit.

    Pentru stiri as alege doar un broker cu spread fix, as avea SL si TP setat de la inceput, as inchide automat la SL ca protectie impotriva saltului peste SL. In felul asta stiu cat risc si cat pot castiga, altfel nu ma intereseaza.

  7. M-am uitat la NFP pe ultimele 12 luni. Da, punctele s-au injumatatit in ultimele 4 luni. Si vorbesc intra-day, nu pe termen scurt, ca in cazul citat.

    Totusi caderea la 1.354 nu se datoreaza NFP-ului, despre care viitor NFP se spune de pe acum ca va fi iar in scadere semnificativa fata de cel recent anuntat.

     

    Apropo de tranzactionarea pe stiri, ti/vi s-a intamplat sa-ti/va sara pretul peste pretul ordinului pending fara sa-l deschida, daca pretul a luat deja viteza ? (Eu nu lucrez cu pendinguri (momentan nu tranzactionez stiri); daca as da ordin pe stire l-as da cu 1-2 minute mai devreme, cand piata e calma.)

  8. O parere ? Vorba lu' nenea Iancu : curata manipulare a cursului ! Si ieri si azi, de la deschiderea Londrei,  se tine apasata pedala devalorizarii EUR, circulatia e oprita, trece coloana oficiala...

     

    Intrebare intrebatoare : daca se apuca si americanii in acelasi timp sa-si devalorizeze USD, ce curs vom avea oare la EURUSD ??? Nu cred ca 1:1 e raspunsul corect, ci 0:0 !!!

  9. De obicei, NFP muta EURUSD cu circa 80 de pipsi, IN GENERAL IN AMBELE SENSURI, adica lumanarea la 1 ora o sa aiba  140   de pipsi sau mai mult.

     

    Eu estimez ca NFP va iesi ceva in jur de 195 - 200k, consensul este 214k, iar eu ma pregatesc sa shortez EURUSD de la 1.367, cu tp 3610. Daca nu iese, nu este nici o problema, nu am sa plang. 

     

    NFP-ul pe ultimele 12 luni, miscare HILO Daily :

    Date Daily

    05-02-2014 (Apr) 69.7 pips

    04-04-2014 (Mar) 58.5 pips

    03-07-2014 (Feb) 63.8 pips

    02-07-2014 (Jan) 91.7 pips

    01-10-2014 (Dec) 138.4 pips

    12-06-2013 (Nov) 186.9 pips

    11-08-2013 (Oct) 120.1 pips

    10-22-2013 (Sep) 129.7 pips

    09-06-2013 (Aug) 84.8 pips

    08-02-2013 (Jul) 111.4 pips

    07-05-2013 (Jun) 110.5 pips

    06-07-2013 (May) 94.6 pips

     

    Iar azi, momentan, miscarea HILO Daily este 43.9 pips.

  10. Merci pt explicatii. Abia am inceput si eu sa-i citesc pe analisti si de felul meu sunt genul care vrea sa inteleaga mecanismele din piata, altele decat cele cunoscute de manipulare a pretului.

     

    Da, intelegerea evenimentului anuntarii ratei dobanzii de ECB simultan cu alte masuri, e o intreaga poliloghie. Si daca ne gandim ca asta se repeta cu o frecventa lunara, ne gandim si ca merita resursele alocate pentru a intelege fenomenul.

     

    Fiind intr-un stadiu incipient de intelegere a acestui eveniment, ii las pe cei mai cunoscatori ca mine sa-si exprime gandurile privitoare la acest eveniment, ganduri care sunt mai sedimentate decat ale mele, asa ca valim1975 iti poti continua expunerea si poate nu vom ajunge la concluzia ca unii analisti spun ca pretul o ia in sus cu 100 pips in timp ce altii spun ca pretul o ia in jos cu 100 pips ... si rand pe rand acestia fac rocada intre ei.

  11. Am mai postat acum cateva luni legat chiar de acel test, pe care l-am dat de doua ori, si l-am picat, dupa ce am facut cursul (pentru care am platit 400 lei, in Bucuresti).

    Cu 400 de lei iti deschideai frumos cont real la Oanda si invatai sa tranzactionezi cu adevarat (pe MT4 tranzactia minima de 0.01 loturi inseamna 1.000 USD tranzactionati, pe fxTrade poti tranzactiona de la minim 1 USD - chiar asa, cumperi/vinzi doar 1 USD).

     

    Ca sa pierzi acel 1 USD, pretul trebuie sa varieze in directia gresita 1000*100 = 100.000 pipeti, ceva de genul EUR/USD de la 1.37000 sa ajunga la 2.37000 sau la 0.37000, cam la Sfantul Asteapta. Practic, inchizi tranzactia cand te plictisesti si pierzi/castigi cel mult cativa centi la afacere.

     

    Si uite cum, cu doar cei 400 de lei pe care i-ai aruncat pe geam, tranzactionai luni, sau chiar ani de zile, aveai o istorie a tranzactiilor, pe plus si pe minus, trageai concluzii, si o luai de la capat cu o strategie mai buna, iar si iar, si totul cu acei 400 de lei initiali.

    • Upvote 1
  12. @tim_isoara

     

    ....pe mine ma sperie mult mai mult un 30% dintr-un trade intr-o zi obisnuita fara volatilitate fata de un 30% intr-o zi din oct 2008 cand din cauza volatilitatii extreme ti-a sarit pretul peste SL. Prima situatie e total sub controlul tau si se poate repeta oricand, spre deosebire de a doua situatie.

    A doua situatie care era generalizata in anul 2008, NU mai exista in anul de gratie 2014.

    In 2014 NU se mai sare peste SL. ACUM brokerul se protejeaza (isi asuma riscul) prin spread-ul variabil. Saritul peste SL era pe vremea spread-ului fix (brokerul nu-si asuma niciun risc), cand brokerul lua insa toate TP-urile (restul miscarii datorate volatilitatii se intelege ca era insusit ca profit al brokerului). Cum e o vorba pe la noi : "banii mei sunt banii mei, iar ai tai sunt tot ai mei."

  13. 1. Tab-ul Symbols [info] poate contine informatii despre : Currency Volatility, Currency Correlation, Currency Spread, Position Ratios (for own orders), Average Trade Length, Worst Trade (crncy,pips), Best Trade (crncy,pips), Lots.

     

    2. Tab-ul Account Info poate contine informatii de Account Statement.

     

    3. Se pot deschide ("Open") ordine/tradeuri ~ Se pot introduce ("Entry") ordine/tradeuri. (termen consacrat pe bursa)

     

    4. Forex-ul este doar pentru acomodare cu bursa, "clasa pregatitoare" de la scoala "trading". Astfel, este indicat sa se foloseasca de la bun inceput termenii consacrati pe bursa : "Order Entry", "Own Orders", "Pending Orders", "Own Trades"/"Deleted Orders", "Security/Symbol Information".

    • Upvote 1
  14. I. Din categoria "Graphical User Interface" :

    1. Minimizez aplicatia (EA-ul), apoi o maximizez. Imi apar astfel 2 tab-uri noi : Account Info si Symbols.

    2. Tab-ul activ nu este foarte clar evidentiat (background & foreground colors).

     

    II. Din categoria "google translate" :

    1. "Open"-ul din liste este de fapt "Entry".

    2. "Open Trades" sunt de fapt "Own Orders".

    3. "Working Orders" sunt de fapt "Pending Orders".

  15. 2. Tot ce trebuie sa stie un trader, de la cum se formeaza pretul si de unde avem cotatiile, pana la ECN, STP HFT, etc.:

     

    http://www.mql5.com/ru/forum/12342 (Informatia din acest thread este peste 90% oferita de hrenfx, doar redactata de moderatorul sergeev) (trebuie tradus)

    Link-ul cu traducerea (traducerea rusa->engleza este superioara celei in româna) :

    http://translate.google.com/translate?sl=ru&tl=en&js=n&prev=_t&hl=ro&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.mql5.com%2Fru%2Fforum%2F12342

  16. Mecanismul pompare-extragere descris de hrenfx a fost descris intocmai si de gigi.

     

    Mecanismul pompare-extragere - hrenfx :

    http://www.fxopen.com/Pamm/Account.aspx?Id=01ecb93b-c1b6-4d6e-bb4a-40e694e4075a

    Pentru comentarii, se apasa butonul Discuss si se foloseste translatorul google rusa->engleza.

     

    PAMM Account - hrenfx : http://www.fxopen.com/Pamm/Account.aspx?Id=139c05a0-b093-4d2f-9a7a-0520557a56f5

    Pentru comentarii, se apasa butonul Discuss si se foloseste translatorul google rusa->engleza.

     

    PS. Am atasat sursele ECNTest puse la dispozitie de acelasi hrenfx.

    ECNTest.rar

  17. Apoi, cam toate trade-urile sunt green. Ceea ce imi sugereaza ca omul stia ce preturi urmeaza. De ex avea access la un alt feed mai rapid, combinat cu faptul ca e pe demo, deci executia e instanta.

    Asa si stau lucrurile in realitate. Este vorba de mecanismul descris de hrenfx : un cont mt4 pompeaza si un alt cont mt4 extrage. Pe demo ne-a aratat mql4me ca merge mecanismul descris de hrenfx . Pe real mecanismul descris de hrenfx se numeste "manipularea bursei", ceea ce au si facut cateva banci prin care se tranzactionau 75% din volumul de tranzactionare.

     

    Morala : Cunosteau volumul de tranzactionare in timp real, adica echivalentul ordinelor date din contul mt4 care pompeaza din mecanismul descris de hrenfx, urmand ca ei sa culeaga profitul in cel de-al doilea cont, cel care extrage.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.